Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!

Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα (στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο »Αλμπα» της εκτύπωσης των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειαστούν, αξίζει να μαθευτεί το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων.

Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και η Ελλάδα το πράττει, χωρίς να θέσει κανένα απολύτως όρο), όπως αναφέρει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara.gr .

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».

newsbomb.gr

Loading...

13 thoughts on “Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!

 1. Ανώνυμος says:

  Αυτό που λέμε "Νεότερο Ελληνικό κράτος" έχει τελειώση… το έχουν τελειώση οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων… με βασικά εργαλεία εξάθρωσεις, τους πολιτικούς.

  Το "Νεότερο Ελληνικό κράτος" δεν έχει τελειώση τώρα… αλλά εδώ και δεκαετίες.

  Βεβαίως ενώ γίνονται τα χίλια μύρια όσα, από προμηνύματα γενικότερης αναταραχής και καταστροφής… εντός του ελληνικού κρατιδίου… οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδος έχουν πείσει τον εαυτό τους, λόγω συμφέροντος… ότι δεν θα γίνει τίποτα… και εάν θα γίνει, "εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα"… γιατί ο Θεός εκείνο, μέσα από τους προφήτες… η ο Θεός το άλλο, μέσα από τους προφήτες… όπου βεβαίως κάποιοι προφήτες λένε κάποια σωστά πράγματα που ταιριάζουν με την εποχή μας, ενώ κάποιοι άλλοι πάλι με την σειρά τους αντιλέγουν… πάνω σε μια γενικότερη θεωρεία, της Θεολογίας του Συμφέροντος! Δείγμα πνευματικής καταπτώσεως…

  Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουν νέο τμήμα στην Θεολογική Σχολή… για την Θεολογία του Συμφέροντος!… Που βεβαίως έχει τις ρίζες της, στο παλαιό ρητό: "Ήταν θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει"… δείγμα του ότι ο Θεός κατά την χριστιανοσύνη της δύσης, η και της ανατολής, άλλοτε κατα το "θεολογικό" δοκούν, είναι υπερβατικός χωρίς κατώτατες γήινες παρεμβάσεις.. ενώ άλλοτε είναι εντελώς γήινος, σε τέτοιο βαθμό που επεμβάνει και στα γεωστρατηγικά δρώμενα της κάθε εποχής!!!… Με ότι και αν σημαίνει αυτό σε λεηλασίες, σφαγές, βιασμούς και κάθε είδους αποκτήνωσης, που δεν παρουσιάζουν και ένα τόσο "αγαθό" και φιλεσπλαχνο Θεό.

  Εμείς πάλι από την μεριά μας, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουμε επισημάνει του τι, και πως έρχεται, όπως βεβαίως και την διττή φύση του Θεού του γαλαξία μας… όταν έρθει η μεγάλη ώρα της συγκομιδής, μην περιμένεις ούτε οίκτο ούτε έλεος. Το άνωθεν άρθρο, αυτό ακριβώς παρουσιάζει… την σπορά για την ώρα της μεγάλης συγκομιδής… από την σπορά καταλαβαίνει κάποιος και το μένος του θερισμού!

  這些

  • Ανώνυμος says:

   ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ…ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ…ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ [ ΤΡΙΑΔΥΚΟ ] ΘΕΟ…Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   ΥΓ-1. '' ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΟΥΚ ΕΣΟΝΤΑΙ ΘΕΟΙ ΕΤΕΡΟΙ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ ''…

   ΥΓ.-2 Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ [ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ] ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ. [ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ ]..ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΦΕΣΗ ΣΕ ΑΜΑΡΤΙΑ…Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ …ΟΝΟΜΑ.. Η ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ …ΜΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΔΙΕΣ…

   ΥΓ.-3 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ…ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ…ΟΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ… Α Υ Τ Α ….

   • Μπαμπης Σιμωνιδης says:

    φιλέ Γιάννη το να κρίνεις δεν είναι κακό,το να βρίζεις είναι!(δεν έκρινε κανένα Θεό)καταστάσεις και χαρακτήρες έκρινε ""αγίων"" ανθρώπων-ποιός δίνει δικαίωμα και σε ποιόν ,ποιός θα πει ποιός είναι αγιός και ποιός όχι?Μπορεί εγώ να είμαι ποιός άγιος από τους πατέρες της εκκλησίας…αυτό που θέλω να πω…π.χ. με αυτά που κάνει η Ελπίδα Βαρδινογάννη και αυτή ""άγια ""είναι!!!-είναι όμως????Δεν μπορούμε να ξέρουμε αφού δεν έχουμε βιώσει από κοντά έναν άνθρωπο ….πόσο άγιος είναι πραγματικά..και επειδή φορά ράσα δεν σημαίνει τίποτα!!Το να έχεις κριτική σκέψη…δεν είναι εγωισμός αλλά είναι δήγμα ότι σκέφτεσαι και προβληματίζεσαι!

    • Ανώνυμος says:

     ΦΙΛΕ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟ '' ΑΥΤΑ '' ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ… ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ …ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΙΑ [ ΑΛΗΘΙΝΗ ] ΙΣΤΟΡΙΑ…ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …ΛΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΜΑΡΤΙΕΣ …ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ…ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ…ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑΚΡΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΑΠΟ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ…ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΞΑΝΑΞΑΧΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ…ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ..ΦΙΛΕ Η ΜΙΑ ΜΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΒΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ…ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ…ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ….ΦΙΛΕ '' ΑΥΤΑ '' ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ …ΑΠΛΩΣ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΑΒΗ..ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ …ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ Η ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ…ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ…ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Γιαννης Ριζαιος says:

  ΠΛΙΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΣΤΟ Google ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΑ-ΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ.ΑΥΦΑΝΤΗ "ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ".ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  πουστηδες αλβανοι ζωα οταν ο υπηρχε ο ελληνας (11,500 ιστοριας) εσεις δεν υπηρχατε ουτε σαν ιδεα, ζωα που θελετε μεγαλη αλβανια, στην ελλαδα γινατε ανθρωποι ρε ζωα.

 4. harry says:

  απο όλα τα παραπάνω κρατάω μονο την τελευταια παραγραφο.
  και όχι όλη.
  δεν θα έκρινα ποτέ τους Ελληνες της Αυστραλιας απο την Ελλαδα.
  ας μην κρινουμε την θεολογια και τους Ελληνες απο την Ιαπωνια , ας πουμε.

 5. harry says:

  απο όλα τα παραπάνω κρατάω μονο την τελευταια παραγραφο.
  και όχι όλη.
  δεν θα έκρινα ποτέ τους Ελληνες της Αυστραλιας απο την Ελλαδα.
  ας μην κρινουμε την θεολογια και τους Ελληνες, απο την Ιαπωνια , ας πουμε.

 6. Ανώνυμος says:

  15 Ιουνίου 2014 – 5:12 μ.μ. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ . Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ .

 7. Ανώνυμος says:

  Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε…

  Όταν γράφω "συγκομιδή"…. εννοώ ότι το "ελληνικό" κράτος… έχει αποφασίσει την θυσία μεγάλου τμήματος των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων… αυτή η θυσία δεν έχει μόνο ένα τρόπο, αλλά είναι ποικιλότροπος.

  Κάποια μέρα ο Γιάννης από τη Κοζάνη θα καταλάβει ότι μέσα στην φύση του δικού μας γαλαξία και κατ' επέκταση του Τριαδικού Θεού… μιας και ο κτιστός γαλαξίας μας διατείνεται σε κτιστές τριαδικότητες… συνηπάρχει το αγαθόν, και το μη αγαθόν… που εμείς ονομάζουμε κατά το δοκούν, καλό, η κακό. Βεβαίως κάποια άλλη στιγμή ο Γιάννης από την Κοζάνη, ίσως θα καταλάβει ότι ο γράφων ΔΕΝ είχε ούτε έχει κανένα… κύριο, μιας και δεν είμαι υποτακτικός, αλλά απεναντίας… ανυπότακτος.

  Αν σου απαντήσω όπως ο Κολοκοτρώνης, θα καταλάβεις άραγε; Δεν νομίζω, λόγω προσωπική σου, θέασης κλειστού χώρου.

  Οπωσδήποτε η σχέση μου τον Θεό…. ήταν και παραμένει σχέση Πατρός και Τέκνου, σεβόμενος ο εις τον άλλον. Σίγουρα δεν κρίνω τον Θεό, ούτε βεβαίως τους προφήτες (και τους μουσουλμάνους)… αλλά οπωσδήποτε λόγω φύσεως, αναγνωρίζω την φύση των πραγμάτων. Και μέρος της κτιστής φύσης των πραγμάτων είναι ότι, πολλοί άθεοι αλλά και δεσποτικοί άνθρωποι κρύβονται πίσω από έναν Κύριο Θεό, και πολλοί έμποροι, πίσω από τους όποιους προφήτες… η ελπίδα και φόβος φυλάνε τα "έρημα".

  Μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχουν και οι κατά φύσην, ιουδαιοχριστιανοί.

  Πολύ καλές οι νουθεσίες του Γιάννη, ίσως θα ήταν καλύτερα να προωθηθούν στην ηγεσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Ποιος ξέρει;… ίσως μέρος από τους Αρχιερείς, τις ακολουθήσουν! Τσάμπα η οποιαδήποτε προπαγανδιστική προσπάθεια περί "αίολων ενοχών"… Ουδέποτε έχω πει, η γράψει οπουδήποτε, ότι τα γνωρίζω, η ότι τα ξέρω όλα… αν όμως ο άλλος, η έστω η άλλη, φαντασιώνεται με τέτοιες ψευδαισθήσεις για το πρόσωπο μου, τότε είναι δικό του (της) πρόβλημα… Γιαννάκη αγόρι μου, πως είσαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζω εαυτόν, η και το αντίστροφο; Σου έχω γράψει για το σπάνιο λίθο που έχω από μετεωρίτη; Στο έχω γράψει, αλλά μάλον δεν το έχεις διαβάσει… ακόμα.

  Έχει δίκιο ο 12:40 μ.μ. Ο Χότζα ήταν "ελληνικής" καταγωγής… από την Κορινθία… αυτό όπως και άλλα… είχαν γραφτεί πριν από 19 χρόνια στο περιοδικό Τρίτο Μάτι. Πέραν αυτού… για τα "δικά" μας παιδιά, μέσα στο ρου της ιστορίας, έγραψα και αυτή την σημείωση, στο θέμα με την καταγωγή του αστυνομικού που γρονθοκόπησε την καθαρίστρια:
  http://www.katohika.gr/2014/06/avtoi-pou-xtipoun-dixos-eleos-einai-ellhnes-i-ksenoi-misthoforoi.html

  …"Όταν κάποιος μελετήσει την ιστορία της χώρας των Ελλήνων… σίγουρα διαβάζει για μερικές στιγμές ανύποτης δόξας… σε μια χρονικά συνεχή αχρειότητα!"…

  Οπωσδήποτε το άρθρο αποτελεί συνέχεια της νεότερης αχρειότητας, των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων….

  Ας κλείσω με Θουκυδίδη..: "Δεν κατηγορώ αυτούς που επιζητούν να επεκτείνουν την εξουσία τους. Κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχθούν"…

  這些

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *