ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Βγάλτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες για να τα σώσετε

To σχέδιο της κυβέρνησης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών για ποσά από 3.000 ευρώ και άνω αναμένεται να προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναταραχή καθώς οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε κατασχέσεις μισθών και αποταμιεύσεων για την είσπραξη χρεών από 3.000 ευρώ και άνω.

Μόνο αν βγάλουν από τις τράπεζες τα λεφτά θα μπορέσουν να γλιτώσουν τις κατασχέσεις οι πολίτες.

Πρόκειται για περίπου 2.500.000 φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν από 3.000 ευρώ και άνω. Σε αυτούς αρχικά θα αποσταλεί ειδοποιητήριο με το οποίοι θα καλούνται μέσα σε σαφή προθεσμία είτε να προχωρήσουν στην εξόφληση της οφειλής τους είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό.

Σε δεύτερη φάση, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση θα αποστέλλεται νέα επιστολή στην οποία θα επισημαίνεται ότι ξεκινά η διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών του στοιχείων.

Σε τρίτη φάση θα αποστέλλεται εξώδικο και στο τέλος θα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Αυτές θα αφορούν τα ακίνητα, τις καταθέσεις, τα εισπραττόμενα ενοίκια ακόμη και οι μισθοί ή οι συντάξεις που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι.

Σήμερα, με βάση νομοθετική πρόβλεψη το Δημόσιο μπορεί να κατάσχει ακόμη και όλο το ποσό μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, θα κατάσχεται το υπόλοιπο, έως τη στιγμή που θα καλύπτεται η απαίτηση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το όριο αυτό, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για τα δημόσια έσοδα θα κατέβει ακόμη και στα 600 ευρώ.

Το ξύλο ποιος θα φάει στο τέλος…
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *