Αγία Νάπα: Νέα πολιτική στο θέμα της ανακύκλωσης

Αγία Νάπα: Νέα πολιτική στο θέμα της ανακύκλωσης

Λάρνακα: Νέο κεφάλαιο στο θέμα της ανακύκλωσης ανοίγει ο Δήμος Αγίας Νάπας ο οποίος καλεί όχι μόνο τους ξενοδόχους και όσους ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και το κοινό, να συμβάλουν περισσότερο στην ανακύκλωση προϊόντων αφού κάτι τέτοιο θα αποβεί προς όφελος και του περιβάλλοντος και των ιδίων δεδομένης της εξοικονόμησης χρημάτων που θα επιτευχθεί.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «ο Δήμος εργάζεται συνεχώς στο θέμα της ανακύκλωσης δεδομένου ότι περίπου το 85% των σκυβάλων προέρχεται από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Εχουμε καλέσει όλους τους ξενοδόχους και όσους σχετίζονται με τον τουρισμό και διαθέτουν εστιατόρια, διαμερίσματα και οτιδήποτε άλλο να συμμετέχουν φέτος στο σχέδιο που ετοιμάζουμε για την ανακύκλωση, δηλαδή ό,τι αναλαμβάνει η εταιρεία Green Dot».

Σημείωσε ότι «παρά το γεγονός πως πέρσι είχαμε προσφέρει προς ανακύκλωση αρκετά προϊόντα, στοχεύουμε του χρόνου να αυξήσουμε τον αριθμό των καλάθων προς ανακύκλωση, τις νησίδες που θα μπορεί ο πολίτης να μεταφέρει και να αποθέσει τα ανακυκλώσιμα υλικά».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ακόμα ότι «όλοι οι ξενοδόχοι πρέπει να αντιληφθούν πως είναι προς όφελος να κάνουν ανακύκλωση όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και για τους ίδιους δεδομένου ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας πληρώνει τριπλάσιο ποσό για σκύβαλα από τους άλλους Δήμους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί κίνητρο και προς τους Δημότες για να συμβάλουν στην ανακύκλωση, επιστρέφοντας τους ένα ποσό χρημάτων από αυτό που θα εξοικονομήσουμε από τα σκύβαλα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα σκύβαλα, περισσότερη εξοικονόμηση και χρηματικό όφελος για τους κατοίκους του Δήμου».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γιάννης Καρούσος αποκάλυψε επίσης ότι οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Σωτήρας έχουν από κοινού υποβάλει πρόταση για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα για την διαχείριση των αποβλήτων σε παραλιακούς Δήμους, πρόγραμμα το οποίο πάλι θα αφορά την ανακύκλωση. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο διαχωρισμός των οργανικών από τα υπόλοιπα σκύβαλα προκειμένου να μεταφέρονται σε μονάδες που παράγουν βιομάζα, βιοαέριο ως πρώτη ύλη, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα και σ’ αυτό το πεδίο» είπε.

Στόχος είναι συνέχισε «η τοποθέτηση συμπιεστών στα ξενοδοχεία, ημιυπόγειους καλάθους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να συμβάλουμε τα μέγιστα ως Δήμος στην ανακύκλωση».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως ο Δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί στην αγορά πιο παραγωγικών απορριμματοφόρων αφού τα υφιστάμενα είναι ηλικίας περίπου 30 χρόνων. Για τέσσερα απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος χρειαζόμαστε περίπου 60 -70 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για συντήρηση» εξήγησε.

Είπε ακόμα ότι στόχος μας είναι να αγοράσουμε καινούργια απορριμματοφόρα « χωρητικότητας 26 τόνων αντί 8, δηλαδή τριπλάσιας παραγωγικότητας. Αποτέλεσμα της αλλαγής των απορριμματοφόρων θα είναι η μείωση προσωπικού, η προσφορά καλύτερης υπηρεσίας προς τους δημότες μας και εξοικονόμηση χρημάτων αφού η περισυλλογή σκυβάλων θα γίνεται με λιγότερη κατανάλωση καυσίμων και λιγότερα δρομολόγια».

Loading...

2 thoughts on “Αγία Νάπα: Νέα πολιτική στο θέμα της ανακύκλωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *