ΑΙΣΧΟΣ: Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

ΑΙΣΧΟΣ: Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είδαν το ποσό να μπαίνει στον λογαριασμό τους και να κάνει «φτερά» μέσα σε μια νύχτα!

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή.

Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του ΑΤΜ όμως είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικαιούχου του οποίου η τράπεζα κατέσχεσε το κοινωνικό μέρισμα καθώς διατηρούσε χρέος ύψους 700 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ο πολίτης μιλώντας στο MEGA, η ληξιπρόθεσμη οφειλή του προς την τράπεζα, η οποία προερχόταν από καταναλωτικό δάνειο, ήταν ο λόγος που οδήγησε στην κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση.

Με παρέμβαση του ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε πως η παρακράτηση του μερίσματος από τις τράπεζες είναι παράνομη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ο νόμος είναι ρητός δε σηκώνει συζήτηση» και μάλιστα πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει για την επίλυση του θέματος με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως ξεκαθάρισε «η μόνη περίπτωση στην οποία οι τράπεζες μπορούν να κρατούν το μέρισμα είναι αν έχουν εξουσιοδότηση πληρωμών μέσω πάγιας εντολής του ίδιου του δικαιούχου».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες θα κληθούν να κάνουν τους αντιλογισμούς όλων των πράξεων ώστε να εμφανισθούν ξανά τα χρήματα του μερίσματος στους δικαιούχους. Αυτό θα γίνει είτε σήμερα Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος» ξεκίνησε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης και την προβλεπόμενη διαδικασία, το οποίο θα είναι ακατάσχετο.

Σήμερα, πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 205.912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» μέχρι τις 3 Μαΐου, δηλαδή στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

newsbomb.gr

Loading...

8 thoughts on “ΑΙΣΧΟΣ: Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

 1. Ανώνυμος says:

  Τραπεζιτάκια, υπάρχουν και στη χώρα μας υπέροχα ψηλά κτίρια!!! Αρχίστε να πηδάτε για να κάνουμε χάζι…

  Άντε, ας αρχίσει ο χορός!

 2. Ανώνυμος says:

  ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΠΑΤΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ,

  Α Π Α Ι Τ Ε Ι Τ Ε

  ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ

  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (που θα το κάνουν)

  ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

  Α Υ Τ Ο Φ Ω Ρ Ο

  Το έκανα εγώ στη Eurobank, έβαλα τις φωνές, τους έλουσα στα μπινελίκια, απείλησα ότι τηλεφωνώ τώρα στην αστυνομία, ξύπνησα και τους άλλους πελάτες που περιμέναν στην ουρά και δεν ξέρανε τι γίνεται, ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ

  Κ Λ Ε Ψ Ε Ι

  Ο νόμος που μιλάει για κατασχέσεις λογαριασμών ΔΕΝ αφορά στις Τράπεζες αλλά μόνο στο Δημόσιο (Κράτος) για οφειλές προς αυτό.
  Όμως, οι Τράπεζες, με την ανοχή του Κράτους και τη δικιά μας ΔΕΙΛΙΑ και ΒΛΑΚΕΙΑ χρησιμοποιούν το νόμο και για πάρτη τους.

  ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ (που αφορά ξαναλέω αποκλειστικά το Κράτος και κανέναν άλλον)

  • Pandora says:

   Μα τότε, γιατί και δικηγόροι μας μιλούν για κατασχεση περιουσιακών στοιχείων ; Αυτοί δεν γνωρίζουν τον νόμο αυτόν ;;

   • Ανώνυμος says:

    άλλο πράγμα η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που σου βάζουν υποθήκη όταν χρωστάς ή που έχεις υπογράψει και τα έχεις βάλει υποθήκη για να πάρεις δάνειο

    και

    άλλο πράγμα να σου βάλουν χέρι μέσα στο λογαριασμό να σου πάρουν χρήματα. Σα να λέμε σου βάζουν το χέρι στην τσέπη.

    Εφόσον έχουν δικαίωμα από το νόμο, σε περίπτωση στεγαστικού δανείου ή άλλου ενυπόθηκου δανείου, να κατάσχουν το ακίνητο και ότι άλλες διαδικασίες ορίζει ο νόμος, ας πράξουν αυτές, ας κινηθούν έτσι,

    τι δουλειά έχουν να βάζουν χέρι μέσα στην τσέπη να σου παίρνουν μετρητά χρήματα;

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

    Όσο για τους δικηγόρους μην είσαι καθόλου σίγουρη πως ξέρουν όλους τους νόμους για τις τράπεζες όλοι τους.

    Εγώ διάβασα σε ένα παλιότερο άρθρο στα Κατοχικά (από άλλη πηγή) το σχετικό νόμο για την κατάσχεση μετρητών από λογαριασμό από Τράπεζες , υπογραφή στο άρθρο ήταν ενός δικηγόρου, το έψαξα, ισχύει. Το είδα δηλαδή κιόλας.

    Πες στο δικηγόρο σου να το ψάξει.
    Μόνο αν χρωστάς σε ΙΚΑ ΟΑΕΕ, Εφορία, κ.λ.π. να φοβάσαι οι Τράπεζες ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ το κάνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *