08:36 - 21/11/2014

Γιατί όχι απεργίες με το 50%+1 των εργαζομένων;

Μαθαίνουμε ότι η τρόϊκα πιέζει να προκηρύσσεται μια απεργία μόνο αν ψηφίσει υπέρ της απεργίας το 50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο γιατί το επιβάλει η τρόϊκα, όμως αναρωτιέμαι αν αυτό τελικά είναι ορθό για όσους θέλουμε δημοψηφίσματα και άμεση δημοκρατία. Για όσους θέλουμε εγρήγορση της κοινωνίας και συμμετοχικές διαδικασίες.

Τι προσέφεραν άραγε τα κομματικά συνδικάτα εναντίον του μνημονίου; Πως
προστάτεψαν το λαό; Απλά λούφαξαν, κράτησαν τα προνόμιά τους και ξεπούλησαν εργαζόμενους και πατρίδα.

Αυτό το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ή όχι η στυγνή κομματοκρατία στον συνδικαλισμό; Αυτό που έχουμε, είναι ή όχι ένας συνδικαλισμός κομματικών συνδικαλιστών και όχι γνήσιος συνδικαλισμός εργαζομένων. Αυτό που έχουμε, λαμβάνει ή όχι υπόψη του τη βούληση των εργαζομένων είτε υπέρ είτε κατά μιας απεργίας; Αυτό που έχουμε, κάνει ή όχι παιχνίδια κορυφής του πολιτικού συστήματος, καπελώνοντας τους εργαζόμενους.

Θέλουμε άραγε να συνεχίσουμε με αυτό; Θέλουμε έναν κομματικό συνδικαλισμό κορυφής ή θέλουμε ένα συνδικαλισμό στη βάση των εργαζομένων; Μήπως αυτό θα έπρεπε να το είχαμε κάνει μόνοι μας;

Φυσικά η τρόϊκα δεν το κάνει για τη δημοκρατία και το καλό μας. Το κάνει για να μην ενοχλείται η οικονομική ελίτ από κομματικά νταβατζιλίκια. Όμως εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε για τη δημοκρατία στη βάση της κοινωνίας, για την αναζωογόνηση της κοινωνίας και τη διάλυση του κομματικού συνδικαλισμού.

Εννοείται πως είναι ανέφικτο να συγκεντρώνεται το 50%+1 όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο. Αυτό δεν γινόταν ούτε στην Εκκλησία του Δήμου της αρχαίας Αθήνας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο μιας απαρτίας, πάνω στην οποία θα υπολογίζεται το 50%+1. Αυτή μπορεί να είναι μια σωστή αντιπρόταση.

Πληροφορούμαστε όμως ότι η κυβέρνηση δέχεται μεν το lock out των εργοδοτών αλλά δίνει μάχη για να κρατήσει τον κομματικό συνδικαλισμό με την μη εισαγωγή του 50%+1, ενώ φυσικά θα έπρεπε να μάχεται για το αντίθετο. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Ενα ακρως κομματικο κρατος, ενδιαφερεται για ενα μη κομματοσκυλοσυνδικαλισμο; !!!Ειναι ν' απορρεις!!!!, που τραγουδα κι ο καλλιτεχνης.
  • 0
   0
   γιατί το λες? ο αρθρογράφος το βρήκε μια χαρά, τον βολεύει κιόλας……σου λέει άμα δεν έχουμε κομματοσκυλοσυνδικαλισμό θα γίνουν κι αυτοί δημοκράτες μετά, θα δουν ότι αλλάξαμε τακτική θα γίνουν κι αυτοί σωστοί…….γιατί το πρόβλημα είμαστε ΕΜΕΙΣ.
 2. 0
  0
  "Τι προσέφεραν άραγε τα κομματικά συνδικάτα εναντίον του μνημονίου; Πως προστάτεψαν το λαό; Απλά λούφαξαν, κράτησαν τα προνόμιά τους και ξεπούλησαν εργαζόμενους και πατρίδα."

  Αυτό τα λέει όλα!!!!
  Οι κομματικοί συνδικαλιστές κάποια στιγμή γίνονται κυβερνητικοί συνδικαλιστές όταν το κόμμα τους γίνεται κυβέρνηση και ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ να μάχονται κατά των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει το κόμμα τους. Άρα Κυβερνητικοί συνδικαλιστές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν!

  Όλοι γνωρίζουν ότι πάρα πολλοί σημερινοί βουλευτές προέρχονται από αυτές τις κομματικές δεξαμενές και η μόνη προσφορά τους είναι να βλάπτουν τους εργαζόμενους προς όφελος των αφεντικών τους.

  "Όχι άλλο κάρβουνο" που έλεγε και ο Κούρκουλος……

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί