in ,

Ανακάλυψαν ζωή σε μεγάλο βάθος κάτω από την γη !

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Για πρώτη φορά στην ιστορία, επιστήμονες ανακάλυψαν μορφές ζωής στην τροπόσφαιρα, το κατώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται… σε ύψος 8-15 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Μάλιστα, οι ζωντανοί μικροοργανισμοί βρέθηκαν να υπάρχουν σε αφθονία και συγκεκριμένα να αποτελούν το….

20% των συνολικών σωματιδίων της τροπόσφαιρας!
Οι επιστήμονες δηλώνουν έκπληκτοι με την ανακάλυψή τους καθώς τα μέχρι τώρα ευρήματα περιελάμβαναν μόνο σκόνη και κόκκους αλατιού. Όπως αναφέρουν, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν μορφές ζωής ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, μέχρι και στις πιο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης.

Οι μικροοργανισμοί που εντοπίστηκαν ήταν κυρίως βακτήρια και μύκητες, με τα κύτταρα των ζωντανών βακτηρίων να έχουν διάμετρο μεταξύ 0.25-1 εκατομμυριοστού. Ανάλογα με την τοποθεσία των δειγμάτων που συλλέχθηκαν, τα βακτήρια ήταν άλλοτε χερσαίας και άλλοτε θαλάσσιας προέλευσης. Η γενετική μελέτη των μικροοργανισμών έδειξε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόκληση βροχοπτώσεων/χιονοπτώσεων και γενικότερα επηρεάζουν τον καιρό και το κλίμα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς ήταν παθογόνοι και σε ποιο βαθμό μπορεί να ευθύνονται για την εξάπλωση ασθενειών.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η μικρή Τζέιν ειναι χαρούμενη για το τσιπ που της εμφύτεψαν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στο “Διαύγεια” αναρτήθηκε η πληρωμή ετήσιας συνδρομής για την τροποποίηση του καιρού!!!