Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:46 - 12/02/2015

Γερμανική εφημερίδα ξεγυμνώνει τους… Γερμανούς!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Χτυπήματα από τα ίδια της τα Μέσα δέχεται η Γερμανία, που προσπαθεί με κάθε τρόπο, να δημιουργήσει αντιελληνικό αίσθημα στην Ευρώπη!

“Γιατί (θέλουμε να) καταλαβαίνουμε λάθος τους Έλληνες” είναι, σύμφωνα με το Pontiki.gr, ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας “Die Zeit”, στο οποίο επιχειρείται η αποκατάσταση «μύθων» που έχουν επικρατήσει από την αρχή της κρίσης στη γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συχνά αδικηθεί: δηλώσεις έχουν διαστρεβλωθεί, στοιχεία έχουν παρερμηνευθεί (…) Δηλώσεις και χειρονομίες Ελλήνων υπουργών είτε υπερερμηνεύονται είτε παρερμηνεύονται γρήγορα» αναφέρει ο συντάκτης και παραθέτει πέντε τέτοιες αντιλήψεις:

1. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους: Η ελληνική φορολογική διοίκηση είναι αδύναμη και αναποτελεσματική -χωρίς αμφιβολία, αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται συχνά από τον γερμανικό Τύπο, μαζί με φωτογραφίες πλουσίων Ελλήνων να ξοδεύουν τα χρήματά τους είτε σε πάρτι είτε σε ιππικούς αγώνες.

Στην πραγματικότητα, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν στην Ελλάδα ιδιαίτερα μεγάλους φόρους και ένας λόγος για αυτό είναι ότι φορολογούνται όχι με βάση τα κέρδη τους, αλλά απλώς με το μέγεθος των πλοίων ή τονάζ, με νόμο που ισχύει από το 1957, διευκρινίζεται. Τονίζεται δε ότι συνήθως παραλείπεται η αναφορά ότι αυτή η ρύθμιση ισχύει σε σχεδόν όλα τα κράτη με ναυτιλία. Οι ίδιοι οι Γερμανοί πλοιοκτήτες μείωσαν τη φορολόγησή τους στα τέλη της δεκαετίας του ΄90.

2. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και ξοδεύουν τα χρήματα των άλλων χωρών: Πρόκειται για μια εκστρατεία άνευ προηγουμένου, η οποία στηρίζεται από την εφημερίδα Bild και τροφοδοτείται κυρίως από δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), γράφει η Zeit και διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην πραγματικότητα κανένας λαός στην Ευρώπη δεν εργάζεται τόσο όσο οι Έλληνες, με περισσότερες από 2.000 ώρες ετησίως, ενώ οι Γερμανοί είναι προτελευταίοι στην κατάταξη, με 1.400 ώρες. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι Γερμανοί είναι πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, αναφέρεται ότι από τα 226 δισεκατομμύρια της βοήθειας που έχει δοθεί στην Ελλάδα, μόνο τα 15 δισεκατομμύρια έχουν διατεθεί για τη λειτουργία του κράτους, ενώ πάνω από τα μισά της συνολικής βοήθειας χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους.

3. Η επίσκεψη Τσίπρα σε μνημείο της Αντίστασης αποτελούσε πρόκληση για τη Γερμανία: Σίγουρα η κυβέρνηση συνυπολόγισε και ένα σινιάλο προς την κατεύθυνση της Γερμανίας, εκτιμά ο συντάκτης, αλλά παραθέτει απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εφημερίδα, στο οποίο το διαψεύδει κατηγορηματικά και εξηγεί ότι επρόκειτο για ένα μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή.

4. «Ό,τι και αν λένε οι Γερμανοί, θα πληρώσουν»: Μια φράση του Γ. Βαρουφάκη η οποία απομονώθηκε από το πλαίσιό της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι, κατά την άποψή του, τα χρήματα των δανειστών πηγαίνουν σε μια «μαύρη τρύπα» και, επομένως, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν -«μοιραίο λάθος», είχε πει ο κ. Βαρουφάκης.

5. Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται αρκετά: Για τους Γερμανούς αυτή είναι σοβαρή κατηγορία, καθώς η χώρα τους, με την «Ατζέντα 2010» του Γκέρχαρντ Σρέντερ, θεωρήθηκε μοντέλο μεταρρυθμίσεων για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε, η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, δεν έχει κάνει μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, επισημαίνεται, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, αν και με πτωτική τάση, ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές μεταρρυθμίσεις παραμελούνται.

toxwni.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 02/12/2015 @ 7:02 ΜΜ

    Πριν κατι μερες ειδα ενα ονειρο ηταν λιγουλακι παραξενο..
    Ηταν η νυχτα που ειχα διαβασει την ανακοινωση της ΟΕΑ και μαζι με οτι γινεται απο το συριζα τεριαζει δενει το γλυκο που λεμε.

    Ημουν λεει σε ενα γηπεδο κι επαιζα ποδοσφαιρο σε χωριο μαλλον πρεπει να ηταν η καπου τοπικα γιατι ειχαμε αγωνα και το γηπεδο ηταν αδειο.

    Εγω εκανα σεντρα κι ο συμπαιχτης μου εβαλε γκολ ηταν οφσαιντ ομως..

    Μεχρι στιγμης ολα καλα.

    Μολις ειδα το συμπαιχτη μου που σκοραρε κοιταξα και την υπολοιπη ομαδα (το ονειρο ξεκινησε την ωρα που σεντραρα τη μπαλα) παρατηρισα κατι παραξενο εγω ημουν ο μονος λευκος ευρωπαιος στην ομαδα ολοι οι υπολοιποι ηταν σκουροχρομοι οι Περισσοτεροι μοιαζαν απο Αφρικη μερια..

    Ελληνες μιλαγαν ελληνικα αλλα δεν ηταν απο την ευρωπη αλλα απο αφρικη και ασια μερια..

    Απλα ενα ονειρο?
    Μια προειδοποιηση?
    ή μηπως ενα κομματι απο το κοντινο μελλον της χωρας?

    Ενα ειναι το σιγουρο πως οτι γινει θα γινει με τη συγκαταθεση του πολιτη θα χαρει ο ελληνας που δινει μαχες ο συριζα για τον πολιτη κι ο πολιτης θα χαρει επιτελους και μεσα στη χαρα του χμμ..

    Θα δειξει..

    Ασωτος

    • Ανώνυμος 02/13/2015 @ 12:53 ΠΜ

      H Bild δημιουργεί τα προβλήματα εναντίον της Ελλάδας γιατί οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της είναι Τούρκοι. Μην της δίνετε σημασία .Δεν αξίζει.

  2. Ανώνυμος 02/13/2015 @ 8:15 ΠΜ

    Aυτό που είπες για την Bild οι ίδιοι οι Γερμανοί το ξέρουν ; Και αν μεν το ξέρουν δεν φαίνεται να τους νοιάζει . Οπότε αυτό που λες είναι άνευ αξίας .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*