Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

22:28 - 17/09/2011

Ανάλυση θερμού επεισοδίου από το παρελθόν! Απρίλιος 10, 2011

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ελλάς – Τουρκία: Μελλοντίκο Θερμό επείσοδιο.

Στο άμεσο μέλλον είναι πιθανή μια κρίση ανάμεσα στήν Ελλάδα και στήν Τουρκία, πώς θα έρθει αύτη η κρίση και πώς θα εξελιχθεί δέν μπορεί να προβλεφθει αλλα μπορούμε να κάνουμε μία ανάλυση με βάση τα δεδομένα που μας είναι γνωστά.

Αυτή η κρίση θα είναι μέρος τής γεωπολιτικής σκακίερας της ευρύτερης περιοχής, έτσι λοιπόν πρέπει να αναλύσουμε όλους τους παίχτες του ‘παιχνιδίου’.

Ελλάδα: Χώρα μέλος της Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ουσιαστικά η μόνη χώρα τής περιοχής με βαθύ έρισμα στον πολιτισμό του δυτικού κόσμου. Αυτήν την περίοδο περναέι μια απο τής χειρότερες οικονομικές κρίσεις τής ιστορίας της.

Υπέρ:

Καλά οπλισμενη για τα δεδομένα του μεγέθους της, αεροπορια και ναυτικό θεωρούνται απο τα πιο αξιόμαχα του ΝΑΤΟ.
Ισχυρό διπλωματικό προφίλ, λόγο ιστορίας και των παντάχου Ελληνικών παροικιών.
Καλές σχέσεις με όλες τίς μεγάλες δυνάμεις και τίς Αραβικές χώρες.

Κατά:

Οικονόμια.
Ανεπαρκής πολιτική ηγεσία.
Λαθρομετανάστες (πιθανή πεμπτη φάλαγγα)

Τουρκία:

Υπέρ

Επαρκής στρατός.
Οικονομία.
Επιθετική πολιτική ηγεσία.

Κατά

Μειονότητες που εξεγήρονται τακτικά
Πολλάπλα μέτωπα
Επιθετική πολιτική ηγεσία. (Δικόπο μαχαίρι).

ΗΠΑ

Υπερ

Πολλάπλες βάσεις στήν περιόχη
Ικανότητα άμεσης επέμβασης

Κατά

Οικονομία
Ανοίχτα μέτωπα

Ρωσία

Υπέρ

Οικονόμια
Οπλίκα συστήματα σχεδίασμενα για αντιμέτωπιση δυτικών

Κατά

Δέν είναι στό ίδιο επίπεδο με τους Αμερικανούς
Πιθανά πολλάπλα μέτωπα (Τσετσενία, Γεωργία)

Ε.Ε.

Υπέρ

Θεωρητικά οικονομίκη και στρατιωτική υπερδύναμη

Κατά

Ανεπαρκής πολιτική ηγεσία και βούληση
Μη ύπαρξη στρατιωτικών πρωτοκόλλων πέρα του ΝΑΤΟ

Ισραήλ

Υπέρ

Ενας απο τους πίο αξίομαχους στρατούς στο κόσμο
Εβραικές παροικίες
σχέσεις με ΗΠΑ
Πυρηνικά όπλα

Κατά

σχέσεις/Μέτωπο με παλαιστίνιους (οι άραβες -με βάση τα Wikileaks- είναι φιλικοί)
Ιραν
Πέραν σχέσεων με ΗΠΑ διπλωματικά εγκλωβισμένοι.

Τα ανωτέρο είναι πασηφανή θελω να πιστεύω.

Γεωπολιτικές θέσεις αυτήν τήν στιγμή.

Η Ελλάδα είναι πλήρως εγκλωβισμένη λόγο οικονομικών, η Τουρκία σε πλήρη αναπτύξη θέλει να εδραιωσεί δικαιώματα στήν περιοχη.

Κινήσεις Ελλάδος: Κατευνασμός Τουρκίας για εξαγορά χρόνου, προσπάθεια δημιούργιας διεθνούς διπλωματικού λόμπι υπέρ Ελλάδος.
Κινήσεις Τουρκίας: Συσφιξή σχέσεων με Ιραν, καταστροφή σχέσεων με Ισραήλ, προσπάθεια καλυτέρευσης σχέσεων με Άραβες.

Ο κύριος καταλύτης αυτήν την στιγμή είναι το Ισραήλ, λόγο τής ιδιαίτερης σχέσης με τίς ΗΠΑ. Οι Τούρκοι έσπασαν το έναν και μοναδικό κανόνα για να μήν τσαντίσουν τους Αμερικάνους, ο κανόνας είναι “Μην τσαντίζεις τους Εβραίους”.

Αυτή τη στιγμή το όλο παιχνίδι θα παιχτεί για τήν ΑΟΖ και τα πετρελαια της Ανατολικής μεσογείου. Βάση του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα (με κλείδι το Καστελλόριζο) έχει τήν πλήρη δικαιοδοσία για την εκμετάλλευση, λόγο όμως των οικονομικών τής δέν μπορεί να κινηθεί. Η Τουρκία θέλοντας να γίνει περιφερειακή δύναμη χρείαζεται πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία, τα πετρελαια και τό φυσικό αέριο είναι κλείδι για αυτό, καθώς επίσης και οι σχέσεις με Ιραν.

Εδώ έρχεται ο παράγοντας Ισραήλ. Η στροφη τής Τουρκίας προς το Ιράν με τήν πλήρη δίαλυση τών σχέσεων με αυτο δημιούργησε αυτόματα δύο προβλήματα.

1: Πιθανή προμήθεια δυτικής τεχνολόγιας στο Ιραν (Νουμερό 1 Θανάσιμος εχθρός προς το Ισραήλ)
2: Ουσιαστική δημιουργεία δεύτερου θανάσιμου εχθρού στήν περιοχή.

Με τα σημερίνα δεδομένα το Ισραήλ δέν θέλει ούτε ενδυνάμωση του Ιραν ούτε και περαιτέρω ενδυνάμωση τής Τουρκίας. Κύριο εργαλείο του Ισραήλ κατά και τών δύο είναι οι Κούρδοι. Η σχέση μεταξύ των Κουρδών και του Ισραήλ είναι γνώστη καθώς επισής και τα ανταλλάγματα μεταξύ των δύο πλευρών. Αντικειμενικός στόχος τους Ισραήλ είναι η επιβίωση, η αποδυνάμωση τής Τουρκίας είναι μονοδρόμος καθώς είναι αδύνατη πλέον στροφή 180 μοίρων στίς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η σύσφιξη τών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ είναι μονόδρομος ώς αντιστάθμισμα για τήν Τουρκία, μέσω του Ισραήλ βλέπουμε επίσης και μία στρόφη τών ΗΠΑ πρός Ελληνικές θέσεις.

Πολεμική εμπλοκή του Ισραήλ υπέρ της Ελλάδος σε σύρραξη Ελλάδος-Τουρκίας, δέν υφισταταί ώς σενάριο, παρασκηνιακή εμπλόκη είναι όμως σίγουρη. Η περίεργη σίωπη των Κούρδων αυτήν την περίοδο μπορεί μόνο να απαντήθει ώς προετοιμασία για κάτι περίεργο. Η τώρινη στάση των Κούρδων στά επείσοδια τής Συρίας δείχνει πολλά. Πιθανή μπορεί να θεωρηθεί λογιστική και πληροφοριακή υποστήριξη υπέρ της Ελλάδος.

Οι Η.Π.Α. αποτελούν τον ρυθμιστή της περιοχής, ώς η μόνη ναυτική υπερδύναμη είναι η μόνη χώρα που η εμπλοκή τής γυρναέι όλα τα δεδομένα. Πολέμικη εμπλοκή των ΗΠΑ μπορεί να θεωρηθεί απίθανη αλλα όχι αδύνατη, λογιστική και πληροφοριακή υποστηριξη είναι πιθανή υπέρ τής Ελλάδος.

Παρόλο που η Τουρκία ήταν για καιρό το αγαπημένο παιδί των Η.Π.Α. η στροφή προς ανατολάς εγείρει πολλά ερωτηματικά για τους Αμερικάνους, επίσης είναι φανερό για τους Αμερικάνους οτι η Τουρκία είναι πλεον ο μόνος ασταθής παράγοντας στήν περιόχη.

Πρωταρχική στόχοι τών Η.Π.Α.

Σταθερότητα στήν περίοχη για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Τα κοιτάσματα να εκμεταλλεύονται απο χώρα που είναι του χερίου τους.
Προστασία Ισραήλ.

Σταθερότητα στήν περίοχη σημαίνει οτί δέν υπάρχουν ανοιχτά θέματα μεταξύ των χώρων, τα θέματα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι παράγοντας αστάθειας.
Εκμεταλλεύση τών κοιτασμάτων θα γίνει μόνο απο τήν χώρα που δέν θα κλείσει την κανούλα για μοχλό πίεσης, η στροφή της Τουρκίας προς το Ιράν έιναι η σίγουρη απάντηση για τό τί θα πράξει η Τουρκία με αυτά.
Το Ισραήλ δέν θέλει ενδυνάμωση τής Τουρκίας.

Ε.Ε.

Αυτό που ζητάει είναι ενεργείακη ανεξαρτησία, τα κοιτάσματα της ανατολίκης μεσογείου είναι ικανά να εγγυηθούν την ανεξαρτησία αυτή για δεκαετίες. Προτιμότερώ είναι τα κοιτάσματα αυτά να είναι υπο τόν έλεγχο μίας χώρας μέλους (Οποίος πιστέυει οτι η Τουρκία θα μπεί ποτέ στην Ε.Ε. να μου δώσει οτί καπνίζει). Σε συρράξη σίγουρη είναι η λογιστική και πληροφοριακή υποστηρίξη της Ελλάδος, σε παρατεταμένη κρίση σίγουρο είναι και το καθολίκο εμπάργκο τής Τουρκίας. Πολεμική εμπλοκή αμφίβολη (πλήν Γαλλίας;)

Ρωσία

Το ερωτηματικό στήν σκακίερα, θέλει σιγουρα να αποκτήσει μέρισμα στήν Ανατολική μεσόγειο και στα κοιτάσματα. Επίσης θέλει τήν πρωτοκαθεδρία στην μαυρή θάλασσα. Θα κοίταξει η Ρωσία να βοηθήσει τήν Ελλάδα η θα ρισκάρει ενίσχυση της Τουρκίας (με πιθάνο γύρισμα εναντίον της στο μέλλον)? Ο ρόλος ανεξάρτητου μεσολαβήτη είναι πιθανός. Εμπλοκή εναντίον της Ελλάδος αδύνατη λόγο θρησκείας/πολιτισμικής κληρονομίας.

Εμπλοκή υπέρ τής Ελλάδος θα γίνει μόνο εφόσον η Τουρκία διαπράξει εγκλήματα πολέμου (Το ίδιο ισχύει για ΗΠΑ και πιθανός την Ε.Ε.)

Βλέποντας τα παραπάνω όλοι οι μεγάλοι παίχτες δέν θέλουν μια δύνατη, διπλωματικά ανεξάρτητη, Ισλαμιστική Τουρκία. Το πετρέλαιο είναι ο παράγοντας κλειδί για τήν όλη υπόθεση.

Πιθανό σκηνικό τής κρίσης:

Πολλοί θεωρούν οτι το εύνασμα τής κρίσης θα γίνει στο Αιγαίο με ‘πτωση’ μαχητικου της Τουρκίας. Λόγο όμως του σχέδιου βαριοπούλα που βγήκε έξω τέτοιο σενάριο να γίνει πραγματίκοτητα είναι απίθανο.

Κατά τήν ταπείνη μου γνώμη το κύριο σκηνικό θα γίνει στόν Εβρο με τήν ‘Τουρκική Μειονότητα’ η με τους Λαθρομετανάστες. Προβοκατορικές ενέργειες με δολιοφθορές και δολοφονίες που θα αποδοθουν απο τήν Τουρκία σε Ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους (πολύ πιθανή μια άκρως βίαιη εξέργεση λαθρομεταναστών, σε επίπεδο επέμβασης του Στρατου) θα εξέγηρουν τον Τουρκικό πληθυσμο που θα ζητήσει στρατιωτική απάντηση (Το έκαναν και παλίοτερα αυτό έαν θυμάστε καλα).

Το ακρίβες σκηνίκο θα είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αλλα η Τουρκία σίγουρα θα θέλει να δείξει οτι επεμβαίνει ώς προστάτιδα των μουσουλμάνων (μήν μου πείτε οτι δέν το λέει αυτό εδώ και χρόνια).

Το κύριως πρόβλημα τής Τουρκίας θα είναι ο χρόνος, όσο πιο πόλυς χρόνος περναεί τόσο πιο πολυ το διπλώματικο όπλο τής Ελλάδος θα λειτουργεί εναντίον τής. Η επιδίωξη της θα είναι μία επειχήρηση αστραπή στην θράκη που θα κρατήσει τα βλέματα και η κατάληψη του Καστελορίζου και μερικών άλλων νήσων για τόν πραγματικό αντικειμενικό σκοπό.

Το άλλο πρόβλημα θα είναι εάν υπάρξει αιφνιδιασμός των Ελληνικών Ε.Δ. η Ε.Υ.Π. παρόλη τήν περίεργη κατάσταση τής κάνει σχετικά καλά την δουλεία της. Οι οποίες κινήσεις τής Τουρκίας είναι πολύ πιθανό να γίνουν γνώστες πρίν εκτελεσθούνε (είδικα απο τους δορυφόρους που είμαστε έταιροι μαζί με τους γάλλους).

Οι αμυντικές προετοιμασίες στήν Θράκη είναι σίγουρο οτι θα κρατήσουν το μέτωπο σταθερό για μερικές μέρες.

Το κυρίως βάρος του αγώνα τής Ελλάδος και είδικα τής Αεροπορίας και του Ναυτικου, θα πρέπει να είναι η εξουδετέρωση του Τουρκικου Ναυτικου (Τ.Ν.) και οποίων ικανοτήτων για απόβαση, η κατάληψη του Καστελορίζου και διαφώρων μικρών νήσων είναι σίγουρη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θωρακίσουμε αυτά τα νησία στον ίδιο βαθμό με τα μεγάλα. Με τήν καταστροφη του στολου του Αιγαίου του Τ.Ν. η ικανότητα ανακατάληψης των νησίων απο εμάς αυξάνεται κατακόρυφα. Λόγο τής ιδιαίτερης θέσης τής Τουρκίας δέν μπορεί να θέσει όλο το Τ.Ν., τον Τ.Σ. και την Τ.Α. εναντίον τής Ελλαδος ταυτοχρόνος, θα πρέπει να κρατήσει πλοια και αεροπλάνα για να καλύψει τήν μαύρη θάλασσα. Αυτό μας δίνει ένα τοπικό πλεονεκτημα αριθμων στο ναυτικο και στην αεροπορία και εξισωνει κάπως το στρατό.

Εφόσον έχουμε λογιστική και πληροφορίακη υποστήριξη απο ΗΠΑ και Ισραήλ, οι επειχηρήσεις ανακατάληψης των νήσων γίνονται πάρα πολύ ευκολότερες.

Εάν όλα βαίνουν καλώς τότες θα έχουμε καταστρέψει το Τουρκικό χρονοδίαγραμμα. Το όλο ζήτημα απο Ελλήνικής πλευράς είναι να αγοραστει χρόνος.

Παρατεταμένος πόλεμος (7 μερες +) καθιστά την Τουρκία σε πάρα πολύ δυσμένη θέση διπλωματικά (είδικα εάν αποδείξουμε οτι η πρόφαση ήταν στημένη) και κάνει πάρα πολύ πιθανή τήν μαζική εξέγερση τών Κούρδων και λοιπών μειονοτήτων (έαν δέν εξεγερθούν απο τήν πρώτη μέρα).

Αντικείμενικος σκοπός της Ελλάδος θα πρέπει να είναι οτι τα νησία παραμένουν σε Ελληνικά χερία (ακόμα και έαν αλλάξει ο έλεγχος μια, δύο φορές), σε αντίθετη περίπτωση χάνουμε τήν ΑΟΖ και μακροπρόθεσμα γινομαστε δορυφόρος τής Τουρκίας. Καταστροφή μεγάλου μέρους του Τ.Ν. με ταυτοχρόνη διατήρηση του δικού μας συντήρει πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και καταστρέφη τίς όποιες βλεψεις στην ανατολική μεσόγειο.  Το ανώτερο πρέπει να είναι ανωτέρω σημασίας απο οποία εδάφη στήν Θράκη. Εφόσον όλα βαίνουν  καλώς  (σοβαρά πληγματτα σε Τ.Ν και Τ.Α και χαμήλες απώλειες δικές μας) επίθεση στήν Ιμβρο/Τένεδο θα πρέπει να δοκιμαστεί, αντεπίθεση σε θρακη δύσκολη έαν δέν έχει καταστραφή πλήρως η Τ.Α.

Έφοσον έχουμε κρατήσει τήν Τουρκία στο Αιγαίο ακόμα καί εάν έχουμε χάσει μέρος τής Θράκης, ουσίαστικα βγήκαμε απο επάνω. Ανάλογα τήν διεθνή συγκυρία θα πρέπει να αναμέινουμε απόφαση του Σ.Α του Ο.Η.Ε. για κατάπαυση του πυρός εντός μιας εβδομάδας (έδω πρέπει να υπάρξει πίεση η για αγορά χρονου για ανακατάληψη νήσων, η για επίσπευση εφόσον τίς έχουμε πάρει πίσω γρήγορα -Γαλλία, Αγγλία απο Ε.Ε. και Η.Π.Α.-).

Εαν έχουμε αίσιο αποτέλεσμα για εμάς με τήν απόφαση του Σ.Α. τότες η Τουρκία έχασε πλήρως το παίχνιδι, έαν έχουμε χάσει τότες μας βλέπω να μαθαίνουμε Τουρκικά. Σε περίπτωση που το όλο ζήτημα συνεχίστει μέτα απο το ψήφισμα το Σ.Α. (δέν νομίζω να το κανούμε ποτε εμείς) τότες η Τουρκία θα γίνει κράτος παρίας.

Το κυρίαρχο ζήτημα απο Ελληνικής πλευράς είναι η πολιτική ηγεσία, έαν έχουν τήν στοιχείωση ικανότητα τότες πρέπει να κρατήσουν τα προσχήματα.

Αυτά απο εμένα.

Και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*