Αποκάλυψη: Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχίες με Ελλάδα & Κύπρο -Γιατί αποκλείει την Τουρκία

Αποκάλυψη: Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχίες με Ελλάδα & Κύπρο -Γιατί αποκλείει την Τουρκία

Η Κύπρος και η Ελλάδα περιλαμβάνονται στις χώρες με τις οποίες το Ισραήλ θα πρέπει να προωθήσει συμμαχίες. Η θέση αυτή καταγράφεται στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ, το οποίο διαφοροποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και ευρύτερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η Κύπρος και η Ελλάδα αναφέρονται ονομαστικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Τουρκία, με την οποία το Ισραήλ πριν μερικά χρόνια είχε ιδιαίτερη στρατιωτική συνεργασία και προχωρούσαν και σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα. Αντίθετα, η Τουρκία παρουσιάζεται ως μία από τις πηγές προβλημάτων για το Ισραήλ.

Στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ σημειώνεται πως αυτό κρίνεται αναγκαίο, γιατί τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί άρδην τα τελευταία 60 χρόνια, δηλαδή από τότε που σχεδιάστηκε το πρώτο ανάλογο δόγμα για το εβραϊκό κράτος. Σημειώνεται πως «οι απειλές και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται από τις περιφερειακές αναταράξεις, η κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία και η περίπλοκη πραγματικότητα, που προέκυψε μετά τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, επιβάλλουν στο Ισραήλ να επιχειρήσει και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή και εκτός αυτής, στα Βαλκάνια και την Ανατολική Αφρική».

Στη συνέχεια καταγράφονται με σαφήνεια οι τρεις στρατηγικοί τομείς, για τους οποίους μπορεί το Ισραήλ να αναζητήσει συμμάχους. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Τρεις στρατηγικοί τομείς μπορεί να εντοπιστούν όπου το Ισραήλ θα ενδιαφερόταν να προωθήσει επίσημες και ανεπίσημες συμμαχίες.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, Ελλάδα, Κύπρος και άλλες βαλκανικές χώρες. Στη Μέση Ανατολή – Σαουδική Αραβία και κάποιες χώρες του Κόλπου. Τέλος, στη Ανατολική Αφρική, Αιθιοπία, Κένυα, Νότιο Σουδάν και Ουγκάντα (οι χριστιανικές ανατολικοαφρικανικές χώρες, που απειλούνται από τους φανατικούς Ισλαμιστές)».

Ως προς τον βαθμό σημασίας, που δίνει το Ισραήλ στην ανάπτυξη των σχέσεών του με την Κύπρο και την Ελλάδα, καταγράφεται σε άλλο σημείο της μελέτης που αναφέρεται στο νέο αμυντικό δόγμα της χώρας: «Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί τη σανίδα σωτηρίας που συνδέει το Ισραήλ με την Ευρώπη και την Αμερική».

Ακολούθως, γίνεται αναφορά στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως αυτά τα νέα δεδομένα «επιβάλλουν μια αναθεώρηση της θαλάσσιας περιοχής σε συνάρτηση με την άμυνα του Ισραήλ». Υπογραμμίζεται πως η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ και ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επιβάλλουν την προστασία αυτών των στρατηγικών αποθεμάτων. Στο σημείο αυτό προστίθεται και η σημασία που αποδίδεται στην Ερυθρά Θάλασσα ως εμπορικού διαδρόμου προς τις ασιατικές υπερδυνάμεις της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται περαιτέρω, πως πέραν της ικανότητας του Ισραήλ να αμύνεται επί του εδάφους και να προστατεύει το κράτος του, χρειάζεται σήμερα και ένα πρόσθετο ισχυρό στοιχείο, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων. Σε αυτές τις σχέσεις προεξέχουσα θέση έχουν οι περιφερειακές συμμαχίες, στις οποίες -όπως προαναφέρθηκε- περιλαμβάνονται τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα.

iefimerida.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 thoughts on “Αποκάλυψη: Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχίες με Ελλάδα & Κύπρο -Γιατί αποκλείει την Τουρκία

 1. Ανώνυμος says:

  ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΦΙΛΟΣ ΓΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΛΛΩΣΑΝΕ ? Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΗΔΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ?

  ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΕΒΡΑΙΟΙ….ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ . ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο << ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ >> ΣΑΣ…..
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ.

 2. Ανώνυμος says:

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΤΕ???

  ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ!!!
  ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

  ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΕΒΡΑΟΙ-''ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΙ'')

  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!

  ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

 3. nyeuis1 says:

  Η Ελλαδα στελεχωνεται εβραικα, τι συνεργασια να ζητουν επιπλεον?
  Εκτος αν εννοουν να σε βαλουν πιονιερο τους.
  'Η εννοουν πλαγια αναβαση
  Απορω, γιατι η Ελλαδα ειναι ηδη Εβραικο παραρτημα.

 4. Ανώνυμος says:

  Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Aydınlık, αποκαλύπτει ότι στις φονικές επιδρομές των Ισραηλινών κατά της λωρίδας της Γάζας, για την οποία ο Ερντογάν είχε προβληθεί σαν ο «μέγας προστάτης της», αυτός που προμηθεύει με καύσιμα τα ισραηλινά βομβαρδιστικά είναι ακριβώς ο… Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν.

  η γραμμή θαλάσσιας συγκοινωνίας Μερσίνας της Τουρκίας και Χάιφας του Ισραήλ, λειτουργεί ανελλιπώς από τις 16 Ιουνίου προμηθεύοντας το Ισραήλ με τα απαραίτητα καύσιμα και πετρέλαιο για να διεξάγει τις αεροπορικές του επιδρομές σε βάρος των Παλαιστινίων.
  Το όλο πάζλ συμπληρώνουν οι προμήθεια πετρελαίου από τους ίδιους τους Τζιχαντιστές προς ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω Τουρκίας από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ που έχουν πέσει στα χέρια τους. Το γεγονός αυτό δείχνει και την πραγματική αιτία όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων και των σφαγών από τους φανατικούς Ισλαμιστές. Όσον αφορά τους Κούρδους του βορείου Ιράκ, έχουν γίνει οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ισραήλ στην περιοχή, γεγονός που τους βάζει στο ίδιο «τσουβάλι». Έτσι εξηγούνται οι συνεχείς συγκρούσεις τους με τον ιρανικό στρατό. Η Τεχεράνη όπως φαίνεται έχει αντιληφτεί το υποκριτικό παιχνίδι των Κούρδων και για τον λόγο αυτό ενισχύει συνεχώς την Βαγδάτη γιατί αντιλαμβάνεται πως ο επόμενος και κύριος στόχος είναι το ίδιο το Ιράν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *