15:58 - 05/12/2014

Αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης τις επόμενες ημέρες!!!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μόλις προχθές στην Ημέρα του Αστεροειδή μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους της ενδεχόμενης ύπαρξης αστεροειδών, που δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί. Το Πολεμικό Ημερολόγιο σας αναμετέδωσε αυτή την είδηση, όμως δεν έμεινε εκεί.

Ψάχνοντας λίγο τα private sites των ερασιτεχνών αστρονόμων, βρήκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον αστεροειδή 2014 WX202 ο οποίος την Κυριακή 7/12 και τη Δευτέρα 8/12 θα βρίσκεται τόσο κοντά στη γή, όσο δεν βρέθηκε κανένας άλλος το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον στη συζήτηση που διαβάσαμε ήταν οι απόψεις πολλών skywatchers, που μιλούσαν μέχρι και για ενδεχόμενη σύγκρουση (impact). Mάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, το σενάριο της έλξης του αστεροειδή από τον πλανήτη μας “τρέχει” και στα μηχανάκια της ΝΑΣΑ.

Ο Αστεροειδής WX202 ανακαλύφθηκε μόλις προχθές και λόγω της πολύ μικρής απόστασης που ήδη τον χωρίζει από τη γή, έχει θέσει σε συναγερμό αστεροσκοπεία και ερασιτέχνες αστρονόμους, που σύμφωνα “τρέχουν” να ανέβουν σε σκοτεινά βουνά για να παρατηρήσουν καλύτερα αυτήν τη διέλευση.

Τα στοιχεία κίνησης του αστεροειδή μπορείτε να δείτε εδώ:

http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2014%20WX202;orb=1

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Αφηστε εδω το σχολιο σας ..
 2. 0
  0
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.
  ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ.
  ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 374.157 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ…..ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
  http://astrobob.areavoices.com/2014/12/01/trio-of-close-asteroid-encounters-begins-tonight-with-2014-wc201/
 3. 0
  0
  Ε οχι και χαζομάρες! Γραφει χαζομαρες ο Ζαχαζομάρης ο Μυτιληνιός? Τι είναι αυτα που λες
 4. 0
  0
  Μου το χαλάς, Κατοχικέ. Ίσαμε χτες ήταν αεροπλάνο, τραίνο, λεωφορείο, σεισμός, τώρα παίζει κι αστεροειδής; Καταλαβαίνεις τι λέω, φαντάζομαι. Μάτριξ; Α! Αααα! Εννοείς απειλή καταστροφής, α! Κατάλαβα. Μάτριξ, σίγουρα, λοιπόν!

  Κι αν δεν είναι έτσι, μια σπιθαμή μακριά από τον κ… μας, κι ας πέσει όπου λάχει. Γιατ' έλαχέσου…

  Άργος.
 5. 0
  0
  Γυναίκααα !!
  μην πληρώσεις το δάνειοοοοο!!!
  Σωθήκαμεεεε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί