Για επικίνδυνες μελλοντικές κλιματικές αλλαγές κάνει λόγο η επιστημονική κοινότητα

Η Γη κατευθύνεται ραγδαία προς μία τεράστια περιβαλλοντική και κλιματική καταστροφή αν ο κόσμος δε κάνει κάτι για να το αποτρέψει, διατείνονται οι επιστήμονες….Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο περιοδικό Nature, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο κόσμος οδεύει προς ένα κρίσιμο σημείο που χαρακτηρίζεται από εξαφανίσεις ειδών και απρόβλεπτες κλιματικές αλλαγές που έχει να δεί η Γη απο την εποχή των παγετώνων πριν από 12.000 χρόνια.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα, η Γη να είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος μέχρι το τέλος του αιώνα» δηλωσε στο LiveScience ο Άντονι Μπαρνόσκι, ερευνητής και καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, προειδοποιώντας ότι η νέα μορφή του πλανήτη δεν θα μπορούσε να είναι ένα ευχάριστο μέρος για να ζήσει κανείς.
«Μπορείτε να φανταστείτε τις αλλαγές αυτές, σαν μία τεράστια περίοδο προσαρμογής, η οποία θα συμπιεστεί απότομα σε μικρό χρονικό διάστημα. Διανύοντας το διάστημα αυτό, γύρω μας θα βλέπουμε διαρκώς πολιτικές διαμάχες, οικονομικές συγκρούσεις, πόλεμο και πείνα» διευκρινίζει ο Μπαρνόσκι.

«Σήμερα,» συνεχίζει, «οι άνθρωποι προκαλούν αλλαγές, ακόμα πιο γρήγορα κι από τα φυσικά που έλιωσαν τους παγετώνες πριν 12.000 χρόνια – και οι αλλαγές αυτές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Η κατά 35% αύξηση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την ταχύτατη αύξηση των θερμοκρασιών.»
Οι άνθρωποι έχουν προκαλέσε ριζικές αλλαγές στο 43% της επιφάνειας της γης, με τις πόλεις και τη γεωργία, σε σύγκριση με το 30% της επιφάνεια της γης ππου άλλαξε μετά το πέρας της εποχής των παγετώνων. Εν τω μεταξύ, η πληθυσμιακή έκρηξη είναι διαρκώς αυξανόμενη απειλή, μειώνοντας αισθητά τους φυσικούς πόρους για να καλυψει τις ανάγκες της


Τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών είναι δύσκολο να προβλεφθούν, οι συνεχείς αλλαγές, καθιστούν μεγάλο μέρος του πλανήτη σε ανεξερεύνητο έδαφος. Με βάση τις προηγούμενες αλλαγές, πάντως, ο Μπαρνόσκι και οι συνεργάτες του προβλέπουν σημαντική απώλεια ειδών (ιδίως αν λάβουμε υπόψιν οτι κατά το τέλος της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, εξαφανίστηκαν τα μισά είδη των μεγάλων θηλαστικών), καθώς και αλλαγές στη σύνθεση των ειδών. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι μπορούμε κάλλιστα να θεωρήσουμε οτι σκάβουμε συνειδητά το λάκκο μας, καταστρέφοντας τους φυσικούς πόρους της Γης


planet-greece
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *