Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:02 - 03/02/2014

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – Γιατί έχετε ανάγκη να τον κάνετε…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

H λέξη διαλογισμός δεν είναι ακριβής ερμηνεία της λέξης meditation – αλλά δεν έχουμε μια πιο κατάλληλη λέξη να εκφράζει την κατάσταση της μη-σκέψης.

Στο ορθογραφικό λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη διαβάζουμε: Διαλογισμός είναι η σκέψη, ο συλλογισμός, ο στοχασμός – και στο παλαιότερο αλλά τόσο έγκυρο λεξικό Σταματάκου: Διαλογισμός είναι η νοητική διαδικασία για την παραγωγή κρίσεων (σχετικά με σημαντικό θέμα), καθώς και το προϊόν αυτής της διαδικασίας. Καμία σχέση, δηλαδή, με την μη παραγωγή σκέψεων που επιθυμούμε να επιτύχουμε κάνοντας meditation.

Αυτό που θέλουμε να πούμε σήμερα με τη λέξη διαλογισμός, είναι η μορφή της πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τησυνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνωντου ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Αλλά γιατί έχουμε ανάγκη να διαλογιζόμαστε;

Όλοι αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα της Ανάληψης (Ascension) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το σύστημα των τσάκρας μας έχει αναβαθμιστεί από 7 σε 13 πρωτεύοντα τσάκρας και ο διαλογισμός μας προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για να υπερβούμε τα κύματα της Ανάληψης. Εδώ είναι μια απλή υπενθύμιση για τα οφέλη του διαλογισμού. 10 λεπτά επί δύο φορές την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται ο καθένας για να εξομαλύνει το δρόμο προς μια χαρούμενη μεταμόρφωση.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τις επιπτώσεις που έχει ένας 20λεπτος διαλογισμός στον εγκέφαλό σας.
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα Βήτα κυμάτων, η οποία χαρακτηρίζεται από τα φωτεινά ροζ και κίτρινα ίχνη, πράγμα πουυποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ενεργά πληροφορίες. Αλλά αυτή η δραστηριότητα μειώνεται δραματικά στη δεξιά πλευρά καθώς ο εγκέφαλοςεπιβραδύνει και χαλαρώνει.

Η περίληψη που ακολουθεί, εξηγεί το γιατί η ηρεμία του εγκεφάλου σας είναιμια τόσο δυναμική διαδικασία και πώς τα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ανταποκρίνονται στο διαλογισμό. Είναι λίγο τεχνικό, αλλά κάνει συναρπαστική την ανάγνωση.

Μετωπιαίος λοβός
Είναι το πιο ιδιαίτερα εξελιγμένο τμήμα του εγκεφάλου, υπεύθυνο για τη λογική, το σχεδιασμό, τα συναισθήματα και την αυτο-επίγνωση. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, ο μετωπιαίος φλοιός τείνει να βγει εκτός σύνδεσης.

Βρεγματικός λοβός
Αυτό το τμήμα του εγκεφάλου επεξεργάζεται αισθητηριακές πληροφορίεςσχετικά με τον περιβάλλοντα κόσμο, προσανατολίζοντάς σας στο χώρο και το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, η δραστηριότητα στον βρεγματικό λοβό επιβραδύνεται.

Θάλαμος
Ο φύλακας των πυλών για τις αισθήσεις. Με το όργανο αυτό εστιάζετε την προσοχή σας διοχετεύοντας κάποια αισθητηριακά δεδομένα βαθύτερα στον εγκέφαλο και διακόπτοντας άλλα σήματα στην πορεία τους. Ο διαλογισμόςμειώνει τη ροή των εισερχμένων πληροφοριών σε μια στάλα.

Δικτυωτός σχηματισμός
Ως φρουρός του εγκεφάλου, αυτή η δομή λαμβάνει τα εισερχόμεναερεθίσματα και βάζει τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, έτοιμο να ανταποκριθεί. Σε φάση διαλογισμού πισωγυρίζει το σήμα διέγερσης.

Εν συντομία, με τη χαλάρωση του εγκεφάλου μέσω του διαλογισμού,μπορείτε να μειώσετε τα εξωτερικά ερεθίσματα και να δημιουργήσετε διανοητικό χώρο για νέες ιδέες, διαίσθηση, έμπνευση και να αναδυθεί η δημιουργικότητά σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε την καλωδίωση του μυαλού σας για την επιτυχία, ενθαρρύνοντάς σας σε πιο θετικές σκέψεις ενδυνάμωσης.

Αλλά εκτός από την βοήθεια προς το μυαλό σας, υπάρχουν ένα σωρόεπίσης οφέλη για την υγεία σας – σωματική, συναισθηματική και διανοητικήπου μπορούν να αποκτηθούν από την τακτική του διαλογισμού.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (16)

  1. Ανώνυμος 02/03/2014 @ 7:12 ΜΜ

    Ρε παιδιά έλεος πια με όλα τα Ινδουιστικά-Βουδιστικά-New Age…
    Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτά δεν χωρούν στην πίστη μας! Είναι μάλιστα ευθέως αντίθετα, καθώς στον διαλογισμό και την γιόγκα γίνονται επικλήσεις δαιμόνων…
    Ο Ένας Αληθινός Θεός, ο Πατήρ ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, να είναι μαζί σας και να σας φωτίζουν, στην Αλήθεια!

  2. Ανώνυμος 02/03/2014 @ 7:17 ΜΜ

    meditation = μετά εσού.
    Και γιατί μεθ εμού; Δεν μπορείς να το κάνεις από μόνος σου ρε βούρλο;
    Α ρε Μέγαλεξαντρε,τι τό θελες να πας τη γλώσα μας και τον πολιτισμό μας σε αυτά τα βούρλα;

  3. Ανώνυμος 02/03/2014 @ 7:24 ΜΜ

    ΝΤΙΝΑ??

  4. Ανώνυμος 02/03/2014 @ 9:03 ΜΜ

    Με τον διαλογισμό λαμβάνεις το ψεύτικο φως του αρχιτέκτονα του κόσμου αυτού. Με τον καιρό ο διαλογισμός μετατρέπεται σε παγίδα βρανη για το ανθρώπινο πνεύμα.Είναι καλύτερα η προσευχή στον μοναδικο Αληθινό Θεό ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

    • Ανώνυμος 02/03/2014 @ 11:31 ΜΜ

      Πωπω… τι διαβάζω…11:03 & 9:12 εγώ δεν είναι Εβραιοφιλος. Είναι αληθινός Ελλην και δεν έχω ανάγκη τους Εβραίους η όποιους "σωτήρες".

  5. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 12:07 ΠΜ

    Ετσι ρε φιλε 1.31 ελεος πια με αυτους τους ταλιμπαν πεταγονται σε ολα τα θεματα σαν τις….

  6. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 7:16 ΠΜ

    Η ακινησία δεν κάνει ποτέ καλό. Ότι μένει ακίνητο μένει στάσιμο.

  7. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 8:47 ΠΜ

    Ο πρίγκιπας σιντάρτα δέν άφησε γραπτό λόγο.Μές την ευτυχία και τα αγαθά του βασιλείου οι καθημερινές και εύκολες απολαβές δέν τον γέμιζαν.΄Βλέπωντας τον ανθρώπινο πόνο εκλαψε και αναρωτήθηκε για την ανισότητα της ζωής.Οι άνθρωποι τότε λύγιζαν απ τον πόνο κι άλλος καθόταν ακίνητος η έπεφτε με τα χέρια στην γή η έβαζε το κεφάλι του καθιστός ανάμεσα ςτα πόδια κλείνοντας τα μάτια έως να περάσει η μέρα η μεχρι να νοιώσει ανακούφιση.Ο φιλέσπλαχνος σιντάρτα καθόταν μαζί τους προσφέρωντας τους τροφή και λόγους συμπαράστασης βιώνοντας τον πόνο τους…ο νούς του τ αρα κουνήθηκε και αποσυρώταν τακτικά τις νύχτες αναρωτώντας αν θα μπορούσε να βρεί την λύση.Οι προβληματισμοί τουτον οδήγησαν πάνω σε ενα δέντρο…στυλίτης οχι καθιστός όπως αναφέρουν οι γραφές πουα η εμμονή της σάπιας ύλης που διαστρευλώνει τα πάντα.Φωτίστικε γιατί εγκαταελειψε και βοήθησε οχι γιατι καθόταν οκλαδων….Η σάπια ύλη συνεχίζει το έργο της και με γραπτά και με αγραπτα.
    Βλέπωντας με τα μάτια θα βεπεις στάσεις και θα λές και γώ μπορώ αλλά θέλω και τον πλούτο μου η το συμφέρον μου.Βλέπωντας με την ψυχή θα δείς οτι για να πάρεις πρέπει πρώτα να δώσεις κι αν καταλάβεις τι παίρνεις θα πάς να γίνεις ερημήτης,αν δέν καταλάβεις θα τα θές όλα δικά σου περιμένοντας μάταια το θείο φώς που θα στέκετε δίπλα σου σαν κεραυνός παγωμένο.

    Κάνε την αρχή βοηθώντας τον πλησιων σου

  8. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 9:00 ΠΜ

    Οι εποχές αλλάζουν καθώς και οι ανάγκες η οι πόθοι εφήμεροι η μή.Απ τον διαλογισμό βγήκε το καμα σουτ ρα .Ο αγνωστος εγκέφαλος εχει και ναγνωστες η γνωστες η ανεξερεύνητες περιοχες.Η εφορία αναζοωγόνηση που αισθάνετε με την αιμάτωση των τεχνικών γιόγκα το πολυ πολυ να σε οδηγήσει σε ένα τέλειο σεχ τιποτα παραπ΄΄ανω

  9. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 11:05 ΠΜ

    Ομμμμμ….

    Κάντε διαλογισμό και σας περιμένουν οι ψευτοθεοί της σαμσάρας!

    Εδω είναι Ελλάδα και Χριστιανισμός !

    Υ.Γ
    Μερικοί έχετε γεννηθεί σε λάθος έδαφος.Τραβάτε λοιπόν στην ινδία ή και στο όρος βουντάν να βρείτε την υγειά σας…

  10. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 2:15 ΜΜ

    προς 10:47 π.μ.

    Ωραίο σχόλιο με ουσία !

  11. Ανώνυμος 02/04/2014 @ 10:07 ΜΜ

    ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ [ ΠΡΕΠΕΙ ]… ΤΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ… [ ΔΥΟ ΧΙΛΛΙΑΡΙΚΑ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2013 ΤΙΝΑΞΑ ]…ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ…Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗΣΙΟΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΕΞΩ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  12. Ανώνυμος 02/05/2014 @ 3:29 ΜΜ

    ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΜΥΜΟ ΜΕ ΤΟ
    ΟΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ….
    ΒΡΕ ΓΕΛΟΙΕ
    ΦΑΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΑΝΟΗΤΕ
    ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΟΠΟ…… ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
    ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ Μ@Λ@Κ@.

  13. Ανώνυμος 02/06/2014 @ 8:58 ΠΜ

    Προς κάποιους ανώνυμους περί ακινησίας κ οκλαδον…: η θρησκεία δημιουργήθηκε για να υποδουλώσει την ανθρωποτητα. Πιστεύω σε αυτο που λέτε θεό, χριστο κ όλους τους ανθρωπους που έγιναν αγιοι η στάλθηκαν. Επειδή όμως είμαστε εκ γεννετης προγραμματισμένοι γονιδιακά, ίσως κάποιες στάσεις ακινησίας κ οκλαδον βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση κ στην συνένωση με το άγιο πνευμα. Δεν είναι κακό κ μην κατηγορητε αλλους που θέλουν να πιστεύουν στο φως, στο όλων, στο ένα αλλα με διαφορετικό τρόπο..για να μην κατηγορήθηκε κ εσείς αντιστοιχα. Φιλικά Γιάννης Αθηνα

  14. Ανώνυμος 02/07/2014 @ 10:40 ΠΜ

    Ρε παιδια ελεος τι βλακειες λετε? Ο ενας λεει οτι ο διαλογισμος ειναι σατανικος και οτι ειμαστε χριστιανοι και δε πρεπει να το κανουε (δλδ οι χριστιανοι δε πρεπει να ηρεμουν και να εξασκουν αυτοσυγκεντρωση?), ο αλλος λεει οτι με το καιρο ο διαλογισμος γινεται επικληση σε δαιμονες (απο κανενα fan video στο youtube για τη yoga και τη kaballah θα το πηρε,ο,τι να ναι), τρεις λαλουν και δυο χορευουν. Εχουμε 2014 και εξακολουθειτε να εχετε τροπο σκεψης που αρμοζει σε ατομα που ζουσαν το 2000 π.Χ. Γι'αυτο ειστε χαιβανια και σας κανουν ο,τι θελουν. Ενα βιβλιο με ενα σωρο ασυναρτησιες να βγαλω μευαθυριο και να δεις ποσα εκατομμυρια θα τρεξουν να το πιστεψουν και να το κανουν θρησκεια..Απλο ειναι το θεμα.Ο διαλογισμος ειναι χρησιμος.Δε σου πε κανεις να κανεις επικληση στον 'αρχιτεκτονα' και βλακειες, και το αν οι Χριστιανοι πρεπει να κανουν διαλογισμο το αφηνω να το κρινουν αυτοι που εκτος απο τη βιβλο ξερουν να χρησιμοποιουν και τη λογικη τους οπως κι επισης αυτοι που ξερουν για τα πρωτοτυπα διδαγματα του Χριστου..αυτα που ειχαν οι πρωτοι Χριστιανοι που διωχθηκαν και καηκαν και στη Ρωμη και που τωρα δεν υπαρχουν γιατι η πλειοψηφια τους ειναι κρυμμενα η καμμενα. Αντε πολυ καψιμο εχει πεσει.
    Ακου λογικη της εποχης μας..ειναι κακο να εξασκεις αυτοσυγκεντρωση και να ανοιγεις τα τσακρα σου (που ειναι υπευθυνα για την αφυπνιση της λογικης του ανθρωπου), γιατι ειναι ινδουιστικα σατανικα πραγματα…απο κει να καταλαβεις σε τι κοσμο ζουμε.

  15. Ανώνυμος 02/07/2014 @ 4:12 ΜΜ

    Σ'αυτον τον πανιβλακα που λεει οτι εδω ειναι Ελλαδα….και να πας στις Ινδιες να του θυμισω οτι η λεξη Δια-λογισμος ειναι Ελληνικωτατη και αποσκοπει στην ανυψωση του πνευματικου μας επιπεδου (μαλλον εννοια αγνωστη γι'αυτον και για οσους υιοθετουν αυτες τις αποψεις)….Θα πω επισης οτι ειχα την τυχη να παρακολουθησω σεμιναρια Ελληνικου Δια-λογισμου απο την Αλτανη,μια σημαντικωτατη προσωπικοτητα που ειχε κανει και κατι εκπομπες στο Blue Sky…!!!!!
    Καλο θα ειναι ολοι αυτοι οι "νεοταλιμπαν" της δηθεν ορθοδοξιας να διαβασουν κανα βιβλιο μπας και ανοιξει λιγο το μυαλο τους και παψουν να θεωρουν οτιδηποτε εχει σχεση με την εσωτερικη αναζητηση…δαιμονικο!!!!!
    Αλλιως να πανε ΑΥΤΟΙ στο Αφγανισταν και στο Πακισταν μπας και δει ασπρη μερα αυτη η ταλαιπωρη χωρα….!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*