in

Διαβάστε εδώ την «αυστηρά απόρρητη» έκθεση της τρόικας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας,

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Την «αυστηρά απόρρητη» έκθεση της τρόικας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στην οποία αναφέρεται ότι το πρόγραμμα στήριξης της χώρας έχει εκτροχιαστεί πλήρως, αποκαλύπτουν εδώ ¤130bnsecond bail-out for Greece οιFinancial Times. Πρόκειται για τη 10σέλιδη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, βάσει της οποίας προκύπτει πως η ύφεση που θα δημιουργηθεί από τη δρακόντεια πολιτική λιτότητας θα είναι τόσο βαθιά που δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα του χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Επιπλέον, υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Προειδοποιεί επίσης ότι δύο από τις τρεις βασικές αρχές του νέου προγράμματος είναι αυτοαναιρούμενες. Επισημαίνει ότι η λιτότητα θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους, με παράλληλη σημαντική αποδυνάμωση της οικονομίας. Οι F.T. σημειώνουν: «Η παρατεταμένη οικονομική στήριξη με κατάλληλους όρους από τον θεσμικό τομέα μπορεί να κριθεί απαραίτητη», αναφέρει η έκθεση. «Βάσει ενός σεναρίου που περιλαμβάνει η έκθεση, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί πολύ λιγότερο από όσο υπολογίζεται, στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι στόχου για 120% του ΑΕΠ. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πακέτο στήριξης 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ ευρώ που προβλέπει η ευρωζώνη» «Οι ελληνικές αρχές μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην προσαρμογή της πολιτικής με τον ρυθμό που οραματίζεται το βασικό σενάριο», αναφέρει η έκθεση στο πλαίσιο του απαισιόδοξου σεναρίου και συμπληρώνει: «Ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες μπορεί να αντισταθούν στη μεγαλύτερη ευελιξία των μισθών, η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών ενδεχομένως να συνεχίσει να αντιμετωπίζει σθεναρές αντιδράσεις από τις ομάδες συμφερόντων, οι μεταρρυθμίσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον ίσως βαλτώσουν από τις γραφειοκρατικές αναβολές». Επισημαίνεται ότι δεν είναι μόνο το απαισιόδοξο σενάριο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το βασικό σενάριο για τη χώρα αναφέρει ότι θα χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ στο τέλος της δεκαετίας. Η λίστα όσων βγήκαν εκτός πορείας στο ελληνικό πρόγραμμα είναι μεγάλη. Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα στοιχίσει 30 δισ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που αρχικά είχε στόχο 50 δισ. ευρώ τώρα αναβάλλεται για μία 5ετία με στόχο 30 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο.

/ixnos
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Hi – tech ρουφιανοκάμερες έβαλαν, στη πλ. Μαβίλη, τα αμερικανάκια της πρεσβείας

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ILLUMINATI (ΜΕΡΟΣ Α’)