Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση. Το κρύο (και η φτώχεια) σκοτώνουν, όχι η ζέστη

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση στον πλανήτη Γη, δήλωσε σε μαρτυρία του προς την Γερουσία των ΗΠΑ ο Patrick Moore, συνιδρυτής της Greenpeace.

Ανέφερε ότι το επιχείρημα ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων προκαλεί θέρμανση δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και ότι η Γη περνάει μία σχετικά ψυχρή περίοδο και θα ήταν καλό εάν …θερμαινόταν λίγο. Ο άνθρωπος “γεννήθηκε” και εξελίχθηκε σε τροπικές ζώνες και οι πάγοι είναι ο εχθρός της ανθρώπινης ζωής.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα (και ακούμε και στις ειδήσεις) το κρύο σκοτώνει, όχι η ζέστη:

Η ενεργειακή φτώχεια (όπου μεγάλο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος πάει σε ενέργεια και θέρμανση, ιδίως σε ψυχρά κλίματα), αυτή σκοτώνει και όχι υποτιθέμενα θερμοκήπια που δεν προκύπτουν καν από επιστημονικά στοιχεία, αλλά από μοντέλα, που όπως κάθε μοντέλο, έχουν ατέλειες.

Τα περιβόητα καταστροφολογικά μοντέλα, π.χ., αγνοούν τον ρόλο των υδρατμών ή τα σύννεφα στην ατμόσφαιρα… Και δεν αποδεικνύεται ότι η παρατήρηση αυξημένης θερμοκρασίας μετά το 1800 οφείλεται σε αυξημένο CO2, αφού το αυξημένο CO2 είναι μάλλον αποτέλεσμα θέρμανσης, από άλλες αιτίες, και όχι από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Όσο για τις φτωχές χώρες, εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν από φτώχεια, και άγνοια,
και όχι από …. κλιματικές αλλαγές .Η φτώχεια και η άγνοια καταπολεμούνται με φθηνή ενέργεια, και όχι με παραπάνω φτώχεια!

Μπορεί να μην είναι καλό να ξερνάμε πράγματα (και ρύπους) στην ατμόσφαιρα ή στην θάλασσα και όπου μπορούμε και αντέχουμε να το αποφεύγουμε, μάλλον θα ήταν καλή ιδέα. Αυτό, είναι κοινή λογική όποιου έχει μάτια και βλέπει λίγο γύρω του. Αλλά από αυτή την διαπίστωση, μέχρι το να γινόμαστε υστερικοί, ή να δεχόμαστε αυτομαστίγωση επειδή συμφέρει πωλητές μαστιγίων ή εξυπηρετεί άλλες ατζέντες, απέχει…

Δεν είμαστε τόσο σημαντικοί που να ελέγχουμε είτε τα ηφαίστεια, είτε τον …Ήλιο, είτε τον καιρό, είτε τις αλλαγές στο κλίμα. Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα είναι η αλληλεπίδραση με την ζωή στην Γη (το καλύτερο παράδειγμα είναι τα κυανοβακτήρια μάλλον, η φωτοσύνθεση, παρά ο άνθρωπος), αλλά οι βασικοί παράγοντες που ξέρουμε ότι επηρεάζουν το κλίμα είναι ο Ήλιος, η σχέση του με την Γη, οι τεκτονικές δραστηριότητες στην Γη, η αλληλεπίδραση ακτινοβολίας και μαγνητικού πεδίου… Τέτοια πράγματα…

Και σε κάθε περίπτωση, η άποψη ότι με αιολικά ή φωτοβολταϊκά κάνουμε κάτι στο Κλίμα είναι εξαιρετικά ηλίθια — αλλά την ακούμε ή την πιστεύετε, επειδή συμφέρει τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ ή συντηρεί σκυλόσπιτα που έγιναν μουσεία…

ΠΗΓΗ

5 thoughts on “Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση. Το κρύο (και η φτώχεια) σκοτώνουν, όχι η ζέστη

 1. Ανώνυμος says:

  Όλα ωραία, αλλά αυτά τα λένε και οι βιομηχανίες από την αρχή που βγήκε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Έπειτα οι επιστήμονες δεν συμφωνούν. Επίσης, δεν είναι πολύ πιθανό τόση ανθρώπινη δραστηριότητα με τεράστιες εκπομπές αεριων να αφήνει ανέπαφο το κλίμα, αφού το περιβάλλον το επηρεάζει σίγουρα και αυτά είναι ένας αδιάσπαστος κύκλος.

  Αλλά όπως και να έχει πρέπει να διαχωρίσουμε το πώς θα χρησιμοποιήσουν τις περιβαλλοντικές αλλαγές από το αν πράγματι υπάρχουν. Γιατί, ακόμη κι αν αφήσουν το κλίμα, μπορούν να πιάσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος που είναι τρομερή. Μήπως να πούμε πως δεν υπάρχει κι αυτή;

  Συμφωνώ όμως στο ότι χρησιμοποιούν τα περιβαλλοντικά θέματα σαν πρόσχημα για αποφάσεις με άλλους σκοπούς. Και εδώ χρειάζεται προσοχή.

 2. Ανώνυμος says:

  Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ… ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ.. Κ.Λ.Π.

  ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ… Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΡΜΟ, Η ΣΕ ΠΟΙΟ ΨΥΧΡΟ, ΚΑΙ ΠΟΥ.

  Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ, ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.

  ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ. Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ Κ.Λ.Π.

  ΕΝΟΥΜΑ ΕΛΙΣ.

  Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΕΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ, Η ΝΑ ΒΙΑΣΗ ΜΙΑ ΥΓΙΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΙΑΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ… ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ… ΕΤΣΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑ ΤΟΥ… ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ… ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ, Η ΞΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ… ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ… ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ, ΑΥΤΗ Η ΧΡΗΣΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

  ΑΥΤΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  Αν νομιζετε ορισμνοι οτι εχουμε την δυνατοτητα να αλλαξουμε το κλιμα της γης ειστε πολυ γελασμενοι !
  Και να θελουμε δεν μπορουμε .
  Κλιματικη αλλαγη και τριχες κατσαρες
  Οι ιδιοι ανθρωποι που μας εχουν πει τοσα και τοσα ψεματα μας λενε και αυτα !
  ΔΕΝ σας παραξενευει το γεγονος ???

 4. Ανώνυμος says:

  ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 17,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ.
  http://www.wattsupwiththat.com/2014/03/04/no-global-warming-for-17-years-6-months
  Γ.Δ.

 5. Ανώνυμος says:

  Τα στοιχείο που έδωσε ο 2.01 είναι ενδιαφέροντα, αλλά θα ήταν καλό να ξέρουμε τα στοιχεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επιπλέον τι χειρισμούς κάνει η γεωμηχανική γι' αυτό το θέμα και από πότε – γιατί λένε πως προσπαθούν να το ελέγξουν και πρέπει να ξέρουμε τι επίδραση έχουν τυχόν τέτοια μέτρα. Επίσης καλό θα ήταν να είχαμε και τα στοιχεία της αντίθετης άποψης. Γιατί ξέρουμε πόσο αναξιόπιστες μπορούν να είναι οι επιστημονικές έρευνες.

  Και παραμένει το πρόβλημα του γιατί λυώνουν οι πάγοι στον αρκτικό κύκλο, μια και φυσικά δεν μπορούν να λυώσουν απ' το κρύο αλλά απ' τη ζέστη.

  Έπειτα, να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή πως ακόμη κι ο αναφερόμενος στο άρθρο οικολόγος υποστήριξε ότι δεν βλάπτουν τα ορυκτά καύσιμα, δηλαδή το προϊόν των μεγάλων εταιρειών. Ακόμη κι αν αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να έχουμε αμφιβολία, γιατί αυτό είναι υπέρ πανίσχυρων εταιρειών και υπάρχουν πάμπολλες πιθανότητες να είναι αυτές που έχουν συμφέρον σε μια τέτοια άποψη. Γιατί για σκεφθείτε, αν ο κόσμος δεχόταν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή, θα είχε, εκτός από τον πανικό που αυτοί δεν τον θέλουν, και τις ανάλογες απαιτήσεις για μέτρα, χρήματα, νέες τεχνολογίες και τέτοια. Που αυτοί εννοείται ότι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *