20:17 - 11/07/2014

Βόμβα, ανατρέπεται το μνημόνιο

Εδώ και τώρα κ. Σαμαρά να ζητήσεις αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους

Iστορικη αποφαση-βόμβα του Συμβουλίου Εφετών, ανοίγει το δρόμο, για την ακύρωση του Μνημονίου και ανατροπή όλων των πολιτικών, που οδήγησαν στην υποδούλωση της χώρας και τη φτώχεια του λαού μας.

Τα πλαστά στοιχεία του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που φούσκωναν το έλλειμμα κατά 3%, είναι αυτά που οδήγησαν στην επιβολή των άγριων επιπλέον μέτρων ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ για τον ελληνικό λαό.

Μετά απ` αυτή τη σημαντική εξέλιξη, βρίσκεται στον αέρα, το σύνολο της Μνημονιακής πολιτικής, που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση των Μνημονίων, με πρωτοβουλία μάλιστα της ίδιας της κυβέρνησης και, προσωπικά, του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για να κάτσουν στο σκαμνί, τα μέλη της συμμορίας, στην κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, που είναι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο των πλαστών στοιχείων, που οδήγησαν στη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, μετά την απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου Εφετών, για συνέχιση της ανάκρισης, για την περιβόητη ΕΛΣΤΑΤ.

Ετσι, οι μεθοδεύσεις, για να μείνει στο σκοτάδι, το μεγάλο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού, έπεσαν στο κενό, καθώς στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές. Με μια ιστορική απόφαση, το Συμβούλιο Εφετών, έκρινε ότι κακώς η ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και διέταξε τη συνέχιση της ανάκρισης, εις βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, για τις στατιστικές αλχημείες, με τις οποίες, στην ουσία «πλαστογράφησαν» τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2009, ώστε να εμφανιστεί πολύ μεγαλύτερο, κατά 3% του ΑΕΠ, το έλλειμμα εκείνης της χρονιάς, από το πραγματικό και να δικαιολογηθεί, έτσι, η υπαγωγή της χώρας μας, στον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης. Ετσι, με αυτή την εγκληματική παραχάραξη των στοιχείων, δικαιολογήθηκαν μέτρα ύψους 10 δις ευρώ, που έπεσαν στην «καμπούρα» των Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, ύστερα από καταγγελίες μελών της τότε διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), με επικεφαλής τη θαρραλέα καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που αποκάλυψε και τις μεθοδεύσεις της ανακρίτριας, προκειμένου να αποφύγουν τον «πέλεκυ» της Δικαιοσύνης, οι υπεύθυνοι.

Μετά απ` αυτή την εξέλιξη, ανοίγει ξανά ο φάκελος, όχι μόνο για τη Δικαιοσύνη, αλλά και για τη Βουλή, όπου εκκρεμεί η προεκλογική υπόσχεση του σημερινού πρωθυπουργού, για τη σύσταση… μίας και μόνης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα εξετάσει το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.

Ηδη, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις και της «Realnews», με τη δημοσίευση απόρρητης έκθεσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με την οποία, η αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων, οδήγησε στην πρόσθεση επιπλέον 14 δις στο έλλειμμα, με όλα τα επακόλουθα, μεγάλος αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησαν να συσταθεί τώρα η εν λόγω Εξεταστική Επιτροπή, για να λογοδοτήσουν επιτέλους οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ήδη υπόδικος για τη λίστα Λαγκάρντ), που εξακολουθούν θρασύτατα να… μας κουνάνε το δάχτυλο, παριστάνοντας και τους τιμητές από πάνω.

Για τον πρωθυπουργό, όμως, ανοίγει μια ακόμη ευκαιρία. Η πλαστογράφηση των στοιχείων, του προσφέρει το καλύτερο επιχείρημα, ώστε να ζητήσει συνολική επαναδιαπραγμάτευση, με διαγραφή του χρέους και κατάργηση των Μνημονίων.
Θεωρούμε αδιανόητη να περάσει και αυτή η ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καθώς η αποκάλυψη της πλαστογράφησης των στοιχείων, στον κρίσιμο προϋπολογισμό του 2009, καθιστά αυτόματα άκυρες όλες τις αποφάσεις, που οδήγησαν στο μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού.

Η Ζωή Γεωργαντά

Καθοριστική συμβολή, για το άνοιγμα του «αμαρτωλού φακέλου» της ΕΛΣΤΑΤ και της πλαστογράφησης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, έπαιξε η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που είχε διοριστεί στη διοίκηση της υπηρεσίας, από την κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.

Η κ. Γεωργαντά, ήταν εκείνη που αποκάλυψε και τις μεθοδεύσεις της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη, που την καλούσε σε «φιλικές συναντήσεις» στο σπίτι της, για να λήξει η υπόθεση, αποκαλύψεις που οδήγησαν εν τέλει, στην πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τη διακεκριμένη καθηγήτρια, στη βάση των πλαστών στοιχείων, συντάχθηκαν τα Μνημόνια και εφαρμόστηκαν οι τραγικές πολιτικές, βάρβαρης λιτότητας και αποκαλύπτει το βρόμικο ρόλο του υπόδικου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που επιμένει, παρά ταύτα, να παραμένει στη θέση του, με την κάλυψη της κυβέρνησης.

Ρόλο συνενόχου αποδίδει η διακεκριμένη καθηγήτρια, στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Βάλτερ Ράντερμαχερ. «Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες», καθώς «μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε η κ. Γεωργαντά, αφήνοντας αιχμές, όχι μόνο για τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κ. Γεωργαντά είναι απόλυτη, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν μονοψήφιο, αλλά χρειαζόταν η διόγκωσή του, για να γίνει δυνατή η υπαγωγή μας στα Μνημόνια. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η συνολική ζημιά από το σύνολο αυτών των μεθοδεύσεων, είναι τουλάχιστον 28 δις!

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ ΑΡΑ ΜΑ…..ΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ
 2. 0
  0
  Ολοι οι νοήμονες άνθρωποι έχουμε καταλάβει τι έκανε αυτή η εγληματική συμμορία στην χώρα. Εδώ όμως πυροβόλα όπλα μετατράπηκαν σε πυροβόλα και επειδή είχε και ατίθασο χαρακτηρα βουλευτής μπηκε φυλακή με την ΕΛΣΤΑΤ το μνημόνιο την καταστροφή της οικονομίας και κοινωνίας και με το ξεπούλημα της χώρας θα ασχολούμαστε. Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι όλοι φυλακή. Προσωπικά κοιμάμαι ήσυχος.
 3. 0
  0
  Είναι έγκυρη η είδηση ;;;; `η είναι ένας ακόμη τίτλος εφημερίδας ;;;;
 4. 0
  0
  υπαρχει εστω εναs νοημων πολιτηs που να πιστευει οτι παρα την πρωτοφανη απατη,θα
  καταργηθει το μνημονιο? τωρα που αρχιζει το πλιατσικο?οτι και να αποκαλυφθει ,οσο
  σοβαρο και να ειναι ,οι τοκογλυφοι θα συνεχισουν πατωνταs στα 'ψηφισμενα" απο
  τη "νομιμη"βουλη και θα συνεχισουν απτοητοι την"σωτηρια" τηs ελλαδαs! 5. 0
  0
  Απο Αυτο το ΑΡ^ΧΙΔΙ ζητατε τετοια πραγματα Θα βγουν πολλα στη φορα και δεν κανει Μονο για τσιμ^πουκια αν του ζητησου οι τροικανοι τοτε μαλιστα πολυ ευχαρίστος
 6. 0
  0
  τα πάντα γινονται για να ξαναβγει αυτο το αρ#@@ι στην εξουσια
 7. 0
  0
  Θα καταργηθει.κιαυτο και αλλα πολλα, κυριε 12.26 λαμογιακο!!! μα τι Λαμογιακο, ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!
 8. 0
  0
  εαν δεν ξεσηκωθουμε να πεσει αιμα και οσο αδιφορουμε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ 40 ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΩΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΕΓΩ ΕΙΜΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ΄΄ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΩΡΑΤΕ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΠΕΡΗΜΕΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΓΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΩΛΕΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΑΔΙΑΦΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί