Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:39 - 11/05/2011

Δεκάδες παραβάσεις για τη χρήση καμερών εντόπισε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σωρεία παραβιάσεων των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από εταιρείες αλλά και το κράτος, στον χώρο της εργασίας, στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο Διαδίκτυο, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην Υγεία κ.λπ., εντόπισε η ετήσια έκθεση που παρέδωσε χθες η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο…
Οι καταγγελίες, οι προσφυγές και τα ερωτήματα των πολιτών προς την ΑΠΠΔ εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια (πέρυσι υποβλήθηκαν 2.585) και η Αρχή επέβαλε πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ, κάνοντας πολλές συστάσεις και υποδείξεις ακόμα και για διαγραφή προσωπικών δεδομένων.
Εντονο πρόβλημα υπήρξε και πάλι με την ανεξέλεγκτη λειτουργία καμερών, που επιχειρείται να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί με ειδικές οδηγίες, αλλά και με τη συνεχή τάση επέκτασης των βιομετρικών δεδομένων (γεωμετρίας χεριού, ίριδας ματιού, φωνής κ.λπ.) σε μέτρα ασφαλείας, τους ολοένα και περισσότερους «βομβαρδισμούς» από ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα αζήτητης επικοινωνίας (spam), τους κινδύνους διαρροής ευαίσθητων δεδομένων υγείας.
Ο πρόεδρος της ΑΠΠΔ Χρ. Γεραρής, που αποχώρησε χθες ύστερα από επιτυχή 3ετή θητεία, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, με βάση τα οποία οι περισσότερες καταγγελίες, προσφυγές κ.λπ. που έγιναν το 2010 αφορούν κατά σειρά τον ιδιωτικοοικονομικό τομέα, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις εργασιακές σχέσεις, τη δημόσια διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κρατική δράση, τους τομείς ασφάλισης και υγείας. Από το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων, πάντως, τη μερίδα του λέοντος συγκεντρώνουν οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ακολουθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι εργασιακές σχέσεις.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα στη στελέχωση και υποδομή της και τον κίνδυνο (λόγω των οικονομικών δυσχερειών) να μείνουν στα χαρτιά οι αποφασισμένες ενισχύσεις με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, η Αρχή έκανε πολλούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι σε νοσοκομεία υπάρχουν ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες πολιτικές ασφαλείας προσωπικών δεδομένων.
Παράλληλα επέβαλε το «ξήλωμα» πολλών καμερών σε εργασιακούς χώρους διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα επαχθές μέτρο που δεν μπορεί να οδηγεί σε έλεγχο της αποδοτικότητας των εργαζομένων, ενώ διέταξε την απομάκρυνση καμερών και από διάφορα σημεία εστιατορίων, καφετεριών, πολυχώρων διασκέδασης, ξενοδοχείων, ακόμα και πισίνας, κρίνοντας ότι προβλήματα ασφαλείας μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ηπιότερα μέσα.
Η Αρχή έβαλε πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τη χρήση βιομετρικών δεδομένων μόνο σε χώρους υψηλής ασφάλειας (π.χ. αεροδρομίων) επιβάλλοντας αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές σε τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να επιτρέψει να εγκαταστήσουν σύστημα βιομετρίας φωνής για να αναγνωρίζεται η ταυτότητα όσων καλούν σε κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz.
http://stoncosmomou.blogspot.com/2011/05/blog-post_4222.html#more
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*