ΓΙΑΤΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;;;

Με αφορμή ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προσπαθεί να ερμηνεύσει την κάθοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης,δίνει τη δική του εξήγηση.

Το κείμενο που κυκλοφορεί στο δαδίκτυο επιχειρεί να συνδέσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο με το “παιχνίδι” που παίζεται στην Αρκτική,μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για σε ποιον ανήκει τι.

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης με το άρθρο του έχει μια σαφώς πιο ψύχραιμη προσέγγιση του θέματος. Διαβάστε το:

Το παρακάτω μήνυμα το πήρα από αρκετές μεριές αλλά γενικά δεν έδωσα σημασία, παρόλο που από την πρώτη ματιά κάποια πράγματα φαίνεται να μην κολλάνε. Επειδή προβλέπω να συνεχιστεί η αποστολή του είπα να κάνω 2-3 σχόλια απλής λογικής.
Δεν μπορώ να ελέγξω την αλήθεια κάποιων σημείων, μπορώ όμως να προβώ σε κάποιες τοποθετήσεις και διορθώσεις:

1. Είναι λάθος ότι τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) δεν την υπέγραψαν μόνο οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Η αλήθεια είναι ότι οι εκκρεμότητες είναι οι εξής:
· Την υπέγραψαν αλλά δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει: Afghanistan, Bhutan, Burundi, Cambodia, Central African Republic, Colombia, El Salvador, Ethiopia, Iran, Democratic People’s Republic of Korea, Libya, Liechtenstein, Niger, Rwanda, Swaziland, United Arab Emirates, United States.
· Δεν την υπέγραψαν: Andorra, Azerbaijan, Ecuado, Eritrea, Israel, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Peru, San Marino, South Sudan, Syria, Tajikistan, Timor-Leste, Turkey, Turkmenistan, Uzbekistan, Venezuela (μεταξύ των οποίων κάποιες βέβαια… δεν έχουν θάλασσα!).

2. Σχετικά με την υφαλογραμμή (υποθαλάσσια οροσειρά):
· Στον χάρτη που επισυνάπτω φαίνονται οι ενδεχόμενες εθνικές διεκδικήσεις των 6 παράκτιων χωρών, δηλαδή οι πέραν της ΑΟΖ (δηλ. 200 μίλλια από την ακτή) που έχει ορίσει η κάθε χώρα του αρκτικού κύκλου. Φαίνεται ότι η εγγύτερη προς τον Πόλο είναι η Γροιλανδία (Δανία) η οποία φυσικά απέχει από τη Ρωσία αρκετές χιλιάδες μίλια, στην απέναντι πλευρά της Αρκτικής.

· Πέραν των ορίων της ρωσικής ΑΟΖ (εντός της κίτρινης περιοχής) εκτείνονται δύο υφαλογραμμές (γεωλογικές συνέχειες ή επεκτάσεις): η Lomonosov και η Mendeleyev. Τα περί «γεωλογικής συνέχειας» (geological extention) αναφέρονται στο πάνω δεξιά πλαίσιο του χάρτη. Η Lomonosov πράγματι εκτείνεται πολύ πέραν της ρωσικής ΑΟΖ προς την Γροιλανδία (στα όρια της ΑΟΖ της Γροιλανδίας). Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ρωσία, εφόσον αποδείξει ότι η υφογραμμή αποτελεί γεωλογική συνέχεια του εδάφους της, μπορεί να προβεί σε εκμετάλλευση πόρων. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί και θεωρώ ότι θα υπάρξει στην επόμενη δεκαετία μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών της Αρκτικής.

· Σημειώνεται επίσης στον χάρτη ότι η Ρωσία σχεδιάζει να κάνει δηλώσεις για τα όριά της στην Αρκτική μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Σημειώνεται επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν σχετική δήλωση διότι δεν έχουν επικυρώσει τη σύμβαση UNCLOS.

· Συμπέρασμα: όλα είναι υπό διαπραγμάτευση. Τους βλέπω να «τραβιούνται» αρκετά χρόνια στο Δικαστήριο της Χάγης, κλπ. Τοσούτω μάλλον που η τήξη των πάγων αναμένεται να δημιουργήσει νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στις επόμενες δεκαετίες. (Δείτε σχετικό άρθρο μου στο επόμενο τέυχος –Δεκ 2011- της ΑΜΥΝΑΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ, με τίτλο: «Τήξη των πάγων: αναμένοντας το άνοιγμα της Αρκτικής»)

3. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Το στόλο που κατεβάζει η Ρωσία, την παλληκαριά της Κύπρου για την ΑΟΖ, το ότι η Τουρκία… τρελλάθηκε, τα περί Ισραήλ. Κάνω απλά 2-3 σκέψεις:·

Μας ευχαριστεί το όλο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ (μακάρι και η Ελλάδα να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των φυσικών-ενεργειακών πόρων), αλλά δεν χρειάζονται οι υπερβολές περί ηρωϊκής και περήφανης στάσης της Κύπρου. Ειδικά η παρούσα διακυβέρνηση δεν έχει δείξει καμιά δυναμική στάση σε κύρια θέματα όπως η λύση του εθνικού προβλήματος (ένας ήταν ο ΤΑΣΣΟΣ…). Να μη ξεχνάμε επίσης τις ευθύνες της και τη ευθυνόβοβη στάση της στην περίπτωση της πρόσφατης έκρηξης. Είναι δυνατόν να συγκέντρωσε όλη τη… μαγκιά της στην ΑΟΖ; Η άποψή μου είναι ότι έτυχε αυτή τη χρονική στιγμή να συμπέσουν τα συμφέροντά της (μας το δίδαξε ο μέγας Θουκυδίδης…!) με εκείνα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Αυτοί της καθορίζουν τι θα κάνει, που θα δώσει άδειες ερευνών και εξόρρυξης, κλπ. Αν ήταν διαφορετικά και της έλεγαν να το… βουλώσει και να μη κάνει τίποτε, απλά θα το βούλωνε και δεν θα έκανε τίποτε. Πιστεύει κανείς ότι ο Χριστόφιας θα το έπαιζε… τσαμπουκάς στον Ομπάμα;

· Η παρουσία των Ρώσων στη Μεσόγειο είναι παλιά υπόθεση. Απλά για μια 15ετία (1990-2005) περίπου, λόγω εσωτερικών και οικονομικών προβλημάτων είχαν αποσυρθεί. Ήδη ξαναεμφανίσθηκαν. Και καλά κάνουν. Φυσικά έχουν γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή και θέλουν να είναι παρόντες. Αυτό κάνουν τουλάχιστον από την περίοδο της ελληνικής επαναστάσεως του 1821!

· Όσο για το αεροπλανοφόρο (το «Χιλιάρμενο» που λένε κάποιοι δικοί μας, ακόμη και κάποιοι… μοναχοί (!!!) που θα «πάρει την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους και την χαρίσει στην Ελλάδα» – το λένε άλλωστε και… οι προφητείες!), ας μην υπερβάλλουμε. Ένα πλοίο των 25 αεροσκαφών, σχετικά παλιό, και το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας. Στα μέτρα περίπου του Σαρλ ντε Γκωλ της Γαλλίας. Αρκεί να σκεφθούμε τα 10 (+3 υπό κατασκευή) των ΗΠΑ, με 80-90 αεροσκάφη το καθένα – κάποια απ’ αυτά πυρηνοκίνητα; Απλά για να είμαστε προσγειωμένοι.

Αυτά σαν μια πρώτη ματιά του θέματος.
Γιάννης Παρίσης

Το κείμενο που προκάλεσε το άρθρο,όπως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ.

ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.
ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.
ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ.

ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 25 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ (ΩΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ.ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ (ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ) ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ. 

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ. ΜΑΣ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ. ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GAZPROM ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΝΗ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ).


ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ:


1. ΤΟ 2010 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑΙ.

2. ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΔΑΛΩΣ……….(ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ).ΕΡΩΤΗΣΗ 1Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ;

onalert

Loading...

9 thoughts on “ΓΙΑΤΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;;;

 1. Πατριώτης says:

  Προσωπικά πιστεύω ,ότι κατεβαίνει στην μεσόγειο γιατί αυτή την εποχή δεν έχει αντίπαλο…παίζει μόνη της πλέον…αφού ο αμερικάνος από την περιοχή έχει φύγει ,έχει παραδοθεί δηλαδή οικονομικά….θα πεί κάποιος είναι δυνατόν;;;;…..αυτά δείχνουν όμως τα γεγονότα που ζούμε….όταν ένας άσαντ πουλάει τρέλα την αμερική ,ισραήλ ,τουρκία ,γαλλία ,αγγλία….και δεν κουνιέται φύλλο από την αμερική(δεν μπορεί να στείλει στρατό ,ούτε 50 χιλιάδες…στο ιράκ είχε στείλει 500 χιλιάδες)….όταν η κίνα πουλάει ξαφνικά τρέλα στην αμερική….όταν η ρωσσία κλείνει αμυντική συμφωνία με ελλάδα…και θα στέλνει τα πλοία της σε ελληνικά ναυπηγεία….όταν η ρωσσία πάει να νοικιάσει για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της κύπρου στην πάφο……τότε λές κάτι συμβαίνει….πολύ απλά αλλάξανε τα κόζια παιδιά….απλώς είναι ακόμα δύσκολο να το πιστέψουμε….υπομονή βέβαια ακόμα λίγο γιατί θα δούνε πολλά τα ματάκια μας….ένας λόγος άλλωστε που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης στην ελλάδα…και αγοράζει συνέχεια είναι και αυτός……έχει την πληροφορία νωρίτερα φυσικά ότι η ρωσσία ΄πήρε την θέση της αμερικής, στην μεσόγειο τουλάχιστον….(μπορεί να έγινε και συμφωνία)….

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ .ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΤΒΕΤΝΕΦ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ Ε Π Ι Σ Ρ Ε Ψ Ο Υ Μ Ε ΛΕΣ???????????

 3. Ανώνυμος says:

  ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ… ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

  ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

  ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ… ΕΣΤΩ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΠΡΙΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΟΠΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ – ΦΥΣΙΚΗ – ΧΗΜΕΙΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ – ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΟΥ – ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΧΩΡΟΥ) – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ – ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

  ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ… ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΩ ΠΡΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΠΙΣΜΟ ΕΑΥΤΟΥ.

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΑ 2 ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΙΝ 11 ΕΤΗ), ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
  ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΕΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (4ο ΡΑΙΧ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.. ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η.Π.Α.

  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟ 1996 ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ – ΛΙΜΙΑ… Ο ΑΡΘΟΡΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;!

  Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ" Η ΕΣΤΩ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" ΤΗΣ BND ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:
  https://www.youtube.com/watch?v=XST8kkTSPsA

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
  Ο ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΤΟΥΡΚΟΣ" ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ! ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑ 80% ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ… ΟΜΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ… Η ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ Κ.Λ.Π.
  https://www.youtube.com/watch?v=3QdTfXkJH_o

  ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

  2 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΙΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ. ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (2 ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο.). ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ.

  ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ… ΜΕΣΩ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΑΡΖΕΜΠΑΪΤΖΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟ, ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ, ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ Κ.Λ.Π. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΑΚΛΑ ΜΑΚΑΝ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΝ (ΣΚΟΤΟΣ) ΠΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΡΕΙΟ ΙΡΑΝ (ΦΩΣ). ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ… ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

  ΤΕΛΟΣ ΔΕ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΞΑΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΛΟΓΩ.. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΗ ΛΕΓΕΤΑΙ:

  ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ – ΚΡΙΜΑΙΑ – ΤΑΤΑΡΟΙ – BOZKOURT.
  http://www.bozkurtlarfm.com/wp-content/uploads/bozkurt_Resimi1.jpg

  ΑΥΤΑ.

 4. Μιχαήλ Κόντος says:

  Η Δυτική Ένωση ήδη έχει δημιουργηθεί και επίσημα, πριν λίγους μήνες και είναι κράτος τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Λέγετε ότι μέσα στο 2014 θα παρουσιαστεί και το νόμισμα του.
  Η απάντηση της Ρωσίας ήταν η δημιουργία της Ασιατικής Ένωσης.
  Δηλαδή η Ρώσικη Κοινοπολιτεία μαζί με τη Κίνα και τα κράτη επιρροής τους.
  Τα κράτη που κάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκουν ανέκαθεν στη Δύση και φυσικά η Ελλάδα είναι ένα από αυτά.

