Αμερικανοί γερουσιαστές θέλουν να ψηφίσουν νόμο για να μη χρηματοδοτείται η Ελλάδα από το ΔΝΤ

Ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τη διάθεση χρηματοδότησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε δάνεια προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Εκπρόσωπος του γερουσιαστή Jim DeMint ο οποίος ηγείται της προσπάθειας, δήλωσε ότι οι γερουσιαστές σχεδιάζουν να καταθέσουν σύντομα πρόταση που θα κατευθύνει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να καταψηφίζει βοήθεια του ΔΝΤ προς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άμεσο μέλλον.

Αν η πρόταση ψηφιστεί σε νόμο, θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε κάθε μελλοντική προσπάθεια του ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της κρίσης στην Ευρώπη.
Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της διάσωσης κρατών στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Dow Jones. 
Την πρόταση στηρίζουν οι γερουσιαστές Orrin Hatch (Γιούτα), David Vitter (Λουιζιάνα) και John Cornyn (Τέξας) των Ρεπουμπλικανών.
Οι γερουσιαστές είχαν παρουσιάσει ανάλογη πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα σε τροπολογία που δεν οδηγήθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία.
Η Γερουσιαστής Cathy McMorris Rodgers (Ουάσινγκτον) προετοιμάζει παρόμοια πρόταση στη Βουλή έπειτα από ένα ψήφισμα που εκφράζει την αποδοκιμασία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα διάσωσης του ΔΝΤ στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

http://eothetis.blogspot.com/
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *