in

Είσαι Φυλακή.. Απλώς Δεν Το Θυμάσαι

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ποιός έχει το σθένος -Ενέργεια- να πάρει το κόκκινο χάπι? Να ρισκάρει μαζί με τον Nio?

Κακώς λένε πως οι άνθρωποι φοβούνται τον Θάνατο, την Ζωή φοβούνται, την Ελευθερία φοβούνται. Γιατί η Ελευθερία από την φυλακή της Σπηλιάς θέλει αγώνα, πόνο, κούραση, δύναμη …;

Δεν έχει ο άνθρωπος την απαιτούμενη Ενέργεια για την διαφυγή από την φυλακή της δημιουργίας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που έχουν συμφέροντα, για να τον κρατούν μέσα στην Σπηλιά φυλακισμένο. Μην ξεχνάμε πως χωρίς έμψυχα όντα δεν νοείται δημιουργία.

Αυτές οι ψυχές είναι η μπαταρία που συντηρεί το matrix της δημιουργίας. Ο δημιουργός σαν βαμπίρ απορροφά την Ενέργεια της μπαταρίας, για να συντηρηθεί, ποιός νοιάζεται για την μπαταρία; Χρειάζεται να παλέψει, να ρισκάρει, να τολμήσει, για να αποδράσει κάθε άνθρωπος, που έχει την στοιχειώδη Ενέργεια για να το αποτολμήσει.

Δεν αρκεί να έχει Θέληση, χρειάζεται και ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να πετύχει την Ελευθερία του και να βρεθεί ΕΞΩ από τα νύχια του δημιουργού ή το ράμφος του Αετού κατά τον Χουάν Μάτους στον Καστανέντα.

Πριν 2500 χιλιάδες χρόνια ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» στο 7ο κεφάλαιο παρουσιάζει την Θεωρία της «Σπηλιάς» και θέτει την αμφισβήτηση της πραγματικότητας, την απατηλότητα του κόσμου, των ιδεών, των λόγων και των πραγμάτων (ύλης) έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε.

«Η ανθρώπινη ψυχή μοιάζει με ανθρώπους που κατοικούνε μέσα σε μια σπηλιά, που έχει ολάνοικτη είσοδο προς το φως. -Φαντάσου τους ανθρώπους αυτούς αλυσοδεμένους εκεί μέσα από την παιδική ηλικία στα πόδια και στο κεφάλι. -Δε μπορούν να σηκωθούν, αλλά ούτε και το κεφάλι τους να στρέψουν δεξιά κι αριστερά. – Κάθονται έτσι, ώστε να έχουν την είσοδο της σπηλιάς πίσω τους και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν πάντα μπροστά χωρίς να μπορούν ποτέ να δουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ούτε προς το φως, αφού δε μπορούν να κουνήσουν το κεφάλι τους..

Ακόμη λέει ο Πλάτωνας, οι Δεσμώτες αντιλαμβάνονται τις αλυσίδες σαν κοσμήματα, σαν πολύτιμα εργαλεία που τους επιτρέπουν να είναι κυρίαρχοι του κόσμου τους όπως τον αντιλαμβάνονται, χωρίς να βλέπουν πως είναι κάγκελα φυλακής που δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω και να δουν το Φως και μια άλλη πραγματικότητα ζωής, Ούτε που φαντάζονται πως υπάρχει ζωή έξω από την σπηλιά.

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαριές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για να βρω τα παράθυρα.

Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θα ‘ναι παρηγοριά.

Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τα βρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θα ‘ναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.

Καβάφης -Τα παράθυρα

Αυτό είναι ένα αγαπημένο ποίημα -στοχασμός του Καβάφη. Αντιλαμβάνεται τα κλειστά παραθυρόφυλλα και ξέρει πως πίσω τους υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Προβληματίζεται και λέει: “Δεν μπορώ να τα ‘βρω και ίσως καλύτερα μην τα βρω”..

Τα παράθυρα είναι οι περιορισμοί του κόσμου που ζούμε.

Ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι παράθυρα. Πιστεύει με απόλυτη σιγουριά πως είναι πολύτιμα εργαλεία που τον κάνουν “πλούσιο”. Αντί γι αυτό είναι αλυσίδες που τον κρατούν μπροστά σε σκιές που τις νομίζει πραγματικές.. Χάνει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν άλλο κόσμο, κόσμο Ελευθερίας και Αρμονίας, πιστεύοντας ακράδαντα και με επιχειρήματα “λογικά” ότι ξέρει ποιός είναι, τι είναι, η που πάει.. Φρόντισαν οι δεσμώτες γι αυτό, και ο άνθρωπος βολεύτηκε.

” …;Ίσως το φως θα ‘ναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει”. Καβάφης.

Αυτό φοβάται ο άνθρωπος …;Το καινούργιο, το Νέο.

Σαν τον φυλακισμένο, έμαθε στην φυλακή, βολεύτηκε στα έτοιμα, φοβάται την Ελευθερία. Κάθε ρουτίνα, κάθε μηχανική επανάληψη είναι και μια αλυσίδα στη ίδια φυλακή. Ζει ζωές άλλων ανθρώπων που κάποιοι του τις περιέγραψαν και τις αποδέχτηκε. Οι ιδέες που έχει για τον κόσμο είναι ιδέες άλλων, αξίες άλλων, ιδανικά άλλων. Το μόνο που κάνει ο άνθρωπος είναι να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι δικές του. Θέλεις να δες πως γίνεται αυτό?

Παρατήρησε, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, οι άνθρωποι ανήκουν σε μια θρησκεία απλά επειδή η θρησκεία αυτή είναι η επικρατούσα στην περιοχή που γεννήθηκαν και κάποιοι τους εκπαίδευσαν να ανήκουν εκεί. Καμία γνώση για άλλες θρησκείες, καμία αμφισβήτηση η Σκέψη διαφορετική. Ανήκουν σε ένα κόμμα ή μια ομάδα γιατί είναι επηρεασμένοι από το περιβάλλον που βρίσκονται, την εφημερίδα που διαβάζουν, τις εκπομπές που βλέπουν. Υιοθετούν ιδέες και συμπεριφορές άλλων γιατί έτσι το είπε η τηλεόραση. Ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο γιατί έτσι γράφουν τα έντυπα μόδας. Αγοράζουν -με δανεικά χρήματα- αντικείμενα που δεν τα χρειάζονται και δεν τα έχουν ανάγκη γιατί αυτό κάνουν και οι άλλοι. Γίνονται Μάζα, ομαδοποιούνται και εκφυλίζονται σε πολιτισμένα προβατάκια.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι “άλλοι άνθρωποι”. Οι σκέψεις τους είναι απόψεις άλλων ανθρώπων, η ζωή τους είναι μίμηση άλλων ζωών» Όσκαρ Ουάιλντ.

Ακόμη και η ιδέα της ψευδαίσθησης, της απατηλότητας του κόσμου, αυτής της σπηλιάς, της φυλακής, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται όποιος την αντιλαμβάνεται, ο άνθρωπος είναι ιδέα άλλου.. !

Υπάρχει όμως και άλλη πλευρά …;

Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν την πρόθεση και τη θέληση να ενεργοποιήσουν το εσωτερικό τους δυναμικό, να τολμήσουν να γνωρίσουν τον κόσμο έξω από τη Σπηλιά,
Ξανά εξετάζοντας εξ αρχής τα δεδομένα, έχοντας το θάρρος να αναζητήσουν μια «Αλήθεια» παραπάνω και πέρα από τις «βεβαιότητές» τους. Να πάνε πέρα από την «λογική» να στρέψουν το κεφάλι λίγο πιο δεξιά και να δουν τι άλλο υπάρχει πιο πέρα, μακριά από τα καθιερωμένα, τα γνωστά και τα ίδια.

Σκέψου το «Matrix» και τον εκλεκτό τον ήρωα Neo. Πνεύμα ανήσυχο και αναζητητή της αλήθειας, λάτρη της Ελευθερίας. Λίγο από διαίσθηση, λίγο από λαχτάρα ο Neo φτάνει στη διαπίστωση μιας σκληρής πραγματικότητας. O κόσμος που ζει (που ζούμε) δεν είναι πραγματικός, δεν είναι αληθινός αλλά η προβολή μιας Διάνοιας, μία «μήτρα» («Matrix») μια εικονική πραγματικότητα από όντα που θέλουν να σκλαβώσουν τους ανθρώπους. Ίσως από άλλους ανθρώπους.

Η Σπηλιά του Πλάτωνα σε σύγχρονη μοντέρνα εκδοχή. Η διαφορά ανάμεσα στο μπλε χάπι που θα τον επέστρεφε στην «ασφάλεια» της φυλακής και στο κόκκινο χάπι που θα τον έβαζε στην περιπέτεια της ζωής του …; Είναι τεράστια.

Η Απόφαση του ήρωα είναι το σημείο κλειδί που έκανε την διαφορά και τον έβαλε στην περιπέτεια της Αναζήτησης της Αλήθειας και στην Ελευθερία.. η Θέληση του μαζί με την προσήλωση του στον ΑΚΑΜΠΤΟ ΣΚΟΠΟ της Ελευθερίας, του έδωσε την δύναμη να πετύχει τον Σκοπό του.

Όταν η ΑΠΟΦΑΣΗ παρθεί, οριστεί ο ΣΚΟΠΟΣ και ξεκινήσει η ΔΡΑΣΗ προς αυτόν, τότε γίνονται τα γνωστά «θαύματα» ή διαφορετικά Κβαντικά άλματα.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. KA MH ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΝΕΜΟΥΣ Κ,Α Α ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑ

 2. το αρθρο ειναιπολυ μπροστα αλλα εσυ φιλε μου και χωρις να με παρεξηγεις εισαι το ενα απο τα πολλα αλυσοδεμενα ατομα.δεν εισαι αυτος που του λυσανε για λιγο τις αλυσιδες και ειδε το φως.σκεψου και εσυ λοιπον αυτο που σου ειπα.προσπαθεις να αφυπνησεις τους αλλους ματεα μιας και εσυ δεν εισαι αφυπνησμενος.αμα θες να σου δωσω και εξηγηση αλλα εχει σημασια να σκεφτεις το γιατι

 3. Δεν ξερω σε ποιον μιλατε ρε παιδια ,αν μιλατε σε μενα απο κατω εχει πηγη το αρθρο και ετσι κακως μιλατε σε μενα..αν οχι και εχετε αναγκη να νουθετησετε τον γραφωντα ακολουθηστε της πηγες !!

 4. Αυτοι που δεν το θυμουνται η καλυτερα αρνουντε να το "θυμηθουν",εχουν αρχισει τον τελευταιο καιρο να μην με ενδιαφερουν . Αρχιζω να πιστευω πως ισως,ισως να ειναι πολυ πιο επικινδυνοι και απο τους δεσμοφυλακες.Οι αλλοι ειναι το θεμα οι "τρελοι","γραφικοι","τρομοκρατες".Μονο σ αυτους υπαρχει ελπιδα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ "ΣΩΣΕΙΣ". Ολα ειναι θεμα ελευθερης βουλησης,οπως στρωνει ο καθε ενας θα κοιμηθει…

 5. stranger αυτα ειναι απο τα καλα αρθρα που βαζεις,
  γιατι οι καιροι που ζουμε ειναι μεταβατικοι,
  ειναι ενας ψευτικος κοσμος αυτος που "ζουμε"
  οι περισσοτεροι ζουν κ αναπνεουν για την καταναλωση για ενα σπιτι,ενα αμαξι,
  για χρημα,χρημα,χρημα κ να μπεκροπινουν,
  ξαφνικα τους πηραν το χαλί κ χασανε τη γη κατω απο τα ποδια τους.
  συνηδητοποιησαν οτι το χρημα ειναι μια απατη κ ψαχνονται για αλλες εξηγησεις στη ζωη,
  αυτες οι καταστασεις μπορει να βοηθησουν κ να αλλαξουν την αντιληψη των ανθρωπων γυρω μας για το νοημα της ζωης τους για τη φουσκα που ζουσαν τοσο καιρο.
  να ξεκολλησουν επιτελους λιγο απο την υλη,και να ανοιξουν κ τα ματια της ψυχης τους

 6. ΠΗΓΗ SAN ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ BROS ΤΑ ΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΕΖΟS ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ OI PLHROFORIES ΚUN GFU K.A ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ MA ME C OP A KOΠΟ ΣΤΡ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΘΗ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΠΟΥΔΗ ΒΙΩΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ APO TIS ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΕΠΕΙΣ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Φ Ε Α Μ

 7. ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΜ ΟΡΟΣΗΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΒΑΒΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΜΑ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟ FILM ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΗΚΑΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ….ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕ…ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ…ΚΑΙ ΝΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΑΜΕΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕ ΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. . .ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΝΙ ΚΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΛΟΒΑΛΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ . . . .

 8. 2 EAN NOMIZEIS OTI H ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΙ ΚΑΒΑΦΗ ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ 9 ΒΟΛΤΑ ΛΕΝΤ ΝΑΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥΟΣ Ε Ε ΝΩΣΗ ΛΕΕΙ Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΡΕ Τ U S ARME NIO USA Π

 9. _ΩΡΑΙΑ SIDAKTH ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΠΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΒΑΦΗ Η ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΑΦΡΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Know Your Enemy,Θεός εναντίον Βάαλ

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