  Ο πλανήτης σήμερα αποτελείται κυρίως από ενώσης κρατών.
  Έτσι έχουμε:
  την Δυτική Ένωση,
  την Ασιατική Ένωση,
  την Αραβική Ένωση,
  την Λατινική Ένωση,
  την Αφρικανική Ένωση.

  Συνηθίστε στην ιδέα ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα της Δυτικής Ένωσης.
  Χρόνια μας ετοίμαζαν γι'αυτό.
  Θυμηθήτε την συνθήκη Σέγκεν και τα μαθήματα Αγγλικών που έκαναν ολοι, στα φροντιστήρια και στα δημόσια σχολεία.
  Ο Καραμανλής το είχε δηλώσει…"η Ελλάδα ανήκει εις τη Δύση".
  Το ίδιο και ο Α.Παπανδρέου αλλά και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί μας.

  Οι πολιτικοί μας που δεν είναι προδότες αλλά καλοί υπάλληλοι της πραγματικής κυβέρνησης της Δύσης.

  Αν η Ελλάδα δεν ανακατευόταν σε όλο αυτό το παιχνίδι τι θα είχε γίνει;
  Λέω αν αλλά ήταν αδύνατο να μην ανακατευτεί καθώς ήταν από τη δημιουργία της προτεκτοράτο.
  Αν λοιπόν δεν είχε ανακατευτεί θα την είχαν ανακατέψει με τη βία.
  Εννοήτε με πόλεμο.
  Τότε θα ήταν χειρότερα.

  Χωνέψτε το, η Ελλάδα μας είναι μια πολύ μικρή χώρα.

  Όπως άδειασαν τα χωριά και ήρθαν όλοι στην Αθήνα έτσι τώρα αδειάζει η Ελλάδα και πάνε όλοι στις Βρυξέλες.
  Την νέα πρωτεύουσα.

  Δείτε εδώ, αν θέλετε, περισσότερα για την Δυτική Ένωση http://www.mkposts.tk/

 5. Ανώνυμος says:

  Τικ τακ…….. Τικ τακ…….. Τικ τακ……..!!!!!!!!!!!
  Ο αείμνηστος Henry Kissinger, σε συνεντυξη που έδωσε το 2012, τα είπε όλα καθαρά κ ξάστερα. Η Ρωσία κ η Κίνα παίζουν τον ρόλο του θύματος. Η τακτική………ΣΟΚ Κ ΔΕΟΣ!!!!
  Οι ΗΠΑ,μαζί με το ΝΑΤΟ, την Ιαπωνία κ το Ισραήλ, μπορούν να εξαφανίσουν την Ρωσία κ την Κίνα σε 48 ώρες. Πούτιν, Μεντβέντεφ κλπ είναι απλά υπάλληλοι που κάνουν την δουλειά τους, όπως κ οι δικοί μας κυβερνήτες!!!!
  Ποιος θα σηκώσει ξανά κεφάλι στις ΗΠΑ κ Γερμανία, μετά από μια ολική καταστροφή της Ρωσίας κ της Κίνας;
  Όπως είπε κ ο Kissinger,(είμαστε σαν τους ακροβοληστες. Δινουμε την αίσθηση στους ρώσους ότι ξαναγινανε δυνατοί, κ όταν έρθει η ώρα…..Σαχ Ματ)!!!!!!
  Γιαννης

  • Ανώνυμος says:

   Η μεγαλοσύνη ενός έθνους δεν μετρείται με το στρέμμα αλλα με το πυρομα στην καρδιά και με το αίμα. Και οπως έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης : η μύρα μας μας ήθελε πάντα λίγους. Ο Λεωνίδας με τους 300 δεν σκέφτηκαν με πόσους θα τα βάλουν και με ποια μέσα, αλλα για την πατρίδα . Ο Κολοκοτρώνης επίσης. Το 1940 επίσης . Μην τους φοβάστε αφού έχουμε Θεό και όταν εχεις Θεό τότε ολα εύκολα και το ξέρουμε μέσα μας όλοι οτι πάλι θα τα καταφέρουμε γιατι δέν ζητήσαμε τ άδικο κανενός ,πάρα μονό το δικό μας. Ίσως να είμαι λάθος, συγνώμη! ! !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *