Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:38 - 24/02/2012

Ήταν ο Αβραάμ Ινδός?

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Μια απίστευτη ιστορική αναδρομή μέσα από τη συγγένεια των λέξεων και ιστορικών στοιχείων οδηγεί σε μια πραγματικά πρωτότυπη σύνδεση…

του Gene D. Matlock, B.A., M.A.
με τίτλο “Who was Abraham?” σε απόδοση της Βίκυς Χρυσού

ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο…
… που συνδέει ακόμη περισσότερα κομμάτια του μεγάλου παζλ… της ανθρώπινης πορείας…


Στην Ιστορία του των Εβραίων, ο Εβραίος λόγιος και θεολόγος Φλάβιος Ιώσηπος (37 – 100 μ.Χ.), έγραψε ότι ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει:
  «… Οι Εβραίοι αυτοί προέρχονται από τους Ινδούς φιλοσόφους. Πήραν το όνομα τους από τους Ινδούς Calani . “(Βιβλίο Ι: 22.)
Ο Κλέαρχο του Σόλη έγραψε, «Οι Εβραίοι κατάγονται από τους φιλοσόφους της Ινδίας. Οι φιλόσοφοι στην Ινδία ονομάζονται Calanians και στη Συρία Εβραίοι (Jews). Το όνομα της πρωτεύουσας τους είναι πολύ δύσκολο να προφερθεί. Ονομάζεται« Ιερουσαλήμ. “

“Ο Μεγασθένης, ο οποίος στάλθηκε στην Ινδία από τον Νικάτορ Σέλευκο, περίπου τριακόσια χρόνια πριν τον Χριστό, και του οποίου οι λογαριασμοί από τις νέες έρευνες αποκτούν κάθε μέρα πρόσθετη αξία, λέε,ι ότι οι Εβραίοι” ήταν μία ινδική φυλή ή αίρεση που ονομάζεται Kalani … “(Anacalypsis, Godfrey Higgins, Τόμος Ι. σ. 400.).

Ο Martin Haug, Ph.D., έγραψε στο “The Sacred Language, Writings, and Religions of the Parsis, ” (Η ιερή γλώσσα, τα γραπτά και τα Θρησκεύματα των Παρσί, «Οι Μάγοι (Magus) λέγεται ότι αποκαλούσαν τη θρησκεία τους  Kesh-î-Ibrahim .Στα θρησκευτικά βιβλία τους εντοπίζεται ο Αβραάμ, ο οποίος πιστεύεται ότι τους τα είχε φέρει από τον ουρανό. “(σελ. 16.)

Υπάρχουν ορισμένες εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ του θεού Βράχμα των ινδουιστών και της συζύγου του Saraisvati, και του εβραϊκου ζεύγους Αβραάμ και Σάρα, που είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές συμπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ινδία υπάρχει μόνο ένας ναός αφιερωμένος στον Βράχμα, αυτή η λατρεία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αίρεση Ινδουιστών.

Στο βιβλίο του Moisés y los Extraterrestres, o Μεξικανός συγγραφέας Tomás Doreste αναφέρει:
Ο Βολταίρος ήταν της γνώμης ότι ο Αβραάμ καταγόταν από τους πολυάριθμους ιερείς Brahman που έφυγαν από την Ινδία για να διαδώσουν τις διδασκαλίες τους σε όλο τον κόσμο, και προς υποστήριξη της θέσης του παρουσίασε τα ακόλουθα στοιχεία: η ομοιότητα των ονομάτων και το γεγονός ότι η πόλη της Ουρ, η γη των πατριαρχών, ήταν κοντά στα σύνορα της Περσίας, το δρόμο προς την Ινδία, όπου είχε γεννηθεί ο Brahman.
Το όνομα του Βράχμα ήταν ιδιαίτερα σεβαστό στην Ινδία, και η επιρροή του εξαπλώθηκε σε όλη την Περσία μέχρι τα εδάφη βρέχονται από το ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη. Οι Πέρσες υιοθέτησαν τον Brahma και τον έκαναν δικό τους. Αργότερα θα πουν ότι ο Θεός ήρθε από τη Βακτριανή, μια ορεινή περιοχή που βρίσκεται στη μέση του δρόμου προς την Ινδία. (Σελ. 46-47).
Η Βακτριανή (μια περιοχή του αρχαίου Αφγανιστάν) ήταν η περιοχή ενός πρωτότυπου εβραϊκού έθνους που ονομάζεται Juhuda ή Jaguda, και επίσης Ουρ-Jaguda. Ουρ σημαίνει «τόπος ή πόλη.” Ως εκ τούτου, η Βίβλος ορθώς αναφέρει ότι ο Αβραάμ ήλθε από την «Ουρ των Χαλδαίων.” “Χαλδαίοι” πιο σωστά Kaul-Deva (Ιερά Kaul), δεν ήταν το όνομα μιας συγκεκριμένης εθνότητας, αλλά ο τίτλος μιας αρχαίας Ινδικής Βραχμανικής ιερατικής κάστας που ζούσε στην περιοχή που σήμερα είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και το ινδικό κρατίδιο του Κασμίρ.
«Η φυλή των loud ή του Βραχμάνου Αβραάμ (Brahmin Abraham), εκδιώχθηκε από ή άφησε τη Maturea του βασιλείου της Oude στην Ινδία, και εγκαταστάθηκε στο Goshen, ή το σπίτι του Ήλιου ή Ηλιούπολη στην Αίγυπτο, δίνοντας το όνομα του τόπου που θα είχε αφήσει στην Ινδία, Maturea. ” (Anacalypsis?. Τόμος Ι, σελ. 405.).
“Ανήκε στη θρησκεία ή αίρεση της Περσίας, και του Μελχισεδέκ.” (Τόμος Ι, σελ.. 364.)
«Οι Πέρσες ισχυρίζονται επίσης πως ο Ιμπραήμ, δηλαδή ο Αβραάμ, ήταν ιδρυτή τους, όπως και των Εβραίων. Έτσι βλέπουμε ότι, σύμφωνα με την αρχαία ιστορία οι Πέρσες, οι Εβραίοι και οι Άραβες είναι απόγονοι του Αβραάμ. (P.85) .. . Μας λένε ότι ο Θάρα (ή Τάρα, Terah*), ο πατέρας του Αβραάμ, προήλθε από μια ανατολική χώρα που ονομάζεται Ουρ, των Χαλδαίων ή Culdees, για να κατοικήσει σε μια περιοχή που ονομάζεται Μεσοποταμία. Λίγο καιρό αφότου είχε κατοικήσει εκεί, ο Αβραάμ, ή Αβραμ, ή Βράχμα , (Abraham, or Abram, or Brahma) και η σύζυγός του Σάρα ή Σαράι, ή Σάρα-iswati (Sara or Sarai, or Sara-iswati), άφησαν την οικογένειά του πατέρα της και πήγαν στην Χαναάν Η ομοιότητα του Αβραάμ και της Σάρα με τον Βράχμα και τη Saraiswati επισημαίνεται για πρώτη φορά από τους ιεραποστόλους Ιησουήτες”(Vol. I… σ. 387 .)

Στην ινδουιστική μυθολογία, η Σαράι-Svati είναι η αδελφή του Μπράχμα. Η Βίβλος δίνει δύο ιστορίες του Αβραάμ. Σε αυτή την πρώτη εκδοχή, ο Αβραάμ είπε στον Φαραώ ότι είπε ψέματα όταν του παρουσίασε τη Σαράι ως αδελφή του. Στη δεύτερη εκδοχή, ο ίδιος είπε, στο βασιλιά της Gerar ότι η Σαράι ήταν πραγματικά η αδελφή του. Ωστόσο, όταν ο βασιλιάς τον επέπληξε για ψέματα, ο Αβραάμ είπε ότι η Σαράι ήταν, στην πραγματικότητα, τόσο η σύζυγός του και η αδελφή του!

 “… Και όμως πράγματι αυτή είναι η αδελφή μου. Είναι η κόρη του πατέρα μου, αλλά όχι η κόρη της μητέρας μου. Και έγινε γυναίκα μου.” (Γένεση 20:12).

Αλλά οι ανωμαλίες δεν σταματούν εδώ. Στην Ινδία, ένας παραπόταμος του ποταμού Saraisvati είναι ο Ghaggar. Ένας άλλος παραπόταμος του ίδιου ποταμού είναι ο Hakra. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η Άγαρ ήταν δούλη της Σαράι. Οι μουσουλμάνοι λένε ότι ήταν μια αιγυπτιακή πριγκίπισσα. Παρατηρήστε τις ομοιότητες των Ghaggar, Hakra και Hagar.

Η Βίβλος αναφέρει επίσης ότι ο Ισμαήλ, γιος της Άγαρ, και οι απόγονοί του ζούσαν στην Ινδία. “… ο Ισμαήλ εξέπνευσε την τελευταία του πνοή και πέθανε, και συγκεντρώθηκε το σόι του … κατωκησαν από την Αβιλά (Ινδία), τη Shur, η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίγυπτο, και σε όλη τη διαδρομή προς την Asshur.” (. Γένεση 25:17-18) Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα ονόματα των Ισαάκ και ο Ισμαήλ προέρχονται από τα σανσκριτικά: (εβραϊκά) Ishaak = (σανσκριτικά) Ishakhu = “Φίλος του Σίβα». (Εβραϊκή) = Ισμαήλ (σανσκριτικά) Ish-Μαχάλ = “Μεγάλος Σίβα.”

Σε μια τρίτη μίνι εκδοχή της ιστορίας του, ο Αβραάμ μετατρέπεται σε ένα άλλο «Νώε». Γνωρίζουμε ότι μια πλημμύρα οδήγησε τον Αβραάμ μακρυά από την Ινδία. “… Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, οι πατέρες σας κατοίκησαν στην άλλη πλευρά της πλημμύρας στην παλιά εποχή, ακόμη και ο Θάρα, ο πατέρας του Αβραάμ, και ο πατέρας του Nachor. Και υπηρετούσαν άλλους θεούς και πήρα τον πατέρα σου Αβραάμ από την άλλη πλευρά της πλημμύρας, και τον οδήγησα σε όλη τη γη της Χαναάν. ” (Ιησούς του Ναυή 24:2-3).

Η Γένεση (25) αναφέρει ορισμένους από τους απογόνους του από την παλλακίδα του Ketura (Σημείωση: Οι Μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι το Ketura είναι ένα άλλο όνομα της Άγαρ.):  Jokshan; Sheba; Dedan; Epher . Μερικοί απόγονοι του Νώε ήταν οι Joktan, Sheba, Dedan, and Ophir. . Αυτές οι διάφορες εκδόσεις με έκαναν να υποπτεύεται ότι οι συγγραφείς της Βίβλου προσπαθούσαν να ενώσει πολλούς διαφορετικούς κλάδους του Ιουδαϊσμού.

Περίπου το 1900 π.Χ., η λατρεία του  Brahm  μεταφέρθηκε στη Μέση και Εγγύς Ανατολή από διάφορες ινδικές ομάδες, μετά από σοβαρό σεισμό και βροχόπτωση που έσχισαν τη Βόρεια Ινδία, και άλλαξαν ακόμη και τις κοίτες των ποταμών Ινδού και Saraisvati. Ο κλασικός γεωγράφος Στράβων μας λέει πόσο ολοκληρωτική ήταν σχεδόν η εγκατάλειψη της Βορειοδυτικής Ινδίας. “Ο Aristobolus λέει ότι όταν είχε σταλεί για μια ορισμένη αποστολή στην Ινδία, είδε μια χώρα που αριθμεί περισσότερες από χίλιες πόλεις, μαζί με τα χωριά, που είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή ο Ινδός είχε εγκαταλείψει την ορθή πορεία ροής του.” (Γεωγραφία του Στράβωνα, XV.I.19.)

“Η αποξήρανση του Σαρασβάτι γύρω στο 1900 π.Χ., που οδήγησε σε μια σημαντική μετατόπιση του πληθυσμού που επικεντρωνόταν γύρω από τις κοιλάδες του Sindhu και της Σαρασβάτι, θα μπορούσε να ήταν το γεγονός που προκάλεσε τη μετανάστευση προς τα δυτικά της Ινδίας. Είναι αμέσως μετά από αυτό το χρονικό διάστημα που το ινδικό στοιχείο αρχίζει να εμφανίζεται σε ολόκληρη τη Δυτική Ασία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. ” ( Indic Ideas in the Graeco-Roman World, by Subhash Kak, taken from IndiaStar online literary magazine; p.14) 

Ο Ινδός ιστορικός Kuttikhat Purushothama  Chon  πιστεύει ότι ο Αβραάμ οδηγήθηκε έξω από την Ινδία. Δηλώνει ότι οι Άριοι (Aryans), δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Ασούρας (η εμπορική κάστα που κυριαρχούσε κάποτε στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού ή Harappans), πέρασαν τόσα χρόνια πολεμώντας εναντίον των συγκεκαλυμμένων Ασούρας, καταστρέφοντας το τεράστιο σύστημα των λιμνών άρδευσης, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες, που ο Αβραάμ και συγγενείς του εγκατέλειψαν την περιοχή και βάδισαν προς στη Δυτική Ασία.  (See Remedy the Frauds in Hinduism.) Ως εκ τούτου, εκτός του ότι οδηγούνται μακρυά από τη Βόρεια Ινδία εξαιτίας των πλημμυρών, οι Άριοι ανάγκασαν επίσης ινδούς εμπόρους, τεχνίτες, και μορφωμένες τάξεις να καταφύγουν στη Δυτική Ασία.


Ο  Edward Pococke γράφει στο  India in Greece (Ινδία στην Ελλάδα)
«… σε καμία παρόμοια περίπτωση γεγονότα δεν είχαν συνέπειες τέτοιας εμβέλειας, όπως εκείνες που απορρέουν από το μεγάλο θρησκευτικό πόλεμο που, για μια μακρά σειρά ετών, μαινόταν σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ινδίας. Ο εν λόγω ανταγωνισμός έληξε με την απέλαση τεράστιων σωμάτων ανθρώπων, πολλοί από αυτούς ειδικευμένους στις τέχνες του πρώιμου πολιτισμού, και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών πολεμιστών. Οδηγημένοι πέρα από τα βουνά των Ιμαλαΐων στο βορρά, και την Κεϋλάνη, το τελευταίο οχυρό τους στο νότο, σάρωσε όλη την κοιλάδα του Ινδού στα δυτικά, ώστε οι άνθρωποι σκόρπισαν και μαζί τους τα σπέρματα των ευρωπαϊκών τεχνών και επιστημών. Το πανίσχυρο ανθρώπινο κύμα που πέρασε το φράγμα του Πουντζάμπ, κύλησε προς την Ευρώπη και στην Ασία, για να εκπληρώσει την ευεργετική υπηρεσία της  στην ηθική γονιμοποίηση του κόσμου. Η απόσταση του μεταναστευτικού ρεύματος ήταν τόσο μεγάλη, η μεταμφίεση των ονομάτων τόσο πλήρης, και οι ελληνικές πληροφορίες υπολογισμένες έτσι ώστε να παραπλανήσουν, (???!!!) που τίποτα λιγότερο από μια πλήρη περιφρόνηση των θεωρητικών αρχών, και διάλυση της ανεξάρτητης έρευνας, έδωσαν την παραμικρή πιθανότητα επιτυχούς διευκρίνισης. “
(σελ. 28.)
(Σημείωση… ο Pococke κατηγορεί δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ τους Έλληνες για παραπλάνηση και απόκρυψη των αληθινών πηγών της γνώσης τους?… χμ…)

Αν όλοι αυτοί οι λαοί ήταν αποκλειστικά πρόσφυγες της ινδικής πολιτιστικής κληρονομιάς, γιατί δεν τους αναφέρει η  Ιστορία;

Η έξοδος των προσφύγων από την αρχαία Ινδία δεν συνέβηκε μονομιάς, αλλά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενός ή περισσοτέρων χιλιάδων χρόνων. Αν όλοι αυτοί οι λαοί προσφύγων ήταν αποκλειστικά της ινδικής κληρονομιάς, γιατί δεν τους αναφέρει η  Ιστορία; Πράγματι, αναφέρονται ως Kassites, Χετταίοι, Σύριοι, Ασσύριοι, Hurrians, Arameans, Υξώς, Mittanians, Αμαληκίτες, aethiop (Atha-Yop), Φοίνικες, Χαλδαίοι, και πολλοί άλλοι. Αλλά έχουμε διδαχθεί λανθασμένα να τους θεωρούμε αυτόχθονες εθνότητες στη Δυτική Ασία. Τα βιβλία της ιστορίας μας τους αποκαλούν “Ινδο-Ευρωπαίους” και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε από πού ήταν πραγματικά. “Οι άνθρωποι της Ινδίας ήρθαν να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική τους ταυτότητα από την άποψη της  Varna and Jati (κοινωνικές λειτουργίες ή κάστα), και όχι από την άποψη της φυλής ή της ράτσας.”(Foundations of Indian Culture; p. 8.)

Εδώ ένα παράδειγμα για το πώς οι αρχαίοι Ινδοί χώριζαν-ταυτοποιούσαν τους ανθρώπους: Οι ηγέτες αποκαλούνταν Khassis (Kassites), Κούσι (Kushites), Κοζάκοι (ρωσική στρατιωτική κάστα) Caesars (Ρωμαϊκή ηγετική κάστα), Hattiya (Χετταίοι), Cuthites (μια διαλεκτική μορφή των Χετταίων ), Hurrite (μια άλλη διαλεκτική μορφή των Χετταίων), η Cathay (Κινέζοι ηγέτες), Kasheetl / Kashikeh μεταξύ των Αζτέκων, Kashikhel / Kisheh για τους Μάγια, και Keshuah /  Kush στους Ίνκας. Οι Ασσύριοι* (στα αγγλικά), Asirios (στα ισπανικά), Ασούρας ή Ashuras (Ινδία), Ashuriya, Asuriya (Σουμερία και τη Βαβυλωνία), Asir (Αραβία), Αχούρα (Περσία), SurΓ; στην Κεντρική Μεξικό, κλπ., ήταν άνθρωποι που λάτρευαν το Surya ( Ήλιο).

Φυσικά, σε περιοχές όπου η θρησκεία αυτή επικράτησε, ήταν γνωστοί ως «οι Ασσύριοι,” και δεν έχει σημασία ποια είναι τα πραγματικά ονόματα των αντίστοιχων βασιλείων τους.

* Σημείωση: Να σκεφτούμε πως η φωνητική συγγένεια του “Σείριος” με το “Ασυρριος” μας δίνει μια πηγή προέλευσης για τους Α-(από)σσύριους, που λάτρευαν τον ήλιο… ή το Σείριο?…

Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν οι δυτικοί μελετητές για τον εντοπισμό των Ινδο-Ευρωπαίων ως Ινδούς, είναι πως η Ινδία δεν ήταν τότε και δεν ήταν ποτέ ένα έθνος. Επιπλέον, δεν είναι «η Ινδία». Είναι η Μπάρατα (Bharata), ακόμα και η Μπάρατα δεν είναι ένα έθνος. Μπάρατα είναι μια συλλογή εθνών, όπως η Ευρώπη είναι μια συλλογή των εθνών σήμερα, και πραγματοποιήθηκε από κοινού εξαιτίας της πραγματικής ή υποτιθέμενης απειλής του μουσουλμανικού επεκτατισμού. Ινδοί μελετητές μου είπαν ότι όταν και αν αυτός ο επεκτατισμός εξαφανίστεί ποτέ, η «Ένωση Μπάρατα” και πάλι θα θρυμματιστεί σε πολλά μικρότερα έθνη.

«Άραβες ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Βράχμα και ο Αβραάμ, ο πρόγονός τους, είναι το ίδιο πρόσωπο. Οι Πέρσες έλεγαν γενικά τον Αβραάμ Ιμπραήμ Zeradust. Ο Κύρος θεωρεί τη θρησκεία των Εβραίων ίδια με τη δική του. Οι Hindoos πρέπει να προέρχονται από τον Αβραάμ, ή οι Ισραηλίτες από το Brahma … “(Anacalypsis?. Τόμος Ι, σελ. 396.).


Ήταν ο Αβραάμ πραγματικά η ινδουιστική θεότητα Ram;

Ραμ και  Αβραάμ ήταν πιθανώς το ίδιο πρόσωπο ή φυλή. Για παράδειγμα, η συλλαβή “Ab” ή “AP” σημαίνει “πατέρας” στο Κασμίρ. Οι πρωτοτυπικοί Εβραίοι θα μπορούσαν να ονομάζονται Ram “Ab-Ram” ή “Ram Πατέρα.” Είναι επίσης κατανοητό ότι η λέξη ” Brahm” εξελίχθηκε από το “Ab-Ram” και όχι το αντίστροφο. Η λέξη του Κασμίρ για το  “Θείο Ελέος,” Raham, απορρέει επίσης από το Ram. Ab-Raham = “Πατέρας του Θείου Ελέους». Rakham = “Θείου Ελέους” στα εβραϊκά.  Ram είναι επίσης ο εβραϊκός όρος για «υψηλά ιστάμενο ηγέτη ή κυβερνήτης.” Ο Ινδός ιστορικός  A. D. Pusalker, του οποίου το δοκίμιο “Traditional History From the Earliest Times”  εμφανίστηκε στο The Vedic Age, δήλωσε ότι ο RAM ήταν ζωντανός το 1950 π.Χ., που είναι η εποχή  που ο Αβραάμ, οι Ινδο-Εβραίοι, και οι Άριοι έκαναν τη μεγαλύτερη μετανάστευση από την Ινδία προς τη Μέση Ανατολή μετά  τη μεγάλη πλημμύρα.


“Ένα από τα ιερά της Κάαμπα ήταν επίσης αφιερωμένο στον ινδό Θεό Δημιουργό, Βράχμα, και είναι ο λόγος που ο αναλφάβητος προφήτης του Ισλάμ ισχυρίστηκε ότι ήταν αφιερωμένο στον Αβραάμ. Η λέξη” Αβραάμ “δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακή εκφροά της λέξης Βράχμα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί σαφώς αν κάποιος διερευνά τις έννοιες-ρίζες των δύο λέξεων. Ο Αβραάμ λέγεται ότι είναι ένας από τους αρχαιότερους σημίτες προφήτες. Το όνομά του υποτίθεται ότι προέρχεται από τις δύο σημιτικές λέξεις «AB» «πατέρας»  και «Raam / Raham που έχει την έννοια του “εξυψωμέου”.  Στο βιβλίο της Γένεσης, ο Αβραάμ σημαίνει απλά «πλήθος». Η λέξη Αβραάμ προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Brahma. Η ρίζα του Βράχμα είναι η «Brah» που σημαίνει -. ». Να αυξηθεί ή να πολλαπλασιάσει σε αριθμό» Επιπλέον ο Λόρδος Βράχμα, ο Δημιουργός Θεός του Ινδουισμού λέγεται ότι είναι ο Πατέρας όλων των ανδρών και ο ύψιστος όλων των Θεών, για αυτό ότι όλα τα όντα προήλθαν  απ ‘αυτόν. Έτσι πάλι ερχόμαστε στην έννοια «Βασιλικός Πατέρας.” Αυτό αποτελεί σαφή δείκτη ότι ο Αβραάμ δεν είναι άλλος από τον ουράνιο πατέρα Μπράχμα ».

(Vedic Past of Pre-Islamic Arabia; Part VI; p.2.)


Αρκετές λέξη-έννοιες μπορούν να εξαχθούν από τη λέξη ” Abram ,” καθένα από τα οποία οδηγεί απευθείας στην εξυψωμένη θέση του.   Ab = “Πατέρας” Hir ή H’r = “Head, Κορυφαίος, Βασιλικός” Am = “Άνθρωποι”. Ως εκ τούτου, Abhiram ή Abh’ram  μπορεί να σημαίνει “Πατέρας εξυψωμένος.” Εδώ και ένα άλλο ακόμα: “Ab – î – Ram” = Ελεήμων Πατέρας”. Ab, σημαίνει επίσης «φίδι», θα μπορούσε να σημαίνει ότι η AB-Ram (εξυψωμένο Φίδι) ήταν ένας βασιλιάς Naga*. Όλες οι έννοιες που μπορούν να εξαχθούν από τη σύνθετη λέξη «Αβραάμ» αποκαλύπτουν τη θεία μοίρα των οπαδών του. Ο Hiram τη; Τύρου, στενός φίλος του Σολομώντα, ήταν «Βασιλικός Άνθρωπος” ή Ahi-Ram (εξυψωμένο Φίδι).

*Σημείωση:Να αποτελεί μια έμμεση αναφορά στην ανυψωμένη κουνταλίνι?

Στην αρχαία Ινδία, η λατρεία των Αρίων ονομαζόταν ” “Brahm-Aryan.”. Οι Άριοι λάτρευαν πολλούς θεούς. Ο Αβραάμ έφυγε από τον πολυθεϊσμό. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να είχε γίνει “Α-Μπραμ” (Δεν είναι πλέον Brahman.) Οι Άριοι ονομάζουν τους Ασούρας “Ah-Brahm.”(«Αχ-Μπραμ). Ως εκ τούτου, μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι οι πατέρες του πολιτισμού του Ινδού ήταν μάλλον πρωτότυποι Εβραίοι.

Η Ιερουσαλήμ ήταν μια πόλη των Χετταίων (ινδική ηγετική κληρονομική κάστα) κατά τον χρόνο του θανάτου του Αβραάμ. Στη Γένεση 23:04, ο Αβραάμ ζήτησε από τους Χετταίους της Ιερουσαλήμ να του πουλήσουν ένα οικόπεδο για ταφή. Οι Χετταίοι απάντησαν, “… εσύ είσαι ένας πρίγκιπας μεταξύ μας: στην επιλογή των τάφων για να θάψεις τους νεκρούς σου, Κανένας από εμάς δεν πρέπει να σε εμποδίσει.” (Σελ. 6). Αν ο Αβραάμ ήταν σεβαστός ως πρίγκιπας από τους Χετταίους, θα ήταν επίσης ένα άκρως αξιοσέβαστο μέλος της κληρονομικής της ινδικής ηγετικής κάστας ή της κάστας των πολεμιστών. Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Αβραάμ δεν ήταν Χετταίος. Απλά λέει, «είμαι ένας ξένος και παρεπίδημος μαζί σας.” (Γένεση 23:04). Όπως είπαν οι Χετταίοι, αναγνώριζαν πως ο Αβραάμ, ακόμη και πιο πάνω από τους ίδιους. Ακριβώς όπως οι Χετταίοι δεν ήταν μια μοναδική εθνότητα, ούτε και οι Αμορραίοι ή Amarru ήταν. Marruta ήταν το ινδικό όνομα της κάστα των απλών ανθρώπων. Η λέξη “Αμορραιοι” (Amorite, Marut) ήταν το πρώτο όνομα κάστας των ινδικών Vaishyas: τεχνίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, έμποροι, κλπ.

Ο GD Pande γράφει στην Αρχαία Γεωγραφία της Ayodhya (Ancient Geography of Ayodhya,), “Οι Maruts εκπροσωπούσαν τη  Visah. Οι Maruts περιγράφονται ως αποτελούντες στρατεύματα ή μάζες. Ο Rudra, ο πατέρας των Maruts, είναι ο άρχοντας των βοοειδών.” (. Σελ. 177) Malita Ι. Shendge αναφέρει: “… οι Maruts είναι οι άνθρωποι.” (Οι εκπολιτισμένο Δαίμονες.. Σ. 314-The Civilized Demons; p. 314.) Δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε από το ότι οι Khatti (Χετταίοι) και οι Maruts (Αμορραίοι) λειτουργούν ως πατέρες (προστάτες) και μητέρες (βοηθοί) της Ιερουσαλήμ.

Στην Ινδία, οι Χετταίοι ήταν επίσης γνωστοί ως Cedis ή Chedis (προφέρεται Χάττι ή Khetti). Ινδοί ιστορικοί τους κατατάσσουν σε μία από τις παλαιότερα κάστες των Yadavas. “Οι Cedis (Σέντις) αποτελούσαν μία από τα πιο αρχαίες φυλές μεταξύ των Ksatriyas (η αριστοκρατική τάξη που αποτελείται από τους Hittites (Χετταίους) και Kassites) στις αρχικές βεδικές εποχές. Ήδη από την περίοδο της Rgveda οι  Cedi-βασιλιάδες είχαν αποκτήσει μεγάλη φήμη… είναι μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στη βόρεια Ινδία, στο μεγάλο έπος. “  (Yadavas Through the Ages, p. 90.)  Ο Ram ή Ράμα επίσης ανήκε στην φυλή Yadava. Αν ο Αβραάμ, ή Μπραχμ και Ram είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο, τότε ο Αβραάμ πήγε στην Ιερουσαλήμ για να είναι με δικούς του ανθρώπους!

Οι κοινότητες Ram διαχωρίζονται οι ίδιοι στις δικές τους κοινότητες, που ονομάζονται Ayodhya, που στα σανσκριτικά σημαίνει “οι ανυπότακτοι.” Η σανσκριτική λέξη για το «μαχητή» είναι Yuddha ή Yudh. Ο Αβραάμ και η ομάδα του ανήκε στην Ayodhya (Yehudiya, Ιουδαία) που παρέμειναν μακριά από μη-πιστούς και Αμαληκίτες (Αρίους?).



συνεχίζεται!


(Σημείωση μτφ: Ομολογώ πως μια τέτοια θεώρηση βγάζει στο προσκήνιο μια πολύ περίεργη ομοιότητα όχι μόνο σε όλες τις μεγάλες θρησκείες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, αφού συνδέει τον Αβραάμ, όχι μόνο με τις γνωστές θρησκείες του Χριστιανισμού, του Ισλαμ και του Ιουδαϊσμού, αλλά ακόμη και με τον Ινδουισμό τελικά … και τις ηλιακές θρησκείες μέχρι τους Μα΄για και τους Αζντέκους… 
Να θεωρήσουμε πως κάποτε -ή γιατί όχι και σήμερα ακόμη-,  μια τάξη-κάστα έλεγχε τις μοίρες των απλών ανθρώπων ολόκληρης της υφηλίου? Να υποθέσουμε πως οι συγγένειες στις παραδόσεις μας ανά τον κόσμο είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο νομίζαμε? Ας δούμε και τη συνέχεια…)

vickytoxotis

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*