12:40 - 08/04/2015

Αμερικανικό αντιτορπιλικό στις ακτές της Ουκρανίας ενεργοποιεί ρωσική αντίδραση στην Κριμαία

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων DDG 109 «Jason Dunham», ευρίσκεται στις ακτές της Ουκρανίας , στην Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το πολεμικό πλοίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταπλεύσει στο λιμάνι της Οδησσού.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 10 Απριλίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Οδησσού από τους Ναζί , ενώ υπάρχει προγραμματισμένη άφιξη και του Προέδρου της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο, ο οποίοw και θα επισκεφθεί το εν λόγω πλοίο. . Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από την υπηρεσία Τύπου της Περιφερειακής Διοίκησης της Οδησσού, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα novorus.info.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του 6ου Αμερικανικού Στόλου δηλώνει ανοιχτά ότι η αποστολή του αντιτορπιλικού «Jason Dunham», είναι η «πιστοποίηση της δέσμευσης των ΗΠΑ στην διαλειτουργικότητα με τους συμμάχους τους στους τομείς της ασφάλειας και της ετοιμότητας, καθώς και της ειρήνης και της σταθερότητας των συμμάχων του ΝΑΤΟ, στην περιοχή».

Σύμφωνα με το άρθρο της ρώσικης εφημερίδας , αυτή είναι «μια πονηρή διατύπωση των Αμερικανών για να καλύψουν την αποστολή στρατευμάτων τους σε διάφορα «καυτά σημεία» του κόσμου, είτε πρόκειται για τον Περσικό Κόλπο, την Αδριατική , είτε όπως στην προκειμένη περίπτωση, την Μαύρη Θάλασσα.

Στην γλώσσα του πολεμικού ναυτικού η παρουσία του Αμερικανικού αντιτορπιλικού αποτελεί όπως ονομάζεται διπλωματικά, ως «επίδειξη της ναυτικής σημαίας». Εμπειρογνώμονες της διεθνούς ασφάλειας συνδέουν τα γεγονότα στην Ουκρανία με την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό ψυχολογική πίεση την Ρωσία . Ενώ την ίδια στιγμή από το αμερικανικό πλοίο διενεργούνται και επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας στην Κριμαία .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το αμερικανικό αντιτορπιλικό DDG 109 «Jason Dunham», κατευθυνόμενων πυραύλων είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρούζ «Tomahawk», διαθέτει σύστημα αναχαίτισης πυραύλων AEGIS διαθέτοντας πυραύλους αναχαίτισης SM-2 και SM-3.

Ως απάντηση η Ρώσοι μετακίνησαν αριθμό συστημάτων παράκτιων πυραυλικών συστημάτων «Bastion», τα οποία διαθέτουν βεληνεκές 700χλμ και εξουδετερώνουν τα πάντα εντός της εμβέλειας τους. Επίσης η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας το καταδρομικό «Moskva» ευρίσκεται στην περιοχή αυτή .

pentapostagma

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Energopii to kefalisou to klouvio.j

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί