05:25 - 04/02/2012

Α/ΓΕΑ: “Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για ετοιμότητα και ο Θεός να μας βοηθήσει”…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.
Πριν λίγες ώρες ενώ διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό ….

«η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επικρατούσε «βαριά» ατμόσφαιρα» κατά την ενημέρωση γεω-πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση της περιοχής μας, των πρώην Αρχηγών του ΓΕΑ από το νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.


«Τα πράγματα είναι δύσκολα» φέρεται να είπε ο Αρχηγός. «Δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Οι διαθεσιμότητες δεν είναι αυτές που θα θέλαμε (σ.σ. θα μας επιτραπεί για ευνόητους λόγους να μην μεταφέρουμε το τι ακριβώς ελέχθη, απλώς να δώσουμε περιγραφικά την όλη συζήτηση). Τα στελέχη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσήλωση στο έργο τους. Ανησυχούμε. Κάνουμε ότι μπορούμε. Και ο υπουργός κάνει ότι μπορεί, αλλά τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι είναι δεδομένα».


Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του δήλωνε:


«Η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τη χώρα αυτή» και πως «η βελτίωση των σχέσεων μπορεί να προέλθει μόνο από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας, αλλά περιμένουμε από την Τουρκία να έχει μια συμπεριφορά η οποία θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν προκλήσεις, εξακολουθούν ενέργειες οι οποίες δημιουργούν ένταση και έτσι η Ελλάδα αναγκάζεται να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διπλωματικές και άλλες, προκειμένου να διαφυλάττει την εθνική της κυριαρχία και για τον λόγο αυτό η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα».


Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το υπουργείο Εξωτερικών, η τρόϊκα, ζητούσε να απολυθούν χιλιάδες στελέχη των Ε.Δ. «για να γίνουν οικονομίες».


Η θανάσιμη απειλή αναγνωρίζεται ακόμα και από το ΥΠΕΞ που εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να πούμε ότι φημίζεται για την αγωνία του σε θέματα ασφάλειας της χώρας έναντι της τουρκικής απειλής, αλλά κατά τραγική ειρωνεία, ομολογείται από τον καθ’ύλην αρμόδιο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου που κάθε μέρα σχεδόν οι άνδρες του έρχονται σε επαφή με τον εχθρό, ότι «είμαστε σε οριακή κατάσταση από όλες τις απόψεις» (άλλα είπε, αλλά κωλυόμεθα…).


Οι τραγικές αντιφάσεις σε θέματα ασφάλειας φέρνουν τραγικές καταστάσεις. Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας ταγοί ότι οδηγούν την χώρα σε ακρωτηριασμό; Ή νομίζουν ότι «Θα μας σώσουν οι Αμερικανοί», όπως είθισται να ακούγεται στα σαλόνια της οικονομικής και πολιτικής ελίτ;


Οι οποίοι και να θέλουν «να μας σώσουν» δεν πρόκειται να σωθούμε αν εμείς δεν θέλουμε να σωθούμε…

 defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*