Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:00 - 01/04/2014

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ι.Θ. Κακριδής

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα; Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια. Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο τηςδόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης∙ νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές∙ αλλάξαμε θρησκεία∙ στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

Στον πνευματικό τομέα κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει, αν αγνοεί την ιστορία του, γιατί άγνοια της ιστορίας θα πει άγνοια του ίδιου του ίδιου του εαυτού του. Είμαι Έλληνας, συνειδητός Έλληνας, αυτό θα πει, έχω αφομοιώσει μέσα μου την πνευματική ιστορία των Ελλήνων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως σήμερα.

Ο δεύτερος λόγος που μας επιβάλλει να γνωρίσουμε την αρχαία πνευματική Ελλάδα είναι ότι είμαστε κι εμείς Ευρωπαίοι. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό, με συνδετικό κρίκο τον ρωμαϊκό. Με τους άλλους Ευρωπαίους μας δένει βέβαια και ο Χριστιανισμός, όσο και να μας χωρίζουν ορισμένα δόγματα. Μα και ο Χριστιανισμός έπρεπε να δουλευτεί πρώτα με την Ελληνική σκέψη, για να μπορέσει ν’ απλώσει έπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ρίζα του πολιτισμού των Ευρωπαίων όλων είναι ο αρχαίος ελληνικός στοχασμός και η τέχνη, γι’ αυτό δεν μπορεί να τα αγνοεί κανείς, αν θέλει να αισθάνεται πως πνευματικά ανήκει στην Ευρώπη.

Μα ο κυριότερος λόγος που δεν επιτρέπεται οι νέοι μας ν’ αγνοούν την αρχαίαν Ελλάδα είναι άλλος: στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου ανακαλύφτηκε ο άνθρωπος ως αξία αυτόνομη, ο άνθρωπος που θέλει να κρατιέται ελεύθερος από κάθε λογής σκλαβιά, και υλική και πνευματική. Μέσα στους λαούς που περιβάλλουν τον ελληνικό χώρο στα παλιά εκείνα χρόνια υπάρχουν πολλοί με μεγάλο πολιτισμό, πάνω απ’ όλους οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Οι λαοί όμως αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν τον ελεύθερο άνθρωπο. Το απολυταρχικό τους σύστημα επιβάλλει στα άτομα να σκύβουν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι μπροστά στο βασιλέα και στους θρησκευτικούς αρχηγούς.

Η ελεύθερη πράξη και η ελεύθερη σκέψη είναι άγνωστα στον εξωελληνικό κόσμο. Και οι Έλληνες; Πρώτοι αυτοί, σπρωγμένοι από μια δύναμη που βγαίνει από μέσα τους και μόνο, την δεσποτεία θα την μεταλλάξουν σε δημοκρατία, και από την άβουλη, ανεύθυνη μάζα του λαού θα πλάσουν μια κοινωνία από πολίτες ελεύθερους, που καθένας τους να νιώθει τον εαυτό του υπεύθυνο και για τη δική του και για των άλλων την προκοπή. Ο στοχασμός είναι κι αυτός ελεύθερος για τα πιο τολμηρά πετάματα του νου και της φαντασίας.

Ο Έλληνας είναι ο πρώτος, που ενώ ξέρει πως δεν μπορεί ατιμώρητα να ξεπεράσει τα σύνορα του ανθρώπου και να γίνει θεός, όμως κατέχεται από μια βαθιά αισιοδοξία για τις ανθρώπινες ικανότητες και είναι γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, που τον πιστεύει ικανό να περάσει τις ατέλειές του και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι−ο τέλειος άνθρωπος. Αυτή η πίστη στον τέλειον άνθρωπο, συνδυασμένη με το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φυλή, δίνει στον αρχαίον Έλληνα τον πόθο και την ικανότητα να πλάσει πλήθος ιδανικές μορφές σε ό,τι καταπιάνεται με το νου, με τη φαντασία και με το χέρι:

στις απέριττες μορφές που σχεδιάζουν οι τεχνίτες στα αγγεία της καθημερινής χρήσης, στη μεγάλη ζωγραφική, στην πλαστική του χαλκού και του μαρμάρου, πάνω απ’ όλα στο λόγο τους, και τον πεζό και τον ποιητικό. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, για να μορφωθούν∙ για να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους αναλύοντας τη σκέψη των παλιών Ελλήνων∙ για να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους αίσθημα μελετώντας ό,τι ωραίο έπλασε το χέρι και η φαντασία των προγόνων τους∙ για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώσουν τον εαυτό τους αισιόδοξο, ελεύθερο και υπεύθυνο για τη μοίρα του ανθρώπου πάνω στη γη∙ προπαντός για να φουντώσει μέσα τους ο πόθος για τον τέλειον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (14)

  1. Μέσα στο τρέχον έτος στην Αγγλία θα ξεκινήσουν να διδάσκουν Αρχαία Ελληνικά όχι μόνο στο Γυμνάσιο αλλά και στο Δημοτικό γιατί θεωρούν ότι όσο πιο νωρίς ένα παιδί αρχίζει να προσοικειώνεται μια γλώσσα, τόσο ευχερέστερα την κατακτά..

    ενώ εμείς εδώ οι "Ευρωπαίοι" ανεχόμαστε … "εκλεγμένη πολυπραγμονούσα κυρία" στο κυνοβούλιο..
    να υποστηρίζει ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα…
    και εφόσον ανήκει στον αριστερό χώρο.. δε βρέθηκε κάποιος να της απαντήσει.. ότι ο Μαρξ όταν αντιμετώπιζε κάποιον στενόμυαλο που δε μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί του έλεγε χαρακτηριστικά.. "Άντε παιδί μου να μάθεις αρχαία ελληνικά και έλα έπειτα να μιλάς."

    Τά ἀρχαῖα ἑλληνικά συμβάλλουν στην ἀπόφραξη τοῦ ἐγκεφάλου. Κάποιοι τά πολεμοῦν γιατί θέλουν τή νέα γενιά μέ «περιφραγμένα» μυαλά.

    Σ.Καργάκος

    η "Ψυχαγωγός"

  2. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 12:22 ΜΜ

    ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ [ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΗ ] ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ…ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟ ''ΣΗΜΑΙΝΟΝ'' ΚΑΙ ΤΟ ''ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟΝ '' ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΔΕΑ…ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…ΠΡΑΓΜΑ…ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΣΧΕΣΗ…ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ[ ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ] ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ …ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ…Π.Χ.ΟΦΘΑΛΜΟΣ =ΟΡΩ ΣΥΝ ΘΑΛΑΜΟΣ…ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ=ΓΗ ΣΥΝ ΜΕΤΡΩ ΚΛΠ …ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ……ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ …ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ …ΔΙΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ…ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ …'' ΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ''…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  3. Μετά από μια πολύ γρήγορη ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου, μιας και ο τίτλος μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με βρίσκει να ταυτίζομαι απόλυτα με αυτόν, απογοήτευση κυριάρχισε για το περιεχόμενο του άρθρου. Καταρχάς τα νέα ελληνικά δε τα θεωρώ ως εξέλιξη των αρχαίων, μάλλον το αντίθετο, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται έτσι: '…άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής…' Κατά δεύτερον δε βρίσκω ένα μα ένα λόγο που μπορεί να πείσει ένα νεοέλληνα για την εκμάθηση των αρχαίων. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά σοβαρά θέματα πρέπει να προβάλλονται με σοβαρά επιχειρήματα, ειδάλλως αδίκως χάνεται άλλη μια ευκαιρία αφύπνισης. Φιλικά

  4. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 2:21 ΜΜ

    Πολύ σωστά και οφείλουμε με νύχια και με δόντια, η γλώσσα αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί ως "ζωνταντός οργανισμός" στο διηνεκές.
    Για να αποκρούσουμε όμως τους πολέμιους της γλώσσας μας, θα πρέπει η διδασκαλία της στα σχολεία να είναι περισσότερο ευέλικτη και ελαστική, ώστε να έχουμε υπέρμαχους και τα ίδια τα παιδιά μας. Διότι, όσες φορές έχει προσπαθήσει κάποιος να εισάγει τα Αρχαία στα σχολειά, το΄μάθημα ήταν τόσο απαιτητικό που έγινε μισητό.
    Τα Αρχαία από το Δημοτικό, αλλά οι απαιτήσεις της διδασκαλίας να κλιμακώνονται προοδευτικά, ανάλογα με την ηλικία.
    Πρέπει η νεολαία να αγαπήσει τη γλώσσα από νωρίς.

  5. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 2:42 ΜΜ

    Παιδες μενω γερμανια κι ενδιαφερομαι να μαθω αρχαια ελληνικα φυσικα βιβλια δεν υπαρχουν με αυτο το θεμα.
    Υπαρχει μια ιστιοσελιδα κατι για βοηθεια??

    • Ανώνυμος 04/02/2014 @ 1:24 ΠΜ

      τι λες και εσύ τώρα βρε άνθρωπε; Εγώ ξέρω ότι στη Γερμανία διδάσκονται στο σχολείο τα Αρχαία Ελληνικά από μικρή ηλικία και μάλιστα απταίστως. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα φροντιστήριο εκεί αν αληθεύει αυτό που ξέρω;

    • Ανώνυμος 04/02/2014 @ 1:33 ΠΜ

      Βιβλία θα αγοράσεις από την Πατρίδα σου. Τι ψάχνεις τώρα να μάθεις αρχαία Ελληνικά με μέθοδο ταχείας εκμάθησης από το ίντερνετ;
      Καταρχήν πόσο χρονών είσαι; στο σχολείο σου έκανες καθόλου αρχαία (επειδή ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια τα έχουν περιορίσει πολύ έως καταργήσει);
      έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάμε; νομίζεις ότι είναι σαν μια ξένη γλώσσα (πχ. Αγγλικά;)
      Μπες πουλάκι μου στο ιντερνετ στα .gr domains, που έχουμε ένα σωρό ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, σχεδόν όλα τα φυσικά βιβλιοπωλεία έχουν και ηλεκτρονικό κατάστημα και άλλα τόσα μόνο ηλεκτρονικά και ψάξε και αγόρασε.
      Είναι πολύ δύσκολα, δεν έχουν σχέση με τις γλώσσες που γνωρίζεις, γαλλικά γερμανικά που θεωρούνται δύσκολες δεν είναι τίποτα μπροστά στα αρχαία, θα κουραστείς πολύ στο λέω! Πιθανότατα θα χρειαστείς και κάποιο δάσκαλο, στα προχωρημένα τουλάχιστον.
      Αν το λέει η καρδούλα σου όμως μπράβο, κάντο.
      Αν τα καταφέρεις, θα τρελαθείς από τη διαφορά με την οποία θα δουλεύει το μυαλό σου και η αντίληψη σου. Να τα μιλάς όμως όσο πιο πολύ μπορείς.

    • Ανώνυμος 04/02/2014 @ 1:37 ΠΜ

      θα μπορούσα να σου συστήσω τα λινκς ηλεκτρονικών ελληνικών βιβλιοπωλείων αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να κάνω διαφήμιση.
      Ξεκίνα από "Ελευθερουδάκης" , "Πατάκης", "Καστανιώτης" είναι τρία απο τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία που έχουμε (αν δεν τα ξέρεις, δεν ξέρω πόσο λείπεις) είναι φυσικά καταστήματα έχουν φτιάξει και ηλεκτρονικά και θα στα εμφανίσει αμέσως ο γούγλης.
      Θα σου βγάλει και άλλα η μηχανή αναζήτησης όταν καταλάβει τι ψάχνεις.
      Εσύ θα πας κατευθείαν στα "εκπαιδευτικά".

  6. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 2:47 ΜΜ

    ομως ακομα και τα νεα συμβαλλουν.

  7. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 3:38 ΜΜ

    Καλα και αγια τα αρχαια ελληνικα ας μου πει καποιος γιατι οι αρχαιοι Ελληνες αφου δεν ειχαν φραγμενο τον εγκεφαλο τους οπως οι αλλοι οι βαρβαροι που μιλουν αλλες γλωσσες τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν μαλακοπιτουρες αφου σκοτωνονταν συνεχεια μεαξυ τους και στο τελος στη μεγαλη μαχη με τους Ρωμαιους οι Ελληνες εχασαν γιατι πρωτοι τις γραμμες τους τις διεσπασαν ελληνες μισθοφοροι αλλα ακομα χειροτερα το τρομερο ιππικο των Μακεδονων δειλιασε και αφησε τους υπολοπους ενωμενους Ελληνες να σκοτωθουν χωρις ελπιδα νικης.
    Τετοιοι ειμαστε ερωτω γιατι η γλωσσα των Θεων δεν σταθηκε ικανη να μας κανει να σκεφτουμε οτι ο διαρκης εμφυλιος πολεμος θα ηταν η κυρια αιτια της καταστροφης μας!!! ΓΙΑΤΙ???? Υπαρχουν αλλο λαοι που μιλανε σκατογλωσσες οπως ειναι οι Ελβετοι οι Εβραιοι και αλλοι ομως αυτοι ειναι ενωμενοι και μη μιλανε Ελληνικα μηπως οι Θεοι επρεπε να δωσουν την γλωσσα τους σε καποιο λαο σοβαρο που δεν εχει σαν εθνικο σπορ τον εμφυλο πολεμο?? Ρωταω!

  8. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 7:38 ΜΜ

    ΓΙΑ ΤΟΝ 6:38

    ΚΑΤ ΕΜΕ,Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΟΛΑ
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΥΠΗΡΧΕ…
    ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ…(ΒΛΕΠΕ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)
    ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΟΜΩΣ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ.
    ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ;;

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ,ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ..
    ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΤΕ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ !!!
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΕΚΕΙ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ !!

    ΓΙΑΤΙ ;;;;

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΡΕΤΗ..

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ;;

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ Η ΑΓΑΠΗ.

    ΑΓΑΠΗ=''ΑΚΤΙΣΤΟΣ ΟΥΣΙΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ,ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ''
    ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

    (ο stranger εχει ενημερώθει)

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤ ΕΜΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ !!!

    skata original

  9. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 8:02 ΜΜ

    Τι είναι αυτά που γράφετε πάλι ρε βούρλα τα περι αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
    Η ελληνική γλώσσα είναι μία, από την αρχαία μέχρι και τη νεωτέρα.
    Την αρχαία διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας θέλετε να πιείτε και ότι θέλετε να μάθετε

  10. Ανώνυμος 04/01/2014 @ 8:33 ΜΜ

    κοστιζει για να μαθει το παιδι αρχαια κ στις μερες μας δυσκολο να μαθει

  11. Ανώνυμος 04/02/2014 @ 6:40 ΠΜ

    για δειτε εδω
    ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

    http://partaolablog.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/LoexA+(%CE%A0%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1+%CE%8C%CE%BB%CE%B1…%CF%84%CE%B1+%CE%BD%CE%AD%CE%B1+%CF%89%CF%82+%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*