ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ > ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Το άνευ καίριας σημασίας και προπαρασκευαστικό Eurogroup στο Λουξεμβούργου χθες, μετετράπη στον χειρότερο εφιάλτη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι Υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μην εκταμιεύσουν ακόμα την 6η δόση του δανείου ακόμα και να παρατείνουν όλες τις αποφάσεις για τα τέλη Οκτώβρη, όταν και η έκθεση της τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί. Όπως είπε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ «Η έκθεση μάλλον δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε και εάν δεν υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις, η συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου ακυρώνεται». Στόχος της Ευρώπης όπως, φαίνεται είναι η εκταμίευση να γίνει το Νοέμβρη.

Ωστόσο, ανησυχία και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η τρόικα γνωρίζει καλά τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, αν και η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε το Eurogroup ότι “δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστού μέχρι τότε” και για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα “δεν χρεοκοπεί, δεν βγαίνει από την ευρωζώνη και ότι η ΕΕ θα κάνει ότι χρειάζεται για να αποφευχθεί μια χρεωκοπία”.
Ο Φ. Σαχινίδης είχε πει πριν λίγες εβδομάδες ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αρκούν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Τελικά από τις δυο αντιφατικές δηλώσεις προκύπτει ή ότι η χώρα μας έχει κρυφά έσοδα, ή ότι κάποιος μιλά με λάθος στοιχεία.
Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη άλλαξε στάση και πάλι την τελευταία στιγμή, όταν όλοι υπολόγιζαν ότι στο χθεσινό Eurogroup θα προετοιμαστεί το έδαφος για την κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.
Στο ΟΛΥΜΠΙΑ έχουμε γράψει πολλές φορές ότι θα μας τυραννήσουν μέχρι και την τελευταία ώρα, θέλοντας να μας φέρουν για μια ακόμα φορά στο χείλος του γκρεμού. Χαρακτηριστική η δήλωση Γιούνκερ και τυγχάνει πολλών ερμηνειών και θέλει ιδιαίτερη προσοχή: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις με πωλήσεις ποσοστών σε εταιρίες, γη, κτηματική περιουσία (land, realestate) και σε παραχωρήσεις περιουσίας για εκμετάλλευση».
Τελικά ο πρωθυπουργός έκανε για μια ακόμα φορά το γύρο της Ευρώπης (Βερολίνο, Βαρσοβία, Παρίσι) έχοντας συνάντηση με όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της Ευρώπης για να καταλήξει σε μια πανωλεθρία;


olympia

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *