18:01 - 30/04/2015

Δέος από το ενεργό ηφαίστειο Καλμπούκο – Βίντεο

Για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, το ηφαίστειο Καλμπούκο της Χιλής εξερράγη εκτοξεύοντας στάχτες και μια πελώρια στήλη καπνού, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε “κόκκινο συναγερμό”.

“Όπως προβλεπόταν, ήρθε και η τρίτη έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο. Κόκκινος συναγερμός”, έγραψε στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Ορυχείων (Sernageomin).

Οι ηφαιστειολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδας.

Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, από τον κρατήρα του Καλμπούκο εκτοξεύτηκαν στάχτες ενώ η περιοχή καλύφθηκε από πυκνό καπνό. Οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση όλων των κατοίκων σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο.

Στη ζώνη κοντά στο ηφαίστειο οι αρχές κατέβαλαν προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για να αφαιρέσουν το παχύ στρώμα στάχτης που έπεσε σε δρόμους και σπίτια. Η τέφρα από το Καλμπούκο την περασμένη εβδομάδα έφτασε μέχρι την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


enikos

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί