in ,

Αντίδραση Τούρκων για τα Ίμια στην Google

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα Ίμια ή Λίμνια, οι δύο βραχονησίδες που βρίσκονται ανατολικά της Καλύμνου, για τις οποίες το 1996 προκλήθηκε κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, η μηχανή αναζήτησης Google τα καταγράφει ως ελληνικά νησιά και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων.

«Στο πρόγραμμα «Google Earth» οι βραχονησίδες καταγράφονται στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα ως ‘İmia Limnia Ena’ και ‘İmia Limnia Dio». Τελeυταία, μάλιστα, η ελληνική ακτοφυλακή έρχεται πιο κοντά στις ακτές των νησιών γιατί οι Τούρκοι ψαράδες προσεγγίζουν σε αυτά», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

«Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αλικαρνασσού, ο Arif Yilmaz τόνισε ότι οι βραχονησίδες αποτελούν τουρκικό έδαφος, το οποίο δεν πρέπει να θυσιαστεί. Ωστόσο οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο τα παρουσιάζουν με την ονομασία Ίμια’, ως νησί της Ελλάδας, τις βραχονησίδες ‘Καρντάκ’ ,(όπως τις αποκαλούν οι Τούρκοι)».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα παραπλέοντα πλοία «θα νομίζουν ότι τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα, όταν θα βλέπουν στο χάρτη τις ελληνικές ονομασίες και θα αμφιβάλουν για την ιδιοκτησία τους. Η Google θα πρέπει να διορθώσει αυτό το λάθος στο ναυτικό χάρτη», σημειώνει το δημοσίευμα του DHA.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Και το "καρντακ" πάλι ελληνικό είναι τις βραχονησίδες τις ονόμαζαν καρυδάκια παλιά

  2. Ωραία λετε για τα Ίμια και δίπλα τρεχει διαφήμιση macedonia timeless για την χώρα του ηλίου… Ξεφτιλα εντελώς… Η βαρντασκα τώρα κανει διαφήμιση σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  3. οι δικοι μας σαμαρας και η τρελο παρεα του πως και δεν διαμαρτιρηθικαν και αυτοι υπερ των τουρκων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συναγερμός στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας-Οι τούρκοι κατεβάζουν πολεμικό στόλο για τις γεωτρήσεις στην Α. Μεσόγειο!

Αποκάλυψη: Παραδέχονται πως ο «μολυσμένος» αέρας προκαλεί τις υπερκαταιγίδες!!