ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ψηφίσετε εαν δεν έχετε κάνει φορολογική δηλωση

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ψηφίσετε εαν δεν έχετε κάνει φορολογική δηλωση

Κάντε πρώτα την φορολογική σας δηλωση και μετά να πάτε στην κάλπη…

Κύριοι Βουλευτές,

Πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν συνειδητοποιήσεις τη ληστεία που τους έγινε και παραπλανούνται για τις επικείμενες εκλογές για την ευρωβουλή, ακούγοντας τις κραυγές αυτών που πρόσφατα (επειδή ως ελπίζω τελειώνουν οι μέρες τους ) κραυγάζουν δυνατότερα. Έτσι οι συνταξιούχοι αξίζει να ενημερωθούν και για τις επικείμενες ευρωεκλογές ….

Πρώτα θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε σύνταξη υπήρξε προϊόν (για τους περισσότερους) μεγάλων εισφορών για 40 πολλές φορές και περισσότερα χρόνια. Και ότι της καταλήστευσης των

αποθεματικών των ταμείων προηγήθηκε η «ενοποίηση» τους από την κ. Πετραλιά για να δημευθεί η περιουσία για των υγιών Ταμείων. Και για να εγγυηθεί το κράτος τις συντάξεις.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε συνταξιούχος ανάλογα με το ποσό της σύνταξης του (που δεν είναι επαναλαμβάνω μισθός αλλά δικά του λεφτά) είχε αντίστοιχες υποχρεώσεις σε τράπεζες κτλ.

Επίσης θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι:

Από το κατωτέρω παράδειγμα που ισχύει για τους περισσότερους συνταξιούχους αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά οι περικοπές των συντάξεων ισοδυναμούν με μίαν φορολογία ίση με 52%.

Πράγμα που σημαίνει ότι τα απομένοντα ποσά δεν έπρεπε να φορολογούνται επί πλέον.
Με την επιπλέον φορολόγηση των απομενόντων ποσών τότε αποδεικνύεται κατωτέρω ότι έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ως εάν οι συντάξεις να φορολογούντο με συντελεστή ίσο με 67%.

Συμπέρασμα: Να σταματήσει άμεσα τουλάχιστον η βάρβαρη επιπλέον φορολόγηση των ήδη ληστευθεισών συντάξεων.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

[Ανάλυση – απόδειξη των ανωτέρω:

Από το κατωτέρω παράδειγμα σύνταξης, αν προσθέσουμε και τι αναλογούσε κάθε μήνα από τους 13ο και 14ο τέταρτο μισθούς που εκλάπησαν, δηλαδή στο παράδειγμα μας 2773,40Χ2/12 =462,2, τότε οι μηνιαίες αποδοχές ήταν, 2773,40+462,2 = 3235,6 ευρώ ανά μήνα.

Όπως μπορείτε να δείτε κατωτέρω από το ποσό αυτό σήμερα λόγω αυθαίρετης κλοπής (κατωτέρω, ΕΝΑΝΤΙ ΕΙΔ. ΕΙΣΦ. ΑΛΛΗΛ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΡΑΤ. Ν.4024 – Ν.4051, ΚΡΑΤ. Ν.4093, του αναλογούντος ποσού 462,2 ευρώ από την κλοπή των 13ου και 14ου μισθών, και την εφορία των 168,13 ευρώ ανά μήνα), δίδεται στον συνταξιούχο το ποσό των 1384,5 ευρώ ανά μήνα. Ήτοι του παρακρατείται ποσό ίσο με 3235,2- 1384,5 = 1850,7 ευρώ ανά μήνα, ή ποσοστό επί των μηνιαίων αποδοχών του των 3235,2 ίσο με:

(1850,7:3235,2)Χ100 = 57%. Αν δεν ληφθεί η εφορία των 168,13 ανά μήνα, τότε έχουμε κλοπή ίση με 3235,2 – (1384,2 +168,13) =3235,2 = 1682,87. Ή ποσοστό 52%.

Συμπέρασμα: Έγινε κλοπή σύνταξης που ισοδυναμεί με 52% φόρο εισοδήματος. Παρόμοια ισχύουν σχεδόν για κάθε σύνταξη. Και λογικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι τουλάχιστον το παραμένον ποσό μετά την κλοπή αυτήν δεν έπρεπε να φορολογείται.

Θα πει κανείς ότι παρ’ όλον ότι μετά την κλοπή του 52% της σύνταξης το ποσό των 168,13 ευρώ του μηνιαίου φόρου (ή 2016 ευρώ ετησίως) δεν είναι τόσον μεγάλο.

Τεράστιο λάθος. Γιατί:

Φανταστείτε ένα συνταξιούχο που πέραν της κατωτέρω σύνταξης έχει και μία δεύτερη ίση περίπου σύνταξη (πχ ΤΣΜΕΔΕ οι μηχανικοί) για την οποία κατέβαλλε επίσης μία ζωή εισφορές και που επίσης εκλάπη το 52% της κτλ. Τότε ανεβαίνει η φορολογική κλίμακα των ποσών των δύο συντάξεων. Και αν ο συνταξιούχος έχει και ένα επικουρικό ταμείο, τότε παρ’ όλον ότι του εκλάπησαν 52% της σύνταξης του (ή θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι φορολογήθηκε με 52% συντελεστή, ίσως κληθεί να πληρώσει άλλο 40% φόρο για τα απομένοντα ποσά. Δηλαδή οι κλέφτες απαιτούν 52% του 100 = 48, και 40% του 48 = 19,2.

Ήτοι ο συνταξιούχος ουσιαστικά φορολογείται με 48+19,2 =67%]

olympia.gr

Loading...

6 thoughts on “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ψηφίσετε εαν δεν έχετε κάνει φορολογική δηλωση

 1. Μάγδα Λίγδα says:

  Τ Α ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ
  ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ?
  ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

 2. Ανώνυμος says:

  Καλά τα λες… αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί α) οι συνταξιούχοι δεν επαναστατούν, αφού μια δράκα πολιτικών απατεώνων, τους έκλεψε ολόκληρη την ζωή; β) γιατί ακόμα και τώρα, εν έτη 2014, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να ψηφήζουν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ και τις όποιες πολιτικές παραλλαγές αυτών των δύο πολιτικών τρομοκρατικών οργανώσεων;

  Και τέλος… είναι απλά θέμα πολιτικοπνευματικού σαδομαζοχισμού… η μήπως κρύβονται ποιο σκοτεινά αίτια, αυτής της πραγματικά άρρωστης συμπεριφοράς;

  http://www.katohika.gr/2014/05/na-apagoreuthi-i-psifos-stous-ano-ta-70.html

  Αυτά.

 3. Ανώνυμος says:

  Τι ποσοστά παίρνουν στις μεγάλες τις ηλικίες τα κόμματα που τα κάνανε όλα αυτά;
  Ας μην τους ψηφίζανε-ψηφίσουνε οι συνταξιούχοι. Απλά πράγματα.

 4. Μάγδα Λίγδα says:

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΑ
  α)ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠ[ΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ
  β)ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *