Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:36 - 28/02/2012

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Του Νίκου Αργεάδη 

Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε…107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το…2020!. Απίθανο. Η “ανοχή” χρέους της τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ’ έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική “ξηρασία” ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι ζημιά έκαναν με την συμπεριφορά τους αυτή στην μελλοντική εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος τους;

Έχουν αντιληφθεί ότι έχουν βάλει θεμέλια για μελλοντικές εμφυλιακές συγκρούσεις; Αμφιβάλλω, αφού κύριο μέλημά τους είναι η τοπική εξουσία.

Πρώτον, τα 130 δις δεν θα εισρεύσουν στην οικονομία ως κεφαλαιακή επένδυση αλλά για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για την πληρωμή των πιστωτών, δραστηριότητες που δεν θα δημιουργήσουν ούτε μία θέση εργασίας, εκτός από αυτές για τους εγχώριους και ξένους τοποτηρητές. Η τρέχουσα χρηματοπιστωτική τρύπα στην οποία είμαστε, είναι βαθύτερη απ’ αυτή του 2010. Με την ύφεση, και μάλιστα την γενική Ευρωπαϊκή να γιγαντώνεται, και την υποθήκευση της εθνικής περιουσίας, άλλαξαν προς το καλύτερο οι εν σχέσει με το 2010, τωρινές συνθήκες και αυτό επέβαλλε αποδοχή των όρων των κατ’ ευφημισμόν εταίρων μας; Δεν νομίζω….
Δεύτερον, πως μπορεί η Ελλάδα να πλησιάσει τους στόχους του “προγράμματος” όπως κατ’ ευφημισμόν καλείται ο νέος δανειακός Καιάδας, όταν οι φορολογικές εισπράξεις ελαττώνονται και η ύφεση ξεπέρασε το 7%! μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο; Κανείς δεν το εξηγεί εκτός και αν περιμένουν να κάνει το “θαύμα της η Παναγιά”.
Τρίτον, ερχόμαστε στους οίκους “αξιολόγησης” όπως καλούνται τα οικονομικά “πυροβόλα” των -τάχα μου- αντικειμενικών αγορών. Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε χθες το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ενώ η Φιτς δεν έχει πειστεί πως η λιτότητα θα φέρει θετικά αποτελέσματα γι’ αυτό και πριν λίγες μέρες -ω! τι έκπληξη- μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας στο “C”, υπογραμμίζοντας πως η χρεωκοπία είναι τωρα πολύ πιθανή (highly likely”). Επίσης, μυστική χρηματοπιστωτική ανάλυση που δόθηκε από τον χρηματοπιστωτικό οίκο ΕΖ την προπερασμένη Κυριακή δηλώνει πως το χρέος θα παραμείνει στα 160%!! και το 2020!. Οι πιθανότητες να παραμείνει το χρεος μη βιώσιμο είναι περισσότερες από το να ελαττωθεί και να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιθανό γιατί η Ελλάδα έχει, μετά την Ιταλία και την Γερμανία, το οξύτερο δημογραφικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Η οικονομική ανάπτυξη προυποθέτει (κυρίως) ευρρωστία στην δημογραφία. Οι καλύτεροι καταναλωτές είναι οι νέοι 18-30 ετών και όχι οι γερασμένοι των 60-70 ετών που απαιτούν όλο και πιο πολλές δαπάνες. Οι νέοι ξοδεύουν σε νοίκια, αγορές, γάμους κλπ, είναι σε θέση να εργάζονται, οι γερασμένοι όχι. Τέλος, οι νέοι είναι πιο ευέλικτοι στην ικανότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες, οι παλαιότεροι όχι.
Τέταρτον, ερχόμαστε τώρα στην μυθολογία περί “οκνηρών” Ελλήνων που “τα έφαγαν”. Η εγκληματική λοιδωρία και προπαγάνδα κατά ενός ολόκληρου λαού και μάλιστα από τους εγχώριους αντιπροσώπους της παγκόσμιας οικονομικής υπερκυβερνησης (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος κ.α.) θα έκανε περήφανους τους Ναζί, τους πρώτους που εφάρμοσαν σε μαζική κλίμακα την μέθοδο αυτή του ψυχολογικού πολέμου περί μαζικής ενοχής. Τότε οι Ναζί εκτελούσαν ολόκληρα χωριά γιατί οι αντάρτες σκότωσαν στρατιώτες τους σε μάχη. Τώρα οι εκτελέσεις είναι εικονικές και οικονομικές εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Η εγχώρια μαφία βρίσκεται ένα βήμα πρίν την κατάσχεση του σπιτιού του αδερφού σας όταν θα χρωστάτε εσείς στο μαφιόζικο πλέον κράτος. Γι’ αυτό και οι λάσπες “φταίνε οι τάδε που διεκδικούν…” και ο επιλεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός. Εφ’ όσον οι Έλληνες ήταν “οκνηροί” γιατί οι τράπεζες τους δάνειζαν; δεν ήταν δουλειά τους να ανιχνεύσουν την οικονομική τους δυνατότητα και να αρνηθούν τα δάνεια; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την φιλοσοφία των τραπεζών και των εγχώριων “αντιπροσώπων” τους στην πολιτική τάξη που “κυβερνάει”; Η εμμονή τους πως οι τράπεζες δεν πρέπει να χάνουν ποτέ. Θυμάστε το “They are too big to fail” στις ΗΠΑ;
Πέμπτον, το αποτέλεσμα; Μα η ταπεινωτική παράγραφος στο νέο “μνημόνιο” που μόνο μνημόνιο δεν είναι, για την υποχρεωτική πληρωμή πρώτα του χρέους και μετά την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας. Μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμιου συμφώνησε για τις συνθήκες μισθωμένης δουλείας, οι ευρωκράτες, εγχώριοι και ξένοι, συνεπικουρούμενοι από τα επιδοτούμενα ΜΜΕ, συσσώρευσαν νέες επαχθείς συνθήκες όπως την τοποθέτηση γκαουλάϊτερ στην Αθήνα που θα επιβλέπει την ομαλή πληρωμή των ξένων πιστωτών πριν την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων. Η Ευρωπαϊκή νεοταξική δημοκρατία στο απόγειό της! Το πιο “ωραίο” είναι η δικαιολογία: Όλα αυτά γίνονται έως ότου “σταθεροποιηθεί” το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για να αποφευχθεί άλλη μία Λήμαν-Μπράδερς”!! Είναι στ’ αλήθεια το σύστημα τόσο εύθραυστο ή επικαλείται η Λήμαν-Μπράδερς όπως η 9η Σεπτεμβρίου για την επίτευξη κάποιου άλλου σκοπού; Την αντικατάσταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού με διορισμένους τεχνοκράτες της τραπεζικής μαφίας που θα υπεξαιρέσουν τον εθνικό πλούτο με ταυτόχρονη συντριβή κάθε εθνικής αντίστασης; Κι’ ακόμα δεν είδαμε τι ρόλο θα παίξουν στο παιχνίδι αυτό οι ορδές των απελπισμένων λαθραίων που εισήγαγε το εγχώριο σύστημα για να “αυξήσει” την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας (τους). Τώρα ξεκινά το μεγάλο εθνικό “νταχτιρντί”, και η πλατειά ασυμμετρία των παραγόντων όπως η νομικά θεσμοθετημένη ληστέια των εθνικών πόρων και οι ξένες εδεφρείες που μας φόρεσαν, δεν γνωρίζουμε πως θα εμπλακούν στις συκγρούσεις που έρχονται…
thesecretrealtruth

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*