Αύριο εκτάκτως στην Αθήνα ο ΥΠΑΜ της Κύπρου για κοινή δράση με ΕΕΔ

Σε μία συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης, λίγα 24ωρα πριν το γεωτρύπανο «Homer Ferrigton» της Noble Energy τρυπήσει τον βυθό στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ και έρθει αντιμέτωπο με την τουρκική αρμάδα (αυτό λένε τουλάχιστον οι, ενοχλητικά φωνασκούντες, νεο-οθωμανοί) επισκέπτεται εκτάκτως της Αθήνα και συναντάται με τον πολιτικό προϊστάμενο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Πάνο Μπεγλίτη,


όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο defencenet.gr!

«Ίσως έχει έρθει η ώρα να αποδείξουμε ότι αυτά που λέμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του ελληνικού συστήματος ασφαλείας, είναι αλήθεια» σημείωνε στο defencenet.gr, ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίνοντας ένα στίγμα του πως θα κινηθεί η Ελλάδα στην επερχόμενη κρίση. «Αυτό που είπε ο Πάγκαλος, το «Αν κτυπήσουν, θα τους κτυπήσουμε κι εμείς», πιστέψτε με είναι αληθινό» συνέχισε η ίδια πηγή.
Την ερχόμενη Παρασκευή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι όχι απλώς η Κύπρος δεν είναι μόνη της, αλλά να επανα-επιβεβαιώσουν ότι αποτελεί τμήμα και κομμάτι του Ελληνισμού.
Οι επιτελείς των δύο πλευρών θα επικυρώσουν υπό τα όμματα της πολιτικής ηγεσίας τα επικαιροποιημένα σχέδια συνεργσσία ΕΕΔ και Εθνοφρουράς και ήδη στην Κύπρο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να έρθει η Εθνοφρουρά σε ικανοποιητικό επιχειρησικό επίπεδο, μετά την εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα μπορείτε να διαβάσετε ένα εκπληκτικό ντουκουμέντο που προέκυψε από διαρροή επιχειρησιακών σχεδίων των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, αναφορικά με αιφνιδιαστική επιχείρηση – απόβαση στο νότο του νησιού! Ένα ντουκουμέντο πυο καταδεικνύει ότι στην Κύπρο η εγκατάλειψη της Εθνοφρουράς τόσα χρόνια ήταν ένα παιχνίδι με την φωτιά!
Σε ότι αφορά την ασφάλεια του ελλαδικού χώρου, επιτελείς σημείωναν ότι «Δεν πρόκειται να κάνουμε πόλεμο σε όλο το μέτωπο, αλλά όπου τολμήσουν ανάψουν φωτιά, αυτή θα τους κάψει» και σημείωναν με νόημα ότι «Τα ελληνικά μαχητικά δεν έχουν πρόβλημα νά πάνε και να μείνουν όσο χρειάζεται πάνω από την Κύπρο, από την στιγμή που οι βάσεις του Ισραήλ είναι δίπλα»!
Πρόκειται για αναβίωση του σχεδίο του 1974, όπου προγραμματιζόταν εν ανάγκη η προσγείωση σε αεροδρόμια της Ιορδανίας μετά την αποστολή στην Κύπρο, αλλά επί εντελώς άλλης βάσης: Η ενεργητική υποστήριξη του Ισραήλ είναι βέβαιη. Άλλωστε προϊόν ισραηλινο-κυπριακής σύμπραξης είναι οι γεωτρήσεις στο «Οικόπεδο 12». Το οποίο αποτελεί προέκταση των ισραηλινών «Οικοπέδων» «Gabriella» με έκταση 270 km ² και Itzhak έκτασης 127,7 χιλιόμετρα ².
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι το παιχνίδι που παίζεται, σημειώνουμε ότι στα δύο ισραηλινά «Οικοπεδα» επιβεβαιώθηκαν απολύτως οι προβλέψεις και οι γεωτρήσεις έχουν δώσει ενδείξεις για ύπαρξη συνολικά 127 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (4.540 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου Επίσης βρέθηκαν και μικρά, αλλά αξιοποιήσιμα κοιτάσμτα πετρεαλίου της τάξεως των 300-350 εκατ. βαρελιών πετρελαίου σε μικρά βάθη 60 έως 250 μέτρα.

Σε ένα τρίτο οικόπεδο («Λάκκος του Ταμάρ») σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από τη Χάϊφα στην ισραηλινή ΑΟΖ εντοπίστηκαν 180 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη περιοχή που λέγεται “λάκκος του Tamar”. Το «Οικόπεδο 12» είναι φυσική συνέχεια αυτών των περιοχών, αλλά λέγεται ότι μπορεί να δώσει τις διπλάσιες ποσότητες φυσικού αερίου. Σε λίγα 24ωρα θα ξέρουμε…

defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *