Αδειες για γεώτρηση σε νέα οικόπεδα δίνει η Κύπρος

Εκτός απροόπτου τη Δευτέρα ξεκινούν οι γεωτρήσεις στην Αφροδίτη
Νίκος Χασαπόπουλος
Ενώ τη Δευτέρα (εκτός απροόπτου) αρχίζουν οι γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων από το Οικόπεδο 12 (ή Οικόπεδο Αφροδίτη) εντός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες και θα αφορά τουλάχιστον τρία οικόπεδα που επίσης βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πιστεύεται ότι σ΄ αυτά υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων.

Ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των οικοπέδων αυτών έδειξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία, η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, με εταιρίες που θα αναλάβουν τις έρευνες, καταβάλλοντας βεβαίως το ανάλογο τίμημα στην κυπριακή κυβέρνηση.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε (λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) του αρχηγούς των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είπε ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αντιμετώπιση οποιασδήποτε κίνησης από τουρκικής πλευράς. Στην περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες κινούνται τρεις τουρκικές φρεγάτες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να παρενοχλούν. Παράλληλα ανέφερε ότι στα κατεχόμενα έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες των στρατιωτικών και ότι οι Τούρκοι προτίθενται να αρχίσουν έρευνες δυτικά της Κύπρου.
Έγινε επίσης συζήτηση για να προετοιμασθεί το έδαφος ώστε εάν αρχίσουν οι Τούρκοι παρανόμως τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τότε η Λευκωσία να προσφύγει αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα να υπάρξει η διαδικασία για την ενεργοποίηση των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *