09:37 - 09/02/2015

Ή υποτάσσεστε, ή σας κλείνουμε τις τράπεζες!

Ο εκβιασμός της ΕΚΤ προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση εντείνεται. Τα πράγματα είναι καθαρά. Αν μέχρι τις 11/2 η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των δανειστών, η ΕΚΤ θα δημιουργήσει πιστωτικό γεγονός με τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Στον εκβιασμό αυτόν προστέθηκε και η σαφής προειδοποίηση εκ μέρους της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ,” τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ David Pearce την Παρασκευή, 6/2.

Περιθώρια ελιγμών για τη νέα κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Τα παραμύθια ότι οι τράπεζες και οι καταθέσεις είναι εξασφαλίσμενες δεν πείθουν ούτε τους αδαείς. Εν τω μεταξύ οι τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις υποτιμιτικής κερδοσκοπίας από το χρηματιστήριο επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη άθλια κατάστασή τους.

Το γεγονός ότι αυτό θα συνέβαινε το ήξερε το οικονομικό επιτελείο. Δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Μιλώντας προεκλογικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (9/12/2014) ο νυν υπουργός οικονομικών είχε πει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα.

«Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο». Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί!

Βέβαια, αυτά περί κλεισίματος του τηλεφώνου είναι βαρουφάκιες ανοησίες. Καλές για τα πρωινάδικα της ελληνικής τηλεόρασης και το φιλοθεάμων κοινό, όπου έχει αποκλειστεί ο σοβαρός πολιτικός διάλογος. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή. Η ΕΚΤ έχει κάθε δικαίωμα να περιορίσει ανά πάσα στιγμή, ή και να αρνηθεί να τροφοδοτήσει με έκτακτη χρηματοδότηση (ELA) τις τράπεζες. Δεν υπάρχει καμιά συνθήκη, ή κανονισμός που να επιβάλει στην ΕΚΤ να τροφοδοτεί με ELA τις τράπεζες, όποτε αυτές το ζητήσουν.

Πώς λοιπόν σκέφτεται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση τις απειλές Ντράγκι; Μήπως με κλείσιμο του τηλεφώνου; Ανοησίες. Η αλήθεια είναι απλή. Όσο το τραπεζικό σύστημα της χώρας εξαρτάται από την ΕΚΤ, τότε είμαστε όμηροι, αιχμάλωτοι των δανειστών. Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει. Εκτός από εκείνη για το θεαθήναι.

Αν θέλει να διαπραγματευθεί η νέα κυβέρνηση τότε οφείλει να αντιμετωπίσει τις απειλές της ΕΚΤ με πολιτικές πράξεις κι όχι με χειρονομίες βαρουφάκιας έμπνευσης. Θα πρέπει άμεσα να προβεί:

1. Σε δημόσια εκκαθάριση υπό την εποπτεία της Βουλής και της ελληνικής δικαιοσύνης των ενεργητικών των συστημικών τραπεζών. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των τραπεζών, να διαπιστωθεί ποιός λεηλάτησε καταθέσεις και τράπεζες, πόσα και ποιά είναι τα θαλασσοδάνεια, κοκ. Έτσι θα διωχθούν όσοι ενέχονται στη λεηλασία και θα δημευθούν οι περιουσίες τους. Ταυτόχρονα θα δωθεί η δυνατότητα να διαγραφούν όσα δάνεια προς νοικοκυριά, αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν πλέον. Να διαγραφούν επίσης όσες οφειλές υπερβαίνουν το διπλάσιο του αρχικού δανειακού κεφαλαίου. Κι όσοι έχουν πληρώσει περισσότερα να επιστραφούν με τραπεζικές διευκολύνσεις. Τέλος να ρυθμιστούν τα υπόλοιπα των δανείων με νέους όρους με βάση την πραγματική εισοδηματική κατάσταση των οφειλετών.

2. Να ανακοινωθεί άμεσα η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καταργώντας τους αποικιοκρατικούς ιδρυτικούς νόμους του 1927, που αποτελούν ντροπή και μόνο το γεγονός ότι εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Να προετοιμαστεί η οικονομία της χώρας για άμεση έξοδο από το ευρωσύστημα και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωση ως απάντηση στους εκβιασμούς και τα προνόμια της ΕΚΤ. Μόνο έτσι απαντάς σε απειλές κι όχι με μούτρα από το τηλέφωνο στον Ντράγκι.

Είναι διατεθειμένη η νέα κυβέρνηση να απαντήσει αποφασιστικά στους εκβιασμούς και τις απειλές, ή θα δούμε το θέατρο που είδαμε να παίζεται στην Κύπρο με το ΟΧΙ που έγινε ένα ατιμωτικότατο ΝΑΙ μέσα σε δυο εβδομάδες; Κοντινή γιορτή αλληλούγια.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 0
  0
  Αν έχετε @ρχίδι@ να τις κλείσετε .. Αντε ντε ..
  • 0
   0
   Τις ίδιες μαγκιές έκαναν και στην Κύπρο. Αποτέλεσμα το κούρεμα καταθέσεων. Άλλο πέρνω δάνεια κάνω ζωάρα με σπίτια αμάξια κάρτες και τώρα ψωμολυσάω και άλλο κάνω αποταμιεύσεις και έρχονται να στις κλέψουν για να τα δώσουν στους δανειολήπτες που ψωμολυσάνε
 2. 0
  0
  ΘΑ ΜΑΣ ΣΟΥΝΚΛΑ ΤΑ ΔΙΑΡΧΙ !!!!!!!
 3. 0
  0
  H MONH SOTHRIA ; LOGISTIKOS ELEGXOS TOY XREOYS NA DEIS POY PAEI H BYZAROY GIOSA KAI O SAKATHS YPOYRGOS THS T E L O S
 4. 0
  0
  Ama klisoun i trapezes ua milisoun ta opla.john
 5. 0
  0
  Η ΕΛΛΑΔΑ είναι προορισμένη να νικήσει και θα νικήσει,για αυτό μην προσπαθείτε να ερμηνεύσετε με λογική τις καταστάσεις που ζούμε.
  Οι θεοί να ξέρετε ψηφίζουν ΕΛΛΑΔΑ.Ο πολεμιστης του φωτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 6. 0
  0
  Η μοναδική οντότητα πού πληρώνει για να ζήσει επάνω στην Γη είναι ο Άνθρωπός ως πότε θα το ανεχθει αυτό ο Θεός;
 7. 0
  0
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ, ΟΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΎΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΟΝΑΤΑΣΤΕΙ.
  • 0
   0
   Όλα αυτά που λες έχουν συμβεί, ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν είδα κανένα να πεθαίνει όρθιος, μόνο κάποιους να αφαιρούν την ίδια την ζωή τους είδα.
 8. 0
  0
  Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
  Οι Γερμανοί εξαμάρτησαν τρις όταν μάς επετέθησαν οικονομικώς. Η ήττα τους αυτήν την φορά θα είναι πιο συντριπτική από αυτήν κατά τον Β΄ Π.Π..
  Εξ΄αιτίας ημών των Ελλήνων, κυρίως,έχασαν τον Β΄ Π.Π..
  Εξ΄αιτίας ημών των Ελλήνων θα χάσουν και αυτόν τον πόλεμο.
  Η Γερμανία έχει κυβέρνηση αλλά όχι γερμανική κυβέρνηση αλλά Σωνιστική.
  Δυστυχώς, γι΄αυτούς,έχουν την ευελιξία τού βράχου και την διορατικότητα τού τούβλου. Λυπούμαι τους απλούς Γερμανούς, τούς αφελείς και εύπιστους.
  Ο Έλληνας είναι πολυμήχανος, υπομονετικός, ανθεκτικός και χαρακτηρίζεται από "τρέλλα", κάτι που δεν κατανοεί ο ψυχρός, υπολογιστικός και μονόχνωτος Γερμανός.
  Ο Έλληνας γνωρίζει τι θα συμβεί. Μας το είπαν οι άγιοι Κοσμάς, Πορφύριος, Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, Παίσιος, Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός και άλλοι.
  Η Πατρίδα μας είναι όπου ήταν κατά την κατάληψή της από τούς Ναζί. Ακολουθεί η πείνα και μετά η απελευθέρωση, χωρίς Εμφύλιο αυτήν την φορά.
  Καλλίτερα πεινασμένος ελεύθερος παρά χορτάτος προσκυνημένος.
  ( προσ + κυνώ < κυνέω / κυνώ > κύων, κύνας = σκύλος )

  Τρύφων
 9. 0
  0
  Δεν υπάρχει κράτος Γερμανία. Αυτο καταργήθηκε-διαλύθηκε το 1945. Αυτο που ονομάζεται σήμερα έτσι είναι κυρίως μια πολυεθνική κεφαλαίου αλλά και λαών και πολιτισμών.
  Ανήκει και διοικείται απο τους σιωνιστες, οι οποίοι διατήρησαν το όνομα ώστε σε αυτο να κάνουν τα όποια αίσχη και όλοι οι λαοί να τα χρεώνουν στους ηττημένους Γερμανούς.
  Το βασικότερο όμως, οι υπαίτιοι να παραμένουν… αόρατοι, ΌΠΩΣ ΠΆΝΤΑ!
  Τώρα, για το τι είπαν ο… Εφραιμ της Αριζόνα, ο… ΙΩΒ του Ορεγκον καθώς και ο… Δαυιδ της Οκλαχομα, δεν γνωρίζω πολλά πραγματα!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί