Διαγωνισμός για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων

Διαγωνισμός για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων

Ο διαγωνισμός είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%)

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διακήρυξη του δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για τα «βραχιολάκια» που θα τοποθετούνται στους υπόδικούς και κρατούμενους, προκειμένου να μπορούν να εκτίουν την ποινή τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αναλυτικότερα, αναρτήθηκε η διακήρυξη του κλειστού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού με τη διαδικασία του επείγοντος σε δύο φάσεις (Α και Β) και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάθεση του έργου: «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια».

Ο διαγωνισμός είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό για τα βραχιολάκια έως τις 15:00 της 6ης Ιουνίου 2014.

Όπως είναι γνωστό, με την προσθήκη στον Ποινικό Κώδικα του άρθρου 110 Β΄ εισάγεται ο θεσμός της απόλυσης καταδίκων, υπό τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών από κρατούμενους. Για την ηλεκτρονική επιτήρηση των υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια χρησιμοποιούνται συστήματα που ανιχνεύουν τη γεωγραφική θέση του κρατούμενου (σύστημα «γεω-εντοπισμού»).

Τέλος, το «βραχιολάκι» θα τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου πάνω από τον αστράγαλο και σε περίπτωση που λόγοι υγείας δεν το επιτρέπουν, θα τοποθετείται στον καρπό του χεριού. Η συσκευή θα εκπέμπει διαρκή σήματα στο κέντρο ελέγχου και επιτήρησης με την αναγκαία συχνότητα για την επαρκή παρακολούθηση.

Loading...

2 thoughts on “Διαγωνισμός για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων

  1. Ανώνυμος says:

    ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.. ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ GPS ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ?
    ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΔΙΝΟΥΝ?Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ? ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ? ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΙΣΧΥ ΕΧΕΙ?ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΩ WI-FI? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΕΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *