Γιατί οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους; ΒΙΝΤΕΟ

Τα αναρίθμητα βίντεο από τον μετεωρίτη στο Τσελιάμπινσκ έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται γιατί τόσοι πολλοί Ρώσοι φαίνεται να έχουν κάμερες στα ταμπλό τους.

Το Slate απάντησε αυτό το ερώτημα ως εξής:

Η απάντηση είναι ότι οι Ρώσοι φοβούνται τη διαφθορά στην αστυνομία. Το κραυγαλέο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών οδηγεί τους φτωχούς σε όλο και πιο περίτεχνες απάτες. Οι οδηγοί αυτοκινήτων, που είναι οι προτιμώμενοι στόχοι απάτης, εγκαθιστούν κάμερες στα οχήματά τους για να προστατευτούν. Οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους εδώ και χρόνια. Η καταγραφή συνομιλίας με την αστυνομία είναι νόμιμη και η πρακτική αυτή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ενώ η εγκατάσταση της κάμερας είναι νόμιμη, οι ηχογραφήσεις δεν μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν ως κύριο αποδεικτικό στοιχείο, γιατί το βίντεο μπορεί να είναι αλλοιωμένο.

Όταν δύο αυτοκίνητα εμπλακούν σε ατύχημα στη Ρωσία, η υπόθεση μπορεί να διευθετηθεί φιλικά μεταξύ των οδηγών, εφόσον συμφωνούν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και η ζημιά δεν υπερβαίνει τα 25.000 ρούβλια, ή περίπου 600 ευρώ. Από κει και πέρα είναι υποχρεωτική η παρουσία της αστυνομίας. Όμως κάποιοι από τους λιγότερο προσεκτικούς οδηγούς δωροδοκούν τους αστυνομικούς για να πάρουν το μέρος τους. Αν το αυτοκίνητο του αδικημένου είναι εξοπλισμένο με κάμερα, μπορεί να αποδείξει τις συνθήκες του ατυχήματος και να διεκδικήσει αποζημίωση. Στην παρακάτω περίπτωση, το θύμα σταματάει πίσω από ένα αυτοκίνητο σε ένα στοπ ή σε ένα φανάρι. Ο μπροστινός τότε κάνοντας όπισθεν χτυπάει το θύμα και μετά ζητάει λεφτά για αποζημίωση. (Το περιστατικό συνέβη στο Τορόντο του Καναδά).Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Σε όλες τις απάτες τα περισσότερα θύματα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αποδέχονται τον εκβιασμό και το ποσό εξαρτάται από την ικανότητα του απατεώνα. Η Διεθνής Διαφάνεια, μια ΜΚΟ που καταπολεμά τη διαφθορά, συμβουλεύει όσους δεν έχουν αυτοκίνητα με εξοπλισμό να καταγράφουν τη συνομιλία με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο απατεώνας τρέπεται σε φυγή.

Πηγή

2 thoughts on “Γιατί οι Ρώσοι έχουν κάμερες στα αυτοκίνητά τους; ΒΙΝΤΕΟ

  1. Ανώνυμος says:

    Ωραίο άρθρο, πάντα το είχα απορία, βλέποντας συνήθως τα ένα σωρό , που κυκλοφορούν στο youtube, χιουμοριστικά βίντεο με συγκρούσεις κ.τ.λ .και πάντα από Ρωσσία επί το πλείστον.

  2. Ανώνυμος says:

    για το άλλο βίντεο από το σχολείο τι ξέρουμε,έτυχε και τράβαγε κάποιος το παράθυρο την ώρα που έσκασε ο μετεωρίτης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *