07:11 - 08/12/2011

Αλλαγή τακτικής από Άγκυρα – Ετοιμάζουν κάτι “μεγάλο” στο Αιγαίο;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“Άλλα κόλπα” έχει ξεκινήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο από τον Σεπτέμβριο και μετέπειτα, οπότε και έγινε φανερό ότι το διετές μορατόριουμ, είχε περάσει στη λήθη, μαζί με τους εναγκαλισμούς Γ.Παπανδρέου-Ρ.Τ.Ερντογάν. Μάλιστα πλέον η στατιστική καταδεικνύει όει έχουμε αιφνιδιαστικές περιόδους “αιχμής” της τουρκικής επιχειρησιακής δραστηριότητας στο Αιγαίο μετά από σχετικά μικρές περιόδους «ανάπαυλας» με μηδενική αεροπορική ή ναυτική δραστηριότητα.

Π.χ. χθες μετά από μερικές ημέρες με ελάχιστες παραβιάσεις και γενικά ήπια αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο είχαμε έναν παροξυσμό παραβιάσεων από δεκάδες τουρκικά μαχητικά που ενεπλάκησαν σε άσκηση νότια της Σαμοθράκης, ενώ αρχικά είχε εκδοθεί μόνο NAVTEX και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή της στο πεδίο της άσκησης μια ολόκληρη Μοίρα μαχητικών, χωρίς να προηγηθεί κάποια NOTAM.


Έτσι είχαμε τελικά 18 τουρκικά μαχητικά, 2 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, σε όλο το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό, νότιο), που προχώρησαν σε 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).


Αλλά δεν ήταν μόνο το χθεσινό: Είναι οι υπερπτήσεις όπως πρόσφατα πάνω από Καστελόριζο, είναι οι νυκτερινές παραβιάσεις – για πρώτη φορά μετά από χρόνια – είναι η «επιστροφή» των εμπλοκών μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, είναι τέλος ο διάπλους της τουρκικής κορβέτας Βeykoz, η οποία έφτασε ανενόχλητη μέχρι την Άνδρο. Όλα τα παραπάνω εάν τα συνυπολογίσει κανείς δείχνουν αλλαγή τακτικής και δη επικίνδυνης αλλαγής.


Φαίνεται σα να τεστάρουν τις ελληνικές αντιδράσεις που άλλοτε είναι απόλυτα έγκαιρες και άλλοτε λιγότερο, όπως στον διάπλου της τουρκικής κορβέτας. Αλλά γιατί; Ετοιμάζουν κάτι μεγαλύτερο;


Όποια και αν είναι η πραγματική αιτία για την τουρκική αυτή αλλαγή στάσης, τα ελληνικά Επιτελεία, που δεν βρίο ΓΕΕΘΑ την έχει διαγνώσει και την επιτηρεί όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό.


Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης έχει ξεκινήσει ήδη αποστολές «εμψύχωσης» του προσωπικού της ΠΑ –ιπταμένου και εδάφους- με τις επισκέψεις του σε όλες τις κύριες μονάδες της ΠΑ καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και όπως εκτιμούν κύκλοι και στο ΓΕΑ οι επόμενοι 6 με 8 μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι τόσο για τη χώρα την ίδια όσο και για την ασφάλειά της

 defencenet.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*