ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: ο ουκρανικός στρατός έριξε τα ξημερώματα βόμβες φωσφόρου, σε περιφέρεια του Σλαβιάνσκ;

«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνμπας σήμερα τη νύχτα ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια του Σλαβιάνσκ και περίχωρο της περιοχής τη Σεμιόνοβκα με βόμβες φωσφόρου.

Μαζί με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων «Γκραντ» και βλήματα όλμων οι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα απαγορευμένα σε όλον τον κόσμο πυρομαχικά φωσφόρου. Μετά από μια ώρα των βομβαρδισμών η τοπικές αρχές πήραν την απόφαση για άμεση εκκένωση των άμαχων.

Τα φωσφορικά πυρομαχικά μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλου βαθμού εγκαύματα, τραύματα απ΄ τα οποία φτάνουν μέχρι και τα οστά, προκαλούν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, μέχρι και αργό επώδυνο θάνατο. Για την αντιμετώπιση αυτών των τραυματισμών απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό που μπορούν επίσης να τραυματιστούν από την επαφή με τον ίδιο τον τραυματία κατά τη διάρκεια της φροντίδας του.

Η περιοχή βλάβης απ΄τα λευκό φώσφορο μπορεί να φτάσουν αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα. Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών εναντίον αμάχων, καθώς και αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων σε μη στρατιωτικούς τομείς απαγορεύτηκε από τη Σύμβαση της Γενεύης».

Το άνωθεν email στάλθηκε από αναγνώστρια του tromaktiko και η είδηση επιβεβαιώνεται μόνο από το Ρωσικό vybor.ua.

polemiko-imerologio

Loading...

2 thoughts on “ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: ο ουκρανικός στρατός έριξε τα ξημερώματα βόμβες φωσφόρου, σε περιφέρεια του Σλαβιάνσκ;

  1. Ανώνυμος says:

    ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ…εχω εμπιστοσυνη στον ΠΟΥΤΙΝ…ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΑΚΡΙΒΑ…ΣΥΝΤΟΜΑ._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *