16:22 - 02/02/2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΜΑΝΗ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε την ένταξή της 
στο άρθρο 62 του Ν.998/79

Γράφει η Πόπη Σουφλή


“Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα,
κακιά σκουριά δεν πιάνει…”


Τα λόγια του ποιητή, δικαιώνονται για μια ακόμη φορά. Μόλις έφτασε στα
attikanea η είδηση, ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ για την.. Απο-Οθωμανοποίηση, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!
Ένας αγώνας δεκαετιών που έδιναν νυχθημερών κάποιοι
ΜΑΝΙΑΤΕΣ, με σεβασμό στην Ιστορία του τόπου τους και του αγώνα των προγονων τους, βρίσκει επιτέλους  ΔΙΚΑΙΩΣΗ!.
Κοντά ένα χρόνο τώρα, από τότε που
ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΥΝΟΜΙΑ” της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, κ. Νίκος Μαντάγαρης, μας έκανε την τιμή να μας ενημερώσει για τον πόλεμο που δεχόταν η Μάνη από θεσμικούς υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε αυτόν τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα που  έδινε για τη Μάνη.
Την
ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ που η ιστορία της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία.
Και μόνο το γεγονός, ότι την πατρίδα της ξερολιθιάς και της πέτρας που γέννησε ΗΡΩΕΣ, προσπάθησαν να αμαυρώσουν, να προσβάλουν και να .. τουρκέψουν εγχώρια συμφέροντα, ήταν το έναυσμα και η υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονταν για να αποδείξουν το… αυτονόητο.
Ότι: Η  ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΡΚΕΨΕ ΠΟΤΕ!!!
Δεν υπόστειλε ποτέ τη σημαία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και του ΑΓΩΝΑ!
Αυτή την τιμημένη σημαία κράτησαν κι όσοι αγωνίστηκαν με κάθε νομιμο μέσο, προκειμένου να ενημερώσουν
ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής για το δίκαιο του αιτήματος τους.


Η χθεσινή μέρα, αποτελεί ορόσημο για τη δικαίωση του αγώνα του Συλλόγου  “ΕΥΝΟΜΙΑ” και προσωπικά του Προέδρου της κ. Νίκου Μαντάγαρη.Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην πλειοψηφία του, επικύρωσε δια νόμου, την ένταξη της Μάνης στο άρθρο 62 του Ν.998/79 (από το 1979 αγωνίζονται οι Μανιάτες, όταν ο σχετικός νόμος , δια χειρός δικτατορολάγνων, εξαίρεσε την πατριδα του Κολοκοτρώνη και την χαρακτήρισε… Τουρκοκρατούμενη)!
Η Μανιάτισσα με το δρεπάνι στο σηκωμένο χέρι, μπορεί να ατενίζει επιτέλους  δικαιωμένη τη Μεσσηνιακή γη.

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος ΟΛΗΣ της Μάνης «Η Ευνομία» με συγκίνηση, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, επιτέλους η Νίκη έφτασε. Μετά την επιτυχή έκβαση της Δημιουργίας, έστω και ακρωτηριασμένου τραυματισμένου» του Δήμου Δυτικής Μάνης (ας όψονται  οι Δικτατορολάγνοι ). 
Οι μακροχρόνιοι Αγώνες της, όπως και εκείνων των Μανιατών που συμμετείχαν, βρήκαν δικαίωση:
 
Η Μάνη εντάχθηκε στο άρθρο 62 του Νόμου 998/79.      

Αυτό σημαίνει ότι από τούδε και στο εξής δεν θα καλούμαστε να αποδείξουμε στην Πολιτεία και στην Δικαιοσύνη το αυτονόητο: ότι τα προγονικά κτήματά μας στη Μάνη ΔΕΝ τα αρπάξαμε από κανέναν οθωμανό  ,  όπως μέχρι τώρα ισχυρίζονταν διάφοροι κρατικοί υπάλληλοι αλλά, ανέκαθεν τα διαφεντεύαμε, τα ορίζαμε και ήταν εκείνα τα Ελεύθερα Χώματα απ’ όπου ξεκινήσαμε στις 17 Μαρτίου 1821 για τον πόλεμο κατά της τουρκιάς , για να …

κατακτήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα αυτό που εμείς ήδη είχαμε: Ελευθερία!      


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μετά τη δικαίωση του Αγώνα μας θα αναπαυθούν τα κόκκαλα των Μανιατών που έπεσαν για την Πατρίδα σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες, από το ’21 μέχρι τα Ίμια και η γεμάτη Δόξα Ιστορία της Μάνης δεν θα έχει υποστεί στρεβλώσεις και ύβρεις. 


Από την θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στον Αγώνα και ιδιαίτερα πέντε κρατικούς υπαλλήλους που, σε κρίσιμες στιγμές,  δεν λύγισαν αλλά έπραξαν το ελληνικό καθήκον τους γράφοντας σε επίσημα έγγραφα την αλήθεια που έτσι κι αλλιώς διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία: πως η Μάνη δεν ήταν τουρκοκρατούμενη αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΗ. 

 Παράλληλα ΔΕΝ ξεχνάμε και αυτούς –πολιτικούς και υπαλλήλους- που πρόδωσαν την Ελλάδα διαστρέφοντας την Ιστορία της Μάνης. Να γνωρίζουν ότι η στάση  και οι πράξεις τους παραμένουν στην Μανιάτικη Μνήμη και πως θα έλθει πολύ σύντομα η ώρα της πληρωμής…  

Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολιτική παρέμβασή τους στον Αγώνα τους βουλευτές Δημήτρη Κουσελά και Λεωνίδα Γρηγοράκο αλλά και όλους όσους ετίμησαν το αίμα των προγόνων μας. Ειδικότερα ευχαριστούμε:
Τους Βουλευτές:
1.       Καρχιμάκη  Μιχάλη, διότι δεν ξέχασε το κοινό αίμα μας και μπήκε μπροστάρης στον αγώνα από την πρώτη στιγμή, και έθεσε στέρεες βάσεις  για τον μεγάλο αγώνα. Έτσι η κοινουβουλευτική ομάδα Νομικής Τεκμηρίωσης «μπήκε» στα βαθειά αφού συνυπέγραψε και ο  πρώην Υπουργός Γεωργίας  κ.Γ. Ανωμερίτης
2.       Νιότη   Γρηγόρη
3.       Αποστολάκο Γρηγόρη
4.       Δαβάκη Αθανάσιο
5.       Λαμπρόπουλο Γιάννη
6.       Βορίδη  Μαυρουδή.
7.       Πλεύρη  Αθανάσιο
8.       Γεωργιάδη Άδωνη
9.       Ψαριανό  Γρηγόρη

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Ιστορία θα τους ανταποδώσει αυτά που προσέφεραν στην αγέρωχη πατρίδα μας.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε  την Πόπη Σουφλή ,  διαχειρίστρια του BLOG “ATTIKA NEA”  για την αδελφική της συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα στον οποίο ΠΙΣΤΕΨΕ και αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις. Ελάχιστος φόρος τιμής να την θεωρήσουμε ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ επί τιμή και ειδικό μέλος του Δ.Σ της «Ευνομίας».

Στους ανά την Ελλάδα φίλους – αδελφούς «BLOGERS», που μας συμπαραστάθηκαν στον κοινό αγώνα και έδωσαν δύναμη στη φωνή μας και κουράγιο στην ψυχή μας, τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ  και αγώνα για την Ελλάδα μας.

Ευχαριστούμε προσωπικά τον Ντίνο Πλεμμένο , εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερίας» Μεσσηνίας, την Άντα  Αποστολάκη εκδότρια – διευθύντρια της εφημερίδας του Θάρρους  Μεσσηνίας,  τον Αθανάσιο Τσαμούλη , εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Φωνή» της Μεσσηνίας, που επί χρόνια συμπαραστάθηκαν στους κοινούς μας αγώνες και μέσω των εντύπων τους κατέδειξαν ότι η Μάνη  ήταν   και θα παραμείνει  ΑΔΟΥΛΩΤΗ. 
Έδωσαν την ευκαιρία να μάθουν χθες και σήμερα οι «ευτελείς ψευτοπροστάτες της γης» πως  «Όταν η Μάνη κινδυνεύει, δεν υπάρχει ΑΜΑΧΟΣ πληθυσμός».

Ευχαριστούμε τέλος, τις Μανιάτικες φωνές και εκδόσεις σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έμφαση σε τέσσερες  καθάριους χαρακτήρες  της Μάνης: 
Στον Χρίστο Κοτσωνή, εκδότη του περιοδικού «ΌΡΙΟΝ», στον Γιώργο Δημακόγιαννη , εκδότη της εφημερίδας «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ» 
Τον κ. Γ. Σκορπιδέα , και στον Αντώνη Φελούρη , που μέσω του τηλεοπτικού σταθμού που διευθύνει, «ΕΛΛΑΔΑ ΤV», έφθασε η φωνή μας στα πέρατα της οικουμένης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Απανταχού της Γης Μανιάτες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία του ιερού σκοπού μας.

Σε όσους Μανιάτες αγωνίστηκαν από ΟΛΕΣ τις θέσεις δεν λέμε ευχαριστώ, αφού ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο αγώνας για τη Μάνη είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ!

Μετά την νέα οριοθέτηση των Δήμων, μέσω του «Καλλικράτη», η Βέργα – Αλμυρός ανήκουν στον Δήμο Καλαμάτας, δηλαδή εκτός ορίων του Δήμου Δυτικής Μάνης. 
Αυτό είναι και το επόμενο στάδιο του Αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται: ξεκαθαρίζουμε ότι η «Ευνομία»  θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ  ΚΑΙ όλα όσα επί χρόνια στερήθηκαν από τη Μάνη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του Αγώνα μέχρις ότου λυθούν και τα υπόλοιπα πολλά προβλήματα που υφίστανται. 
Γνώμονας είναι πως η Μάνη πρέπει να λάβει αυτά που η Πατρίδα της οφείλει. Παράλληλα, όλοι εμείς οι Μανιάτες έχουμε ΧΡΕΟΣ να διατηρήσουμε τη φυσιογνωμία και το περιβάλλον της Μάνης, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την αισθητική – αρχιτεκτονική της παραμόρφωση από καταστροφές και ξένα προς αυτή στοιχεία. 
Να διατηρήσουμε τα μνημεία μας που είναι: οι ξερολιθιές, οι στέρνες, τ’ αλώνια, τα μονοπάτια, οι πύργοι, τα πυργόσπιτα, οι βράχοι, η θάλασσα, οι τιμές στους νεκρούς, η Ιστορία μας, ο λιτός – μανιάτικος τρόπος διαβίωσης, και η πιο περήφανη ρήση μας: «δεν καταδεχόμαστε»!
Με γνώμονα όλα αυτά, συνεχίζουμε τον Αγώνα.

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΥΝΟΜΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ

Υ.Γ.
Αν κάποιους  δεν αναφέραμε, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκοπιμότητα.  Οι αγωνιστές ήταν και είναι χιλιάδες. Η τιμή ανήκει σε όλους τους Μανιάτες και φιλομανιάτες  που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας. Ο αγώνας , κατά το ήμισυ είναι ΗΔΗ αποτυπωμένος.   Ελπίζουμε πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος  τόμος του «ΟΘΩΜΑΝΟ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ»!

ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ  ΣΗΜΑΣΙΑΣ:

Αισθανόμαστε βαθύτατη  συγκίνηση και περηφάνια  που μας δυσκολεύει να εκφράσουμε αυτό που αισθανόμαστε, για όσα συνέβησαν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ και Κοινοβουλευτικά επιβεβλημένα , προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της Λευτεριάς.

Ευχαριστούμε : Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,  που έδειξε την ορθότητα της σκέψης του , την πατριωτική του προσφορά , την ηθική αντίληψη, την Ιστορική του ΓΝΩΣΗ και την Νομική του  ΔΥΝΑΜΗ, προκειμένου η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  και ΕΝΤΙΜΟΙ Δικαστές ,να μην αγωνίζονται μόνοι τους  για ΙΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ και  παρεμπόδιση  των πρόστυχων και προσοδοφόρων «παρεμβάσεων»  που είχαν σαν  αποτέλεσμα  την  απόπειρα Ιστορικού  Ευτελισμού και ακρωτηριασμού !  της Μανιάτικης Ιστορίας.
Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Συνεργάτη του κ Λεωνίδα  Γρηγοράκου, που  με τον  τις καθοριστικές  ενέργειες και παρεμβάσεις του, έδωσε  δύναμη  και λύσεις στην γενική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που ΗΔΗ ΕΠΙΛΥΣΑΜΕ !!   Η Μάνη τιμά  και  θυμάται.

Η « Ευνομία»  στοχεύει!  σε όσα η Μάνη δικαιούται.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η  ΛΕΥΤΕΡΙΑ  ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.

ΑΔΕΛΦΙΑ  ΜΑΝΙΑΤΕΣ>

                ΖΗΤΩ Η ΜΑΝΗ  ΜΑΣ !Σύλλογος “ΕΥΝΟΜΙΑ” της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

attikanea.
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*