ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Για το συγκεκριμένο Καρναβάλι αναφερθήκαμε ήδη σε άρθρο μας για την ιστορική προέλευσή του: Ουσιαστικά, πρόκειται για αναβίωση της ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ του Purim, στο οποίο οι αφελείς νεοέλληνες συμμετέχουν, επηρεασμένοι από την προπαγάνδα ετών για “αναγκαίο ξεφάντωμα” και άλλες παρόμοιες αηδίες, εν μέσω μάλιστα τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης!

Πώς όμως ξεκίνησε το Καρναβάλι της Πάτρας; Διαβάζουμε στην “Αφύπνιση Ελλήνων“:

Η παρουσία της Μασονίας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα συμπίπτει με την έναρξη του Καρναβαλιού.
Πότε άρχισε το Πατρινό Kαρναβάλι.

Το Καρναβάλι της Πάτρας έχει ιστορία από τα τέλη του ΙΘ’ αιώνα. Η χρονική περίοδος μέσα στην οποία το Πατρινό Καρναβάλι γεννήθηκε, εξελίχθηκε και απέκτησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνει το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και το πρώτο του 20ου. Στα χρόνια αυτά αναπτύσσονται οι οργανωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, επεκτείνεται η μαζική συμμετοχή σ’ αυτές και ενθαρρύνεται η λαϊκή πρωτοβουλία. Ουσιαστικά το Καρναβάλι της Πάτρας άρχισε να διαμορφώνεται και να εξελίσσεται το 1860, δεχόμενο διάφορες επιδράσεις. Το έτος 1870 σημειώθηκαν δυστυχήματα από αδέσποτες σφαίρες, ενώ είναι και η τελευταία χρονιά που διαπράχθηκαν φόνοι κατά τη διάρκεια της Αποκριάς. Στα χρόνια γύρω στο 1870 παρουσιάζονται πιο οργανωμένες μασκαράτες και εμφανίζονται τα πρώτα καρναβαλικά άρματα.Στη δεκαετία του 1880 διαδόθηκαν ξένα καρναβαλικά έθιμα, ενώ δημιουργήθηκαν και μερικά έθιμα που διατηρήθηκαν για καιρό.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η παρουσία των Μασόνων στην Πάτρα ξεκινάει στις αρχές του 19ου αιώνα και εντείνεται µε την ίδρυση της τρίτης κατά σειρά τεκτονικής στοάς στην πόλη, το 1895.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Η πρώτη πάντως ελληνόφωνη Στοά που δηµιουργήθηκε στην Πάτρα ήταν ο «Αρχιµήδης», η τέταρτη κατά σειρά Στοά της Ελλάδας µε έτος ίδρυσης το 1863, η οποία έµεινε σύντοµα ανενεργή. Το 1867 η Στοά δέχθηκε διωγµούς από την τοπική κοινωνία. Υπαίτιος, σύµφωνα µε τον ιστορικό Τριανταφύλλου ήταν ο ιεροκήρυκας Μακράκης που φανάτιζε τους πολίτες. Ο Οδυσσέας Κρητικός µαστιγώθηκε θεωρούµενος ως Μασόνος, ενώ το σπίτι του Ζακυνθινού Καλλιβωκά λεηλατήθηκε για τους ίδιους λόγους και ο ίδιος αναγκάστηκε να µετακοµίσει στην Ιταλία. Για τους ίδιους λόγους εγκατέλειψε την Πάτρα και ο φερόµενος ως ρήτορας της Στοάς Εισαγγελέας Σπ. Γερακάρης.

Το 1898, µετά από αντίδραση του Μητροπολίτη Πατρών Ιερόθεου, έφτασε µέχρι τη Βουλή το θέµα της ανάµιξης Μασόνων στη Σχολή Απόρων Πάτρας. Ο Ιερόθεος ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ. της Σχολής Κ. Σαρρή, ως τέκτονα, αλλά το Δ.Σ. αρνήθηκε και ο Μητροπολίτης παραιτήθηκε. Το Δ.Σ., αποτελούσαν οι Θάνος Κανακάρης Ρούφος, ο Μητροπολίτης, ο Κ. Λουκάς, ο Κ. Κανελλοπουλος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Ν. Πετραλιάς, ο Δ. Γούναρης και ο Ι.Θαλλής.

Μετά τον «Αρχιµήδη» ακολούθησε ο «Αχαϊκός Αστήρ», µε έτος ίδρυσης το 1889, ο οποίος όµως διαλύθηκε το 1893. Στη συνέχεια ακολούθησαν ο «Παλαιών Πατρών Γερµανός» (Νοέµβριος 1895) και ο «Φάρος» που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκε και Στοά Εθνικών, των αποσχισθέντων δηλαδή από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Από τα µέλη της στοάς «Παλαιών Πατρών Γερµανός» προέρχεται επίσης η στοά “Κοινόν Αιτωλών” που ιδρύθηκε το 1988. Το 1941 η στοά στεγαζόταν επί της οδού Ζαΐµη ενώ µερικά χρόνια πριν, είχαν ιδρύσει τον “σύνδεσµο κοινωνικής πρόνοιας και αντιλήψεως”.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι από την Πάτρα ξεκίνησε η κίνηση των Εθνικών, η δηµιουργία δηλαδή της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ

Σύµφωνα µε το βιβλίο του δηµοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα «Η Μασονία στην Ελλάδα», µέλη της Μασονικής Στοάς «Παλαιών Πατρών Γερµανός» είναι ή έχουν υπάρξει οι:

Βασίλειος Πιλάλης (δικηγόρος), Μπάρλος Κωνσταντίνος (γιατρός), Κωνσταντόπουλος Δ. (γιατρός), Δηµ. Πούντζας (οφθαλµίατρος), Δηµ. Λάγαρης, Αθανάσιος Κοντοσάκης, Πετρόπουλος Κων., Διον. Ψιχαλινός, Αλεξ. Σταµατόπουλος, Θεµ. Σπυρόπουλος, Αθαν. Μπισιώτης, Τηλ. Ορφανουδάκης, Παν, Φαρµάκης, Ευαγγ. Παλάσκας, Γεωργ. Στεµπίλης, Γεωρ. Κατσάµπας, Νικ. Γιαννιακόπουλος, Τασ. Αναστασόπουλος, Μπισιώτης Αθαν., Μαν. Ραφαηλίδης, Τηλ. Ορφανουδάκης, Χρήστος Βασιλείου, Ιωαν. Ρούβαλης, Γ. Κατσάµπας, Π. Λέµης, Νικ. Βιττώριος.

Σύµφωνα µε το βιβλίο του γνωστού δηµοσιογράφου αξιωµατούχοι στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος είναι ο Στέφανος Παϊπέτης (Μέγας Διδάσκαλος), ενώ πρώην σεβάσµιοι έχει υπάρξει και ο Ευτύχιος Σπετσέρης.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στο διαδίκτυο παρουσιάζονται ολόκληρες λίστες µε πολύ γνωστά ονόµατα της πατρινής κοινωνίας, που φέρονται να έχουν ασπαστεί την Μασονία.

Ως Μεγάλοι Σεβάσµιοι της Στοάς “Παλαιών Πατρών Γερµανός”, παρελθόντων ετών αναφέρονται οι: Κ. Κανελλόπουλος, Νικόλαος Πετιµεζάς, Κ. Λουκάς, Αναστάσιος Κεφάλας, Χάρολδ Χαϋλανδ, Γεώργιος Τριάντης, Στήβενς Εδουάρδος και πολλά άλλα γνωστά ονόµατα της τότε κοινωνίας που αποδεικνύουν τη δύναµη των µασονικών Στοών επί των ηµερών τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Οι Πατρινοί πανίσχυροι μεγαλομασώνοι ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ το εβραϊκό έθιμο του Purim, παρουσιάζοντάς το ως “Καρναβάλι”!!! Έκαναν δηλαδή ό,τι έγινε και παγκοσμίως, όπου τα διάφορα “Καρναβάλια” δεν αναβίωσαν φυσικά ως…γιορτές του Διονύσου, αλλά καθαρά ως μίμηση των εβραϊκών γιορτών, που οι διεφθαρμένοι φραγκοπαπικοί είδαν ως μία μεγάλη ευκαιρία για να περάσουν ολόκληρες μέρες ακολασίας, κραιπάλης και αμαρτίας!

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και θέλεις να λέγεσαι Ορθόδοξος Χριστιανός και Έλληνας πολίτης, θα συνεχίσεις να συμμετέχεις ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΑ “ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ”;;;

8 thoughts on “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

 1. Ανώνυμος says:

  Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ KΑΡΝΑ ΒΑΛ Ι ΛΑΤΙΝΙΚΗ CARNE BAILE ΚΡΕΑΣ ΧΟΡΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΙ ΒΑΛ ΙΣΤΙ ΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 2. Ανώνυμος says:

  Οι πληροφορίες ιστορικής φύσεως που παραθέτεις είναι ενδιαφέρουσες. Τώρα, πώς μπλέκεις το καρναβάλι με τους μασόνους, δεν το κατάλαβα καθόλου. Ούτε καν οι ημερόμηνίες δεν στέκουν σύμφωνα με αυτά που γράφεις! Χμ… Μήπως τα μπέρδεψες λίγο; Για ποιον λόγο τα όνόματα των μασόνων που αναφέρεις; Παρέλασαν σε κάποιο καρναβάλι;

  Υ.Γ. Η Ξάνθη που έχει επίσης γνωστό καρναβάλι, τί γίνεται με τους μασόνους;

 3. Ανώνυμος says:

  Παπαριές….. το καρναβάλι σαν εορτασμός έχει τις ρίζες του στις Διονυσιακές γιορτές….. το ξέρουν πια και οι πέτρες αυτό!!
  Αααχχχ που να ζητήσω βοήθεια πια;;;;;;; Από "πολιτική" είμαστε "εγκλωβισμένοι" από θρησκείες σκοταδιασμένοι, οι άλλοι είναι εξωγήινοι ….έλεος !!!!!!!

  ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΧΡΘΟΣ ΤΗΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" (μη χέσω) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ;;;;;; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ;

  Ούτε εγώ ξέρω, μην ψήνεστε για την απάντηση, απλώς έμαθα να ΠΑΡΑΤΗΡΩ τα πάντα γύρω μου με την παραμικρή λεπτομέρεια, με βοηθάει πολύ το ότι ΔΕΝ ανήκω σε κανένα δόγμα και καμμιά ομάδα, ομαδούλα, σέχτα, οργάνωση, κ.λ.π.
  Δοκιμάστε το και θα …… "δείτε" το φώς σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *