Αφαιρούν την Ελληνική Σημαία,από τη στολή του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό!!!‏

Αφαιρούν την Ελληνική Σημαία,από τη στολή του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό!!!‏

Την ώρα που η Ελλάδα επιστρέφει και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο στις αγορές και αποθεώνεται από το σύνολο σχεδόν των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ σκέφτηκαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο Ναυτικό και την Αεροπορία στο εξωτερικό!

Η απόφαση είναι του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) με ημερομηνία 7/4/2014 και αναφέρει λέξη προς λέξη τα εξής:

ΘΕΜΑ: Στρατιωτικά Εμβλήματα (Έμβλημα Ελληνικής Δημοκρατίας)

1.Σας γνωρίζουμε ότι με τα (γ) και (δ) σχετικά, αποφασίσθηκε η χρήση του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί του καθιερωθέντος με το (β) όμοιο διακριτικό της Ελληνικής Σημαίας, από το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό (με τοποθέτηση, απόσπαση, εκτέλεση υπηρεσίας). Έγχρωμο διακριτικό θα φέρεται σε όλες τις στολές, πλην των υπ αριθ. 7 και 9 στις οποίες θα φέρεται χαμηλής ορατότητας. Ταυτόχρονα καταργείται η χρήση της Ελληνικής Σημαίας στις υπ αριθ. 7 και 9 στολές που υπηρετεί στο εσωτερικό.

2. Κατόπιν των ανωτέρω και με ημερομηνία πέρατος ενεργειών την 30 Ιουνίου 2014 (σύμφωνα με το (γ) σχετικό):

α.Να ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού σας για την υποχρέωση αφαίρεσης του διακριτικού της Ελληνικής Σημαίας, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος.

β.Η Μ. ΓΕΑ να ενημερώσει το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, ώστε να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες αντικατάστασης.

3.Το ΓΕΑ/Δ7 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προμήθειας του νέου εμβλήματος (σύμφωνα με τις καθοριζόμενες στα (γ) και (δ) σχετικά προδιαγραφές που αποστέλλονται), προκειμένου να εφοδιαστούν έγκαιρα οι Μονάδες ΠΑ με ικανό απόθεμα, προκειμένου να χορηγείται στο μετακινούμενο στο εξωτερικό προσωπικό.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και γενικότερα το στρατιωτικό προσωπικό των δύο σωμάτων από τα οποία ζητήθηκε η αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας από τις στολές τους είναι κυριολεκτικά έξαλλοι από την απόφαση του ΣΑΓΕ.

Πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζουν την απόφαση «πέραν πάσης λογικής» και «χωρίς προηγούμενο» να εμφανίζονται σε επίσημες τελετές και επισκέψεις, Έλληνες αξιωματικοί δίχως την ελληνική σημαία στις στολές τους, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι αλλά όχι μόνο αυτοί επιδεικνύουν με υπερηφάνεια και σπουδή την δική τους σημαία με κάθε ευκαιρία.

Πέραν αυτού δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την απόφαση αυτή στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει ξανά άλμα προς τα εμπρός και να ξεπεράσει την κρίση.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

7 thoughts on “Αφαιρούν την Ελληνική Σημαία,από τη στολή του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό!!!‏

 1. DjYiAnNiS says:

  Θα συμφωνήσω με τον James, όλα έχουν μπεί στη τελική ευθεία για τη καταστροφή της Ελλάδας και τον αφανισμό του Έλληνα…..Έλα όμως που δε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο!!

 2. Ανώνυμος says:

  ο θυρεος της Ελληνικης Δημοκρατίας, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ την Ελληνική σημαία και μαλιστα την "παλιά", αυτή μονο με το σταυρο.

 3. Ανώνυμος says:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ… Η ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…Ο ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ… ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ… ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ… ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΔΙΑΛΥΤΙΚΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.. ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ…

 4. Ανώνυμος says:

  Hθελα να ξερω ποιοι ειναι αυτοι οι αρχιπουλημενοι στρατηγοι ωστε οταν ελθη η ωρα να εισπραξουν οτι τοθς αναλογη.

 5. Ανώνυμος says:

  Κάτι αντίστοιχο γράφτηκε πρόσφατα και για την Ελληνική Αστυνομία και αποδείχθηκε μούφα. Αυτό είναι άραγε αληθινό;

 6. Ανώνυμος says:

  Οτι νά ναι…Ο θυρεός της ελληνικής δημοκρατίας περιλαμβάνει τετράγωνη σημαία με σταυρό.όμοια με αυτή που έχουν στις πλώρες τους εδώ και δεκετίες τα πλοία του πολεμικού ναυτικού.Οπότε ούτε σημαία αφαιρείται απο στολές ούτε τα παραμύθια που ταίζετε τα γίδια ισχύου.Δείτε πρώτα το νέο επίρραμα και μετά μιλήστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *