Αστική Οικοκοινότητα

Αν περιμένουμε τις κυβερνήσεις, θα γίνουν πολύ λίγα, πάρα πολύ αργά
Αν ενεργούμε ως άτομα, θα γίνουν επίσης πολύ λίγα, πολύ αργά
Αλλά αν ενεργούμε ως Κοινότητες, μπορούν να γίνουν Πολλά και Έγκαιρα
Υποστηρίζουμε ότι πρέπει άμεσα να σχηματιστούν Τοπικές Βιώσιμες Οικοκοινότητες.
Κοινότητες όσο είναι δυνατόν ανεξάρτητες από το, καταστροφικό για τη Γη και τον Άνθρωπο, παγκόσμιο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, που ελέγχεται από μία χούφτα ανθρώπων και που μπορεί να διαλύσει μια χώρα σε μία νύχτα. Όπως έκανε στην Αργεντινή το 2001 και όπως κάνει στην Ελλάδα τώρα.


Με βοήθεια ο ένας στον άλλο και απλή, φθηνή αλλά σύγχρονη τεχνολογία, σχεδόν τελείως ανεξάρτητα από τη γενική οικονομική κατάσταση, ακόμη και στην πόλη, τα νοικοκυριά και οι τοπικές κοινότητες, μπορούμε:
1. Να γίνουμε σχεδόν αυτάρκεις στα βασικά: Στέγη, Υγιεινή Τροφή, Ενέργεια, Εργασία και Αγάπη
2. Να προετοιμαστούμε για μία πιθανή οικονομική ή/και οικολογική κατάρρευση
3. Να ελαχιστοποιήσουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητές μας
4. Και να περνάμε τέλεια 🙂

Γιατί: Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οικονομικό πόλεμο. Άλλοι τον λένε «Οικονομική Κρίση», άλλοι «Κρίση Χρέους». Άλλοι τον λένε Εμπορικό Πόλεμο ανάμεσα στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Ασία. Άλλοι τον ονομάζουν 4ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλοι τον λένε πόλεμο αναδιανομής πλούτου από τους μη έχοντες, σε αυτούς που έχουν ήδη υπερβολικά πολλά.
Όπως και σε κάθε πόλεμο, τα θύματα είναι τα συνήθη, οι αδύναμοι, και είναι ήδη εδώ, στο σπίτι μας ή δίπλα μας. Εκατομμύρια άνεργοι, νεόπτωχοι, νεοάστεγοι. Δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στα βασικά.
Η κα Μέρκελ και οι (α)διάφοροι «ειδικοί», προειδοποιούν: Αυτή η κρίση θα κρατήσει πολλά χρόνια.
Ταυτόχρονα, έχουμε ένα οικολογικό σύστημα που καταρρέει και γήρανση του πληθυσμού.

Τι κάνουμε;

Όλες οι τεχνικές που προτείνονται εδώ, μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα & καθεμία από μας. Στο σπίτι μας στην πόλη ή στο χωριό μας.
Όμως ΠΑΝΤΑ, μια ομάδα 10 καλόπιστων ανθρώπων, τα καταφέρνει όχι 10, αλλά 10.000 φορές καλύτερα.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ, αν δεν τα έχετε δει ήδη, να δείτε το  Ντοκυμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ, «ΤΟ  ΠΕΙΡΑΜΑ  ΤΗΣ  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ»  και το «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ»  της Ναόμι Κλάϊν.

http://www.astoiko.eu/

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *