Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος «πρώτος» αριθμός

Αποτελείται από 17 εκατομμύρια ψηφία…

Οι «πρώτοι» αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, ένα πεδίο τον μαθηματικών που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των μαθηματικών ανά τον κόσμο. Γνωρίζοντας ότι το πλήθος των πρώτων είναι άπειρο, αλλά και τη δυσκολία για την εύρεσή τους, πολλοί μαθηματικοί έχουν αφιερώσει χρόνια έρευνας για τον προσδιορισμό του επόμενου.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο δρ. Curtis Cooper από το πανεπιστήμιο του Κεντρικού Μισούρι, και τελικά κατάφερε να ανακαλύψει τον μεγαλύτερο από τους γνωστούς μέχρι σήμερα, που είναι ο 2 εις την 57.885.161 μείον 1, ένας αριθμός με 17 εκατομμύρια ψηφία!

Ο δρ. Cooper είναι μέλος του ερευνητικού προγράμματος GIMPS (Great Internet Prime Search) που έχει σαν στόχο του την εύρεση πρώτων αριθμών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 100.000 εθελοντές ερευνητές που με την βοήθεια της τεχνολογίας, υπολογίζεται πως πραγματοποιούν 129 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Ο προηγούμενος μεγαλύτερος πρώτος αριθμός ανακαλύφθηκε το 2009, και ήταν ο 2 εις την 43.112.609 μείον 1, που αποτελούνταν από 13 εκατομμύρια ψηφία!Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο δρ. Cooper έλαβε ως ανταμοιβή για την ανακάλυψη αυτή, το ποσό των 150.000 δολαρίων. Όποιος λοιπόν θέλει μπορεί να ξεκινήσει την αναζήτηση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *