Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:54 - 08/05/2014

Δεύτερη ευκαιρία; Αδράξτε τη…. ή Play ιt again Sam…..!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δεύτερη ευκαιρία; Αδράξτε τη…. ή Play ιt again Sam…..!!!

Τίποτα δεν χάθηκε. Όλα μπορούν να ξαναρχίσουν από την αρχή..!!

Στην Καζαμπλάνκα εκείνη την κλασσική ασπρόμαυρη ταινία με τον έρωτα να κρατά την ανάσα του στη μέση του πολέμου, υπάρχει μια κλασσική επίσης σκηνή όπου ο Χάμφρευ Μπόγκαρντ στρέφεται στον πιανίστα του κλαμπ και θέλοντας να ξανακούσει το τραγούδι που ήταν γι αυτόν ορόσημο του λέει μια από τις γνωστότερες ατάκες του κινηματογράφου. “PlayitagainSam”.

Είναι το «πάμε απ’ την αρχή». Πολλές φορές το έχουμε ζητήσει νοερά όλοι μας. Να μπορούσαμε να ξαναζήσουμε κάτι ξανά. Να μας δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά γιατί να την εύχεστε όταν μπορείτε απλώς να την αδράξετε; Γιατί τα καλά νέα λένε πως είναι εφικτή, είναι ανά πάσα στιγμή παρούσα και τη δικαιούστε.

Μπορεί να την επιζητάτε για τη σχέση σας που πέρασε από τις Συμπληγάδες μιας κρίσης. Ή για την καριέρα σας που θα θέλατε να τη στρέψετε προς νέα κατεύθυνση. Ίσως να την ονειρεύεστε για εκείνες τις σπουδές που δεν καταφέρατε κάποτε να κάνετε ή για το ταξίδι που δεν πραγματοποιήσατε και σας έμεινε απωθημένο.

Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν χάσατε την πρώτη ευκαιρία δεν θα σας δοθεί άλλη, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τον τρόπο που παίζει χαρτιά το σύμπαν. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι άσσοι. Τα πάντα είναι εφικτά, όλες οι δυνατότητες παρούσες.

Φτάνει να τις αναγνωρίσετε και να τις αξιοποιήσετε. Το μόνο που απαιτείται είναι στρατηγική . Γατί η δεύτερη ευκαιρία μπορεί μεν να σας δοθεί αλλά χρειάζεται να διασφαλίστε ότι θα πιάσει τόπο. Οι ιδέες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν.

1. Πιστέψτε το.

Ήρθε η ώρα να διαλύσετε το μύθο των χαμένων ευκαιριών. Αγνοείστε τις απαισιόδοξες πεποιθήσεις για το τραίνο που χάθηκε. Πρόκειται για βαθιά άγνοια και ανοησία. Η ζωή είναι μια συνεχής ροή από νέες δυνατότητες πρόθυμες να μας προσφερθούν. Πάρτε για παράδειγμα τη μετενσάρκωση.

Ο βαθύτερος λόγος πίσω από αυτήν την συνεχή επιστροφή είναι να μας δοθούν νέες ευκαιρίες για να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις, να κατανοήσουμε, να ισορροπήσουμε ότι χρειάζεται , να μάθουμε και τελικά να εκφράσουμε το ύψιστο δυναμικό μας επιστρέφοντας στην καθολική ενότητα.

Γνωρίζοντας αυτό το μυστικό οι μυημένοι στα Πυθαγόρεια και τα Ορφικά μυστήρια έκαναν συνεχείς μνημονικές ασκήσεις προκειμένου να θυμηθούν τις προηγούμενες ζωές τους και να έχουν μια συνειδητή ανάμνηση για τον τρόπο που αξιοποίησαν ή έχασαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.

Έτσι μπορούσαν να κινούνται συνεχώς ανελικτικά χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνουν περασμένα λάθη ούτε να κάνουν κύκλους ξαναπερνώντας από την ίδια εμπειρία ξανά και ξανά.

Βέβαια, δεν είναι υποχρεωτικό να πιστεύει κανείς στη μετενσάρκωση για να αναγνωρίσει πως η ίδια κατάσταση λειτουργεί και στη διάρκεια της μιας ζωής – είτε αυτή είναι μοναδική είτε όχι.

Και μάλιστα λειτουργεί πλεονεκτικά για μας επειδή μπορούμε να θυμηθούμε ποιες επιλογές μας ήταν λάθος, τι δεν λειτούργησε σωστά , ποιες ευκαιρίες πέρασαν αναξιοποίητες. Ευτυχώς όμως συνεχώς, νύχτα – μέρα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, ανοίγονται ασταμάτητα νέες. Πιστέψετε το και τότε σαν μαγική, κρυμμένη εικόνα θα σας αποκαλυφθούν σε όλη την εντυπωσιακή ποικιλία τους.

2. Βγείτε για κυνήγι

Σε εκείνους που σπεύδουν να πουν χαιρέκακα «πάει, τόχασες το τραίνο» για μια χαμένη ευκαιρία υπάρχουν οι άλλοι που απαντούν με ήσυχη βεβαιότητα « δεν πειράζει , θα έρθει το επόμενο». Η αλήθεια είναι πως αυτό που κάνει την πρώτη ευκαιρία διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες είναι πως έρχεται σχεδόν σαν δώρο.

Και συχνά είναι αναπάντεχη. Γι αυτό μόλις τη δείτε κινηθείτε αδίστακτα. Αρπάξτε την! Από τα μαλλιά, το χέρι, το πόδι, από οπουδήποτε σας βολέψει. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο ολιγωρήσετε, αν έχετε αλλού στραμμένη την προσοχή σας η πρώτη ευκαιρία μοιάζει να αναπηδά ξαφνικά σαν την φουσκάλα που σκάει στην επιφάνεια της σαμπάνιας και μέχρι να την αντιληφθείτε τη χάνετε.

Μπορεί να μην την συνειδητοποιήσατε καν. Ή να τη θεωρήσατε δεδομένη. Σε κάθε περίπτωση απαιτεί να της ανοίξετε τις πόρτες της ζωής σας για να μπει και να εγκατασταθεί. Σαν κακομαθημένο παιδί θα ζητήσει όλη την προσοχή σας. Όλη σας την εγρήγορση. Έτσι και κάνετε το λάθος και αδιαφορήσετε ή τη θεωρήσετε δεδομένη θα βγάλει φτερά και θα πετάξει.

Οι ευκαιρίες βλέπετε είναι φτερωτά όντα. Όμως, ακριβώς γι αυτό ενώ άλλες πάνε, άλλες έρχονται. Κι άλλες φτερουγίζουν ήδη από πάνω μας. Το πλεονέκτημα με όλες τις επόμενες ευκαιρίες είναι πως μαζί τους μπορείτε να είστε συνειδητές. Δεν εμφανίζονται σχεδόν τυχαία όπως οι πρώτες αλλά έρχονται επειδή τις επιδιώκετε, τις κυνηγάτε , αγωνίζεστε γι αυτές και κυρίως τις εκτιμάτε αληθινά όταν σας δίνονται.

Η ίδια η ζωή είναι μια τέτοια. Το γνωρίζουν καλά εκείνοι που κινδύνεψαν να τη χάσουν. Όσοι πέρασαν ένα σοβαρό ατύχημα ή ασθένεια και όλοι οι θανατοναύτες, εκείνοι δηλαδή που βίωσαν την εμπειρία του πρόσκαιρου θανάτου και επανήλθαν στη ζωή μετά από ένα σύντομο διάστημα στη διάρκεια του οποίου οι ζωτικές τους λειτουργίες είχαν σταματήσει. Η κοινή στάση όλων τους είναι μια βαθιά επανεκτίμηση της ζωής.

Η απόλαυση κάθε νέα μέρας που ξημερώνει. Το συμπέρασμα είναι πως μερικές φορές κερδίζουμε πολύ περισσότερα αν χάσουμε την πρώτη ευκαιρία. Γινόμαστε πιο ώριμοι , καταλαβαίνουμε περισσότερα και έτσι είμαστε σε θέση να διακρίνουμε και να κρατήσουμε καλύτερα όλες τις επόμενες ευκαιρίες μετά την πρώτη. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις μεθοδεύσετε , οργανωμένα και συνειδητά. Τώρα πια εσείς πηγαίνετε προς αυτές ξέροντας τι θέλετε και γιατί.

3. Νικήστε τη Χίμαιρα

Η Χίμαιρα ήταν ένα μυθικό τρικέφαλο τέρας δράκος, κατσίκα και λιοντάρι μαζί. Κάτι ανύπαρκτο. Κι όμως συχνά ανακατεύεται στις δουλειές μας. Εν προκειμένω στη δεύτερη ευκαιρία που θα περίμενε κανείς πως επειδή πρόκειται για μια ώριμη, συνειδητή επιλογή για την οποία μοχθήσαμε αρκετά θα στεφθεί από σίγουρη επιτυχία.

Κι όμως συχνά συμβαίνει το αντίθετο. Η αιτία γι αυτό είναι ότι δεν βλέπουμε καθαρά, δεν κοιτάζουμε το τώρα αλλά το χθες. Πάρτε για παράδειγμα μια σχέση που μετά από μεγάλη κρίση καταφέρνει να οδεύσει προς μια δεύτερη ευκαιρία. Αν οι δυο σύντροφοι προσδοκούν να αναβιώσουν την πάλαι ποτέ αρχική περίοδο του μέλιτος (και του σιροπιού ) είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν. «Μπορεί να ξανασυναντηθούμε αλλά εκεί που μ’ άφησες δεν πρόκειται να με ξαναβρείς ποτέ» επισημαίνει ο Μπέρτολντ Μπρεχτ .

Αν στη δεύτερη ευκαιρία δεν συμπεριλάβετε όλα τα data, όλες τα δεδομένα του σήμερα μαζί με τις αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει τότε κυνηγάτε μια Χίμαιρα κι όχι μια νέα ευκαιρία για να ξανακάνετε τη σχέση σας λειτουργική.

Για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο απαιτείται ευκαμψία. Να μπορέσετε να δεχθείτε τις αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει και να τις εντάξετε κι αυτές στο σενάριο. Αυτή η flexibilite θα σας γλιτώσει από τις εμμονές και την ακαμψία που αξιώνει η ζωή , ο άλλος και οι καταστάσεις να έχουν μια εντελώς συγκεκριμένη εκδήλωση πέρα από την οποία τίποτα άλλο δεν είναι ανεκτό.

Κοιτάξτε λοιπόν καθαρά: αυτό που ζητάτε είναι εδώ τώρα ή μήπως αναπολείτε το «κάποτε» ή επιδιώκετε το ανέφικτο; Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο τότε είτε θα πρέπει να βουτήξετε την πένα σας στο ρεαλισμό πριν διατυπώσετε το αίτημά σας για μια νέα ευκαιρία ή θα πρέπει να αναζητήσετε νέο στόχο.

4. Αναζητείστε την φτέρνα του Αχιλλέα

Καθώς ανοίγετε τα πανιά σας ταξιδεύοντας προς τους ορίζοντες της δεύτερης ευκαιρίας κοιτάξτε καθαρά για να βρείτε τα αδύναμα σημεία. Χρησιμοποιήστε το δώρο που σας άφησε η πρώτη ευκαιρία φεύγοντας: την πείρα. Θυμηθείτε τι δεν πήγε καλά την πρώτη φορά και ελέγξτε αν αυτός ο παράγων έχει εξαλειφθεί. Ή αν μολονότι υπάρχει δεν σας ενοχλεί πια όπως παλιά.

Στην περίπτωση της νέας ευκαιρίας σε μια σχέση για παράδειγμα μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό, τις υποσχέσεις και την επιθυμία σας να πάνε τα πράγματα καλά αυτή τη φορά. Εξετάστε ποια ήταν αυτά που σας εκνεύριζαν, σας θύμωναν σας έκαναν να μην αντέχετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Υπάρχουν ακόμα; Σας ενοχλούν το ίδιο;

Αν ναι, τότε μην ξεγελαστείτε, γιατί το πιθανότερο είναι πως η δεύτερη ευκαιρία που ζητάτε δεν είναι για να τα ξαναβρείτε αλλά για να τα ξαναχαλάσετε.

Όποια κι αν είναι η επιδίωξή σας όπως το να σπουδάσετε από την αρχή, να συνεχίσετε τις ημιτελείς σπουδές σας , να δώσετε νέα ώθηση στη δουλειά σας ή καινούργια κατεύθυνση στην καριέρα σας, να επιδιώξετε να σμιλέψετε το σώμα των ονείρων σας ή να βρείτε τρόπο να ξαναθερμάνετε τη σχέση σας με εκείνους που ψυχραθήκατε αφιερώστε χρόνο για να προσδιορίσετε τι ακριβώς ήταν αυτό που δεν λειτούργησε καλά την πρώτη φορά.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε το αδιέξοδο ώστε να χρειάζεστε τώρα μια δεύτερη ευκαιρία; Αν δεν εξαλειφθεί ή δεν βρεθεί τρόπος να το παρακάμψετε θα υπονομεύσει όχι τη δεύτερη αλλά και την 100 ευκαιρία που θα σας δοθεί.

Βεβαιωθείτε επίσης και για κάτι άλλο σημαντικό: ότι αυτό που σας κινεί για να επιδιώξετε την νέα ευκαιρία σε κάτι ήδη δοκιμασμένο όπως λ.χ. μια υπάρχουσα σχέση είναι η χαρά και η ικανοποίηση που παίρνετε από αυτήν κι όχι ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια νέα.

Ο φόβος της αλλαγής είναι κακός σύμμαχος στις δεύτερες προσπάθειες γιατί από ευκαιρίες τις μετατρέπει σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς που φέρουν μέσα τους το σπόρο της φθοράς και μιας βαθιάς υπόγειας εχθρότητας.

5. Διώξτε το Δικαστή , φωνάξτε τον Δάσκαλο

Καθώς κάνετε την αναγκαία ανασκόπηση για τα σημεία τριβής και φθοράς της προηγούμενης ευκαιρίας θα δελεαστείτε να μπείτε στο παιχνίδι της ενοχοποίησης. «Τις πταίει;» Θα ρίχνετε τις ενοχές από τον εαυτό σας στον άλλο κι από τον άλλο , στην κοινωνία, στις συνθήκες, στο Θεό και ξανά σ’ εσάς και πάλι από την αρχή.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στη νέα σας ευκαιρία είτε με τα αυτιά κατεβασμένα σαν φοβισμένος σκύλος είτε με το σπαθί της δήθεν δικαιοσύνης για να το μπήξετε στην πρώτη ευκαιρία στον ένοχο. Το μυστικό της καλής στρατηγικής όταν εξετάζει τι δεν πήγε καλά σε μια μάχη δεν είναι να δικάσει και να καταδικάσει, δεν είναι η αναζήτηση ενόχων όσο η άντληση πολύτιμης πείρας.

Απολαύστε λοιπόν το δικαστή και φωνάξτε το δάσκαλο. Με λίγα λόγια στρέψτε το νου σας στην αναζήτηση των χρήσιμων μαθημάτων που πήρατε για το πώς δεν λειτουργούν τα πράγματα, για το τι κάνει τις ευκαιρίες να χάνονται και κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις αντί να χάνετε χρόνο , ενέργεια και στιγμές χαράς στο ιεροεξεταστήριο.

6. Επιτρέψτε το στον εαυτό σας

Φαινομενικά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν τους ανθρώπους να παραιτούνται και να μην επιζητούν μια νέα ευκαιρία. Όμως, όποια μορφή κι αν έχουν αυτοί οι λόγοι είτε εμφανίζονται απλώς σαν τη φωνή της λογικής και του ωμού ρεαλισμού, είτε φορούν το μανδύα της κατάθλιψης και της παραίτησης στο βάθος είναι πάντα ένας , ο ίδιος λόγος : κάτι μέσα μας δεν μας επιτρέπει τη χαρά και την επιτυχία.

Μπορεί να είναι ένα είδος μαζοχιστικής ποινής που μας επιβάλλει επειδή χάσαμε την πρώτη ευκαιρία. Μπορεί να υποκινείται από μια πεποίθηση ότι δεν το αξίζουμε γι αυτό και να φρόντισε να αποτύχουμε εξ αρχής.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας αυτοϋπονομευτικός μηχανισμός που μας κάνει να υποσυνείδητα να αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε , ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρουμε κι ότι είναι μάταιο να ονειρευόμαστε και να επιδιώκουμε να κάνουμε τα όνειρά μας αληθινά.

Μην την ακούτε αυτή τη φωνή μέσα σας, όσο σιγανά κι αν ψιθυρίζει. Αγνοήστε την και στρέψτε ολόψυχα την προσοχή σας σ’ αυτό που λαχταράτε. Αποφασίστε έτσι, αυθαίρετα, χωρίς να δώσετε καν εξήγηση γι αυτό ότι και δικαιούστε και αξίζετε τη χαρά και την επιτυχία. Δικαιούστε όχι μόνο μια ,ούτε δυο αλλά άπειρες νέες ευκαιρίες . Το σύμπαν είναι ένας μεγάλος πιανίστας με πολλά κέφια. Αρκεί απλώς να το ζητήσετε σταθερά και ακλόνητα : Play it again Sam.

Ιουλία Πιτσούλη

miraclesynthesis.gr

http://www.drosostalida.com

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*