Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:26 - 08/01/2015

Δείτε LIVE στο FRANCE 24 : Συναγερμός στο Παρίσι με τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές που κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης – Εκκενώνονται δημόσιοι χώροι!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Στην Πικαρδία, στη βόρεια Γαλλία, εντοπίστηκαν το πρωί οι δύο μουσουλμάνοι ύποπτοι της φονικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δύο αδέλφια, Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, που σκόρπισαν τον θάνατο χθες στην «καρδιά» του Παρισιού αναγνωρίστηκαν από τον διευθυντή ενός πρατήριου καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πριν από λίγη ώρα ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κατάστημα.

Γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μεταδίδουν ακόμη ότι οι δράστες φορούν κουκούλες, πως επιβαίνουν σε ένα γκρι Renault Clio και ότι είναι βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξετήρες ρουκετών.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν πως το όχημα των δραστών κατευθύνεται αυτή την ώρα στο Παρίσι.

Για την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών για τη σύλληψη των δραστών η ταυτότητα ενός εκ των δυο βρέθηκε χθες στο αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει μετά την επίθεση στην εφημερίδα.

Σημαίες τζιχαντιστών και βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο των ισλαμιστών μακελάρηδων

Δέκα βόμβες μολότοφ και δύο τζιχαντιστικές σημαίες βρέθηκαν από τους ερευνητές στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν χθες στο Παρίσι οι δράστες της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή που συμμετέχει στις έρευνες για την υπόθεση.

«Αυτό καταδεικνύει από τη μια πλευρά τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό τους και ότι προέβλεπαν ίσως να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες μ’ αυτά τα κοκτέιλ μολότοφ», δήλωσε η πηγή αυτή. Κατά τη διαφυγή τους μετά την επίθεση, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους στο βορειοανατολικό Παρίσι, αφού συγκρούσθηκαν με άλλο όχημα.

Την ίδια ώρα πανικός επικράτησε το μεσημέρι και στην επιχειρηματική συνοικία La Defence, στο Παρίσι καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν έναν ένοπλο να περιφέρεται στους δρόμους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από γαλλικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο τώρα για λάθος συναγερμό.

Ο φερόμενος ως συνεργός τους που παραδόθηκε τη νύχτα στην αστυνομία στη βορειο-ανατολική Γαλλία, ο 18χρονος Μουράντ Χαμίντ είναι ο κουνιάδος του Σερίφ Κουασί και θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τους δύο σκοπευτές.

Ο Χαμίντ παραδόθηκε στην αστυνομία της πόλης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, αφού είδε το όνομά του να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εξήγησε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Πάντως, χρήστες του Διαδικτύου που παρουσιάζονταν ως συμμαθητές του Χαμίντ είχαν δηλώσει νωρίτερα σε μηνύματά τους στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ ήταν στην ώρα του μαθήματος μαζί τους στο λύκειο, την ώρα της επίθεσης χρησιμοποιώντας τη λέξη κλειδί «ΜουράντΧαμίντΑθώος».

Γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική ο Σερίφ Κουασί

Πάντως, ο 32χρονος Σερίφ Κουασί, είναι γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και είχε καταδικαστεί πρώτη φορά το 2008 γιατί συμμετείχε σε αποστολή μαχητών στο Ιράκ.

Γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1982 στο Παρίσι, γαλλικής εθνικότητας και, με το υποκοριστικό Αμπού Ισέν, ο Σερίφ Κουασί ανήκε σε αυτό που ονομαζόταν «το δίκτυο του Μπιτ-Σομόν (Buttes-Chaumont)». Υπό την ηγεσία του εμίρη Φαρίντ Μπενγετού, το δίκτυο αυτό αναλάμβανε την αποστολή τζιχαντιστών στο Ιράκ για να καταταγούν στις τάξεις της ιρακινής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, της οποίας ηγείτο τότε ο Αμπου Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

Είχε συλληφθεί μόλις πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Συρία, στη συνέχεια για το Ιράκ, είχε δικαστεί το 2008 και καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, από τα οποία 18 μήνες με αναστολή.

Δύο χρόνια αργότερα, το όνομά του είχε ακουστεί σε ένα σχέδιο απόπειρας απόδρασης του ισλαμιστή Σμαΐν Αΐτ Αλί Μπελκασέμ, πρώην μέλους της ένοπλης αλγερινής ισλαμικής οργάνωσης GIA, που είχε καταδικαστεί το 2002 σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση που διέπραξε σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι (στάση: Μουσείο Ορσέ) τον Οκτώβριο του 1995 κατά την οποία τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν τον Σερίφ Κουασί ύποπτο ως προσκείμενο ενός προσώπου του ριζοσπαστικού γαλλικού Ισλάμ, του Τζαμέλ Μπεγκάλ που εξέτισε δεκαετή κάθειρξη για την προετοιμασία επιθέσεων. Ο Σερίφ Κουασί θεωρείται ύποπτος για τη συμμετοχή του μαζί με τον Μπεγκάλ στην εκπαίδευση.

Όμως, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, επωφελήθηκε ενός απαλλακτικού βουλεύματος.

Πρόσωπο οβάλ, κεφάλι ξυρισμένο και αραιό μούσι σύμφωνα με τη φωτογραφία που η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Κουασί είναι πιθανόν «ένοπλος και επικίνδυνος» όπως ο αδελφός του Σαΐντ, που γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1980, επίσης στο Παρίσι. Ο τελευταίος, επίσης γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με μαρτυρίες έχει καστανά μάτια, κοντά καστανά μαλλιά και μικρή γενειάδα.

Λάτρης της ραπ μουσικής και των γυναικών!

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο Σερίφ φαίνεται πως είναι λάτρης της ραπ μουσικής αλλά και των γυναικών. Mάλιστα, το 2005, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «France 3» τον είχε συμπεριλάβει σε εκτενές αφιέρωμα για νέους με διασυνδέσεις σε οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Η εκπομπή προβλήθηκε λίγο μετά την σύλληψή του από τις γαλλικές αρχές, προτού φύγει από το Παρίσι με προορισμό τη Συρία όταν ακόμα βρισκόταν στα σπάργανα το κίνημα των τζιχαντιστών.

Ο τότε 22χρονος Σερίφ εμφανιζόταν στην γαλλική τηλεόραση να περπατά στους δρόμους της Γαλλίας ανέμελος και όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος που είχε αναλάβει την επιμέλεια του ρεπορτάζ, ο νεαρός Γάλλος έκανε συχνά τζόκινγκ σε πάρκα της γαλλικής πρωτεύουσας για να έρθει σε επαφή με τους μυστικούς συνεργάτες του.

Ο Σερίφ είχε αρχίσει να ριζοσπαστικοποιείται και, όπως φάνηκε στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το 2008, είχε αναπτύξει διασυνδέσεις με τον ακραίο ισλαμιστή και «στρατολόγο» των τζιχαντιστών, Φαρίντ Μπενετιού, τον οποίον είχε γνωρίσει σε τζαμί της «Πόλης του Φωτός».

Η σύζυγός του είναι η αδελφή του Χαμίντ Μουράντ, η οποία επίσης είχε μεγαλώσει, όπως και ο ίδιος, στην περιοχή Σαρλβίλ-Μεζιέρ. Σύμφωνα με το αφιέρωμα της γαλλικής τηλεόρασης, ο Σερίφ έχει τέτοια αδυναμία στις γυναίκες που προτιμά να ασχολείται με αυτές παρά να πηγαίνει σε τζαμί για να προσευχηθεί.

Χτυπήματα σε όλη τη Γαλλία

Πάντως, έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo οι Γάλλοι δεν μπορούν να ηρεμήσουν αφού η μια επίθεση διαδέχεται την άλλη.

Ειδικότερα, την Πέμπτη σημειώθηκαν πυροβολισμοί με μια νεκρή αστυνομικό στο Παρίσι καθώς και τρεις επιθέσεις σε χώρους λατρείας των μουσουλμάνων, με τους φόβους για αντίποινα από γάλλους εξτρεμιστές να φαίνεται ότι γίνονται πραγματικότητα.

Ειδικότερα, τρεις χώροι λατρείας των μουσουλμάνων έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας από την Τετάρτη το βράδυ, έγινε γνωστό από γαλλικές δικαστικές πηγές σήμερα. Παράλληλα, κατέληξε η μια από τους δύο αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν από άγνωστο άνδρα το πρωί στο προάστιο Μοντρούζ νότια του Παρισιού. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη.

Βίντεο: Γάλλοι διασώστες προσπαθούν να σώσουν την αστυνομικό

Τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς, στην ανατολική Γαλλία, πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που “οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια” στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντροανατολικής Γαλλίας.

Aπό τους πυροβολισμούς στο προάστιο Μοντρούζ νότια του Παρισιού έχει τραυματιστεί σοβαρά και ένας πολίτης.

Δείτε καρέ-καρέ τα γεγονότα από το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο FRANCE 24 :

makeleio



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 01/08/2015 @ 6:42 ΜΜ

    ερώτηση 1.000.000 ε ……..Μπορεί κάποιος να μου πει,πως γίνετε σε λιγότερο από 15 ώρες να ξέρουν ποιοί είναι οι ένοχοι?
    άρα 1)μάλλον ξέρανε ότι θα γίνει κάτι….και απλά το άφησαν να γίνει…..η 2)απλά δεν είναι αυτοί οι ένοχοι,και οι τύποι τρομοκρατήθηκαν για το τι τους περιμένει (εξάλλου δεν είναι και αθώες περιστέρες)
    -μην περιμένετε να τους ποιάσουν ζωντανούς,δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουν να μιλήσουν.Δεν πρόκειται να μάθουμε αν είναι αυτοί οι ένοχοι.Οι τύποι είναι νεκροί είδη και το ξέρουν και οι ίδιοι,γιαυτό τρέχουν και προσπαθούν να γλυτώσουν χρόνο….η ότι άλλο νομίζουν ότι θα γίνει.

  2. Ανώνυμος 01/08/2015 @ 7:24 ΜΜ

    Νίκο εγώ το είχα γράψει παλαιότερα στα σχόλια μου
    Ότι στην Γαλλία έχουν φτάσει οι μουσουλμάνοι το 40% τώρα λέει ο πρόεδρος της Γαλλίας ότι δεν περιμένανε κάτι τέτοιο από τους φίλους μας και εννοεί τους μουσουλμάνους.
    Αυτή τη στιγμή το France 24 δείχνει τους γάλλους να έχουν μαζευτεί στον Άιφελ για διαμαρτυρία και οι περισσότεροι που δώσανε συνέντευξη δεν παρουσιάζουν το πρόσωπο τους γιατί φοβούνται τους μουσουλμάνους.
    Άραγε στην Γερμανία τι θα συμβεί η στην Αγγλία η στο Βέλγιο που γεννάνε σαν τα κουνέλια οι μουσουλμάνοι?

  3. Ανώνυμος 01/09/2015 @ 12:31 ΠΜ

    εγω μια ερωτησουλα εχω, βρεθηκε η ταυτοτητα του ενος μεσα στο αυτοκινητο? εγω πρωτη φορα βλεπω δολοφονους να εχουν και ταυτοτητες μαζι, και κατι τελευταιο επειδη ειδα αλλο σας κειμενο με φωτογραφια απο το εξοφυλο του συγκεκριμενου περιοδικου, και επειδη αναγουλιασα μολις το ειδα, λεω και στους 11 να πανε να γαμηθουνε, γιατι βλεπετε εγω σαν ελληνας μπορει να μην σκοτωνω αυτους που μαγαριζουν και αυτο που εγω πιστευω μπορω ομως να τους βριζω, γι αυτο αλλη μια φορα λοιπον και στους 11 να πατε να γαμηθητε και να ερθει σκυλος να σας ψαλει πανω απο το μνημα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*