Διαμαρτυρία ακτιβιστών της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα

Ακτιβιστές της Greenpeace βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε σούπερ μάρκετ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου κόλλησαν αυτοκόλλητα με τη σήμανση «Μεταλλαγμένες ζωοτροφές;» σε συσκευασίες γάλακτος των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

Με τον τρόπο αυτό η Greenpeace συνεχίζει και ζητά από τις εταιρείες να εξασφαλίσουν καθαρές ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα. Η δράση έρχεται σε συνέχεια του σκανδάλου που αποκάλυψε η Greenpeace πριν έξι μέρες, όταν ανακοίνωσε ότι βρήκε μεταλλαγμένα έως 90% σε  ζωοτροφές που χρησιμοποιούν οι 4 αυτές εταιρείες.
Η Greenpeace διευκρινίζει ότι στόχος δεν είναι τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, αλλά οι γαλακτοκομικές εταιρείες, καθώς και οι υπόλοιπες εταιρείες ζωικών προϊόντων που έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν ότι τα ζώα, από τα οποία παράγονται τα προϊόντα τους, εκτρέφονται με καθαρή ζωοτροφή. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια σκάνδαλα είναι να σταματήσουν οι εταιρείες να εξάγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να εισάγουν μεταλλαγμένα και να επενδύσουν στην καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε καθαρή ζωοτροφή και μάλιστα ντόπια ζωοτροφή, μέχρι να πάρουμε δεσμευτικές απαντήσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τις εταιρείες για τα επόμενα τους βήματα. Περιμένουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις και από τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες και εταιρείες ζωικών προϊόντων.
είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα.

Ακτιβιστές της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα from Greenpeace Greece on Vimeo.

http://tros-oti-troei.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *