Βροχή μετεωριτών το βράδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό

Βροχή μετεωριτών το βράδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό

Τις πρώτες πρωινές ώρες πριν από την αυγή της Παρασκευής 27 Ιουνίου, ο νυχτερινός ουρανός θα γεμίσει από την ετήσια βροχή των μετεωριτών Βοωτίδες.


Ενώ στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί ξεσπάσματα από 50 έως 100 μετέωρα ανά ώρα, όπως συνέβη το 2004, φέτος αναμένεται μία μέτρια χρονιά με περίπου 10-20 μετέωρα ανά ώρα στις ώρες αιχμής.

Όπως και με τις περισσότερες άλλες βροχές μετεωριτών, οι Βοωτίδες πιστεύεται ότι προκαλούνται από υπολείμματα κόκκων σε μέγεθος άμμου από περαστικό κομήτη. Στην προκειμένη περίπτωση ο κομήτης είναι ο Pons-Winnecke, που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 6,4 χρόνια.

Τα μετέωρα θα είναι ορατά χαμηλά στα βορειοδυτικά του ουρανού μέσα από τον αστερισμό του Βοώτη, εξ ου και το όνομά τους. Σε γενικές γραμμές, οι Βοωτίδες είναι γνωστές ότι είναι φωτεινοί και σχετικά αργοί μετεωρίτες με ταχύτητες περίπου 64.000 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή λιγότερο από το ένα τρίτο της ταχύτητας των περισσότερων άλλων ετήσιων μετεωριτών.

iefimerida.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

2 thoughts on “Βροχή μετεωριτών το βράδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό

 1. Ανώνυμος says:

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Κ Η ΣΕΛΙΝΗ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ "ΜΙΚΡΗ" ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Κ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
  ΖΗΤΩ Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ!
  ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *