ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανατριχιαστικό: Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία!

· Κατοχικά Νέα

Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!

Η αποκάλυψη ήρθε όταν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.

Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολεθνική εταιρεία Sony!

Το ερώτημα είναι ποιος φορέας έχει δηλώσει κάτοχος πνευματικών ή συγγενικών δικαιωμάτων του Εθνικού Ύμνου. Το ερώτημα είναι μήπως τα δικαιώματα εκχωρήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 με τα δύο Μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.

Το ζήτημα είναι τεράστιο αφού άπτεται συμβολισμών που μπροστά τους απλά όλα τα άλλα είναι μικρά και ασήματα.

Και πρέπει να δοθεί “εδώ και τώρα” μια απάντηση από την κυβέρνηση: Πώς, πότε και από ποιον εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου. Είναι γεγονός ότι η πώλησή τους έγινε για να να καλυφθεί μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

defencenet

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Νέα φωτιά στη Σάμο: μέτωπο κοντά στον Μαραθόκαμπο — σε υψηλά επίπεδα η ζέστη στην Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ και ακρίβεια στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια: η κυβέρνηση προαναγγέλλει μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ — τι ειπώθηκε σήμερα

Ελλάδα και εξελίξεις στο ΑιγαίοΔΙΕΘΝΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: «Δεν θα υπαγορεύσει τις αποφάσεις μας στο Αιγαίο» — τι αλλάζει τώρα

13 απαντήσεις στο “Ανατριχιαστικό: Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία!”

  1. Με ποιό δικαίωμα εκχωρίσανε τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;;;;
    Εκχωρείς μόνο κάτι που σου ανήκει, ο Εθνικός Ύμνος, τους ανήκει;;;;
    Νομίζω πως τους αφήσαμε να πάρουν το πάνω χέρι, δεν καταλαβαίνουμε πως τα αφεντικά είμαστε εμείς και όχι εκείνοι;;;; Εκείνοι είναι απλοί υπάλληλοί μας!!!!! Όταν το καταλάβουμε αυτό, θα σωθούμε!!!!!
    Στον διάολο να πανε!!!!!

  2. αδιανόνητο..
    πνευματικά δικαιώματα δέχομαι να πληρώσω μόνο σε Σολωμό και Μάντζαρο… χμ δύσκολο εκεί που βρίσκονται… άντε στους απογόνους αυτών… σε κανέναν άλλον..

    δέχομαι όμως πρόθυμα να πληρώνουν .. πνευματικά δικαιώματα… σε εμάς.. κάθε φορά που χρησιμοποιούν τις λέξεις.. δημοκρατία… Ευρώπη…φιλοσοφία… μαθηματικά… αστρονομία…θέατρο…μουσική…

    εύχομαι..να είναι απλά ένα αστείο φθηνό..

    η "Ψυχαγωγός"

  3. Οι Γιαπωνεζοι τουλαχιστον ειναι φιλελληνες,ευτυχως που δεν τα πουλησαν στους Τουρκους!

  4. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΛΛΩΝ…
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
    ΣΑΝ…ΠΡΟΒΑΤΑ…!!!

  5. αφου μπορεσετε και μαθετε ποιος η ποιοι εδωσαν τα δικαιωματα να ζητησουμε ολοι μαζι τα δικαιωματα για το Μ@@ΝΙ ΤΗς ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ

  6. Στην συγκεκριμένη εταιρία είναι απατεώνες. Δεν έχουν τα πνευματικά δικαιώματα, αν το ψάξετε λίγο θα δείτε ότι κάνουν αναφορά ότι τους έκλεψαν τα πνευματικά δικαιώματα και σε άσχετα τραγούδια. Σκοπός τους είναι να βγάλουν λεφτά από διαφημήσεις χωρίς να κάνουν τίποτα. Το πρόβλημα λύνεται με συζήτηση με το youtube.

  7. Ρε παίζετε και τραγουδάτε ΠΑΝΤΟΥ τον Εθνικό μας Ύμνο και ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ αν τον παίζει ή δεν τον παίζει το youtube και αν σας πει κανείς και τίποτα (και ζητήσει λεφτά) να πάει να τα πάρει από αυτούς με τους οποίους υπέγραψε "συμφωνίες" και "συμβάσεις"

    18 Νοεμβρίου 2013 – 8:55 μ.μ.
    Εγώ πάλι που ξέρω ορθογραφία σε θεωρώ ΑΓΕΝΗ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟ.

    Είδες που όταν πετάς μια μαλακία που νομίζεις ατάκα, αντί για μαλλί βγαίνεις κουρεμένος;

  8. Ξεπέρασαν και τον Ιούδα που πρόδωσε τον χρηστό για το χρήμα. Και πόσα πούλησαν οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ τα πνευματικά δικαιώματα του Ελληνικού Εθνικού ΄Υμνου ;
    Ελληνοκύπρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά