Έρχονται άνεμοι πολέμου; Εμείς τι κάναμε για αυτό;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Έρχονται άνεμοι πολέμου; Εμείς τι κάναμε για αυτό;

Αντώνης Αργυρός

Vis pacem para belum έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι.

Η Άγκυρα έχει θέσει πλέον υπό αμφισβήτηση το μισό Αιγαίο από το 1965 όταν παρουσίασε ενώπιον της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ τη γνωστή ΝΟΤΑΜ 714 που χώριζε το Αρχιπέλαγος σε δύο κομμάτια και διεκδικούσε τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος τωρα κάνει ένα ακόμη βήμα πιο δυτικά και υπερβαίνει τον 25 Μεσημβρινό που ήταν η βάση της ΝΟΤΑΜ 714.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν μέσω του ομολόγου του πώς «η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο» και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να οδηγήσει σε εκτροπή ή ακόμη και κλιμάκωση.

Η Τουρκία θέτει μετ’ επιτάσεως και με στρατιωτικά μέσα θέμα αμφισβήτησης του μισού και πλέον Αιγαίου το τελευταίο διάστημα και κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την ένταση σε υψηλά επίπεδα. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε ωστόσο ένα σαφές μήνυμα, πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να ανεχθούν την τουρκική προκλητικότητα και έκανε λόγο ακόμη και για «εκτροπή» της κατάστασης.

Δυστυχώς σε λίγο κλείνουν 40 χρόνια από την μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετα το 1922 και ερχονται ΠΙΟ δύσκολες μέρες στο ΑΙΓΑΊΟ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ μας.

Η Τουρκία φαίνεται να ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη μάχη όλων των μαχών.

Θέλει να δώσει τέλος στους λογαριασμούς της με την Ελλάδα.

Η διεθνής συγκυρία το επιτρέπει και η οικονομική μας κακοδαιμονία το υποστηρίζει. Εμείς “μοιραίοι και άβουλοι “ταυτίζόμασατε με τους νεοναζί στο Κίεβο και υποστηρίζουμε την εισβολή στη Συρία για να πέσει ένα πολιτισμένο και εχθρικό στην Άγκυρα καθεστώς ώστε να αναλάβουν οι ισλαμοφασίστες;

Η πολιτική ηγεσία θα διαχειριστεί τις κρίσιμες στιγμές που έρχονται στο επόμενο διάστημα μέσα σ’ αυτό το κλίμα εσωτερικής διχόνοιας και διχασμού;
Και τι θα επιλέξει; 1)Την προσφυγή στις εθνικές μας σταθερές που διατήρησαν την ισορροπία στην περιοχή από το 1974 μέχρι σήμερα; Μήπως θα έπρεπε ο κ Πρωθυπουργός να μεταβεί άμεσα στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τη Μόσχα ;

2) Τη δυναμική απάντηση που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική αναμέτρηση ή στη σιωπή; 3)Πολλοί ταυτόχρονα μιλουν ανευθυνα για το εκλογικο αποτελεσμα στη ΘΡΑΚΗ που αναμφισβήτητα είναι μια «άσκηση» δυνάμεως της Τουρκίας στην περιοχή.

H Θράκη όμως ούτε χάθηκε, ούτε χάνεται, ούτε πρόκειται να χαθεί, για μία σειρά λόγων, πολιτικών, κοινωνικών και γεωπολιτικών, τους οποίους με την προσφιλή ελληνική «τακτική» της μεμψιμοιρίας, υπερβολής και φοβικότητας μάλλον δεν τους λαμβάνουμε υπόψη ενώ αναμασάμε τα λεγόμενα των εγκάθετων της Άγκυρας, κάνοντάς τους διαφήμιση από το πουθενά και άλλα πολλά που σηκώνουν μεγάλη ανάλυση.

Μόνη ελπίδα της χώρας σε μια περίπτωση που απευχόμαστε σε πολεμική σύγκρουση για να τα καταφέρει θα είναι η ταχεία και καίρια σε πλήγματα απάντηση, κάτι που ως επί το πλείστον θα πέσει στις πλάτες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων μας .

Πρώτα όμως την ευθύνη θα την έχει ο Ελληνικός Λαός που αντί ν’ ασχολείται με τα ουσιώδη “καθεύδει τον ύπνο του δικαίου” και της καλοπέρασης. «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ» λοιπόν. Ιδού τι θα μπορούσε να πράξει ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το κύρος και την σοφία του ,να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα Εθνικά μας θέματα.

* Ο Αντώνης Π. Αργυρός είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Το 2012 διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Πικραμμένου.

Από το 2004 είναι Δικηγόρος και Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με σημαντική επιστημονική δράση, άρθρα και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται στα πιο γνωστά νομικά περιοδικά.

ΠΗΓΗ

– See more at:

Loading...

13 thoughts on “Έρχονται άνεμοι πολέμου; Εμείς τι κάναμε για αυτό;

 1. Ανώνυμος says:

  Η Τουρκία διεκδηκεί το μισό Αιγαίο και ίσως αν δεν αντιδράσουμε να το διεκδηκίσει και ολόκληρο!!! Και όλα αυτά επειδή εμείς δεν διεκγηκούμε τίποτα!!!!
  Κι όμως, τα παράλια της Τουρκίας ακόμα και μέχρι πιο μέσα, είναι Ελληνικά εδάφη!!! Το λέει η ιστορία μας, όπως και τα αρχαιολογικά ευρήματα!!!
  Η Τουρκία είναι Ελλάδα!!!! Άρα και το Αιγαίο ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει Ελληνική λίμνη!!! Αλλά με τους προδότες που κυβερνάνε αυτήν την χώρα, το πιο πιθανό είναι να παραδώσουν στην Τουρκία και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!!!!

 2. Ανώνυμος says:

  1.) Πιάστε τους κεσέδες με τα γιαούρτια.
  2.) Επιδιώξτε την επανεκκίνηση (reboot – reset)
  3.) Μή δίνεις centσι σε κανένα ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟ ή επιχείρηση που απασχολεί ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ και αυτό γιατί αν έχεις καταλάβει καλά, μας τους φορτώσανε γιατί τους στοιχίζαμε.
  4.) Άν έχεις έστω και μία Δραχμή στην Τράπεζα, βγάλτη τώρα με τα χρήματα (τις αποταμιεύσεις μας) μας πίνουν το αίμα.

  Αν πρόσεξατε τώρα μας στρέφουν στην αποταμίευση και μάλιστα δίνουν 5% τόκο για αποταμίευση απο 20Ευρώ τον μήνα.

  Έχουν στεγνώσει οι απατεώνες (δέν τους ίνουν οι ξένοι) και κατεβάσανε τα παντελώνια.

  Λίγα είναι τα ψωμιά τους.

  Υ.Γ. Μή ξεχνάς οτι για αυτούς είμαστε αριθμοί και ψάχνουν θύματα που να δουλεύουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ (να μας περνάει η ζωή χωρίς να χαρούμε τίποτε) για να αγοράζουμε τα "καθρευτάκια" τους.
  Άμα σηκώσουμε κεφάλι μας κουβαλάνε πιό ανταγωνιστικούς εργαζόμενους (ΛΑΘΡΕΠΙΚΟΥΣ)
  Άμα περάσουν καμμιά 10ετία και ξυπνήσουν και αυτοί μετα κουβαλάνε άλλους (ΛΑΘΡΕΠΙΚΟΥΣ διαφορετικού
  χρώμματος αυτή τη φορά)

  Πρόσεξε πως το 2011 με την τεχνολογία που υπάρχει θα έπρεπε να ζούμε όλοι πλούσια. Πώς ζούσε ο κόσμος και έφτιαχνε σπίτι (μονοκατοικίες) το 60 και 70 και δέν μπορεί σήμερα?

  Κάνε τις αντιστοιχίες μόνος σου!!!

  Επειδή πάμε για 40 και με τα λαμόγια δέν θα δούμε φώς ούτε μετά απο 20 (δηλαδή δεν θα περιθμένω να γίνω 60 για να φτιάω τη ζωή μου)
  χρόνια να σας κάνω μία πρόβλεψη?

  Η επανάσταση θα γίνει απο τη Νεολαία με τη διαφορά οτι νέος ορίζεται ο 30+

  Δεν έχω να χάσω τίποτα.
  Το σύστημα σας κατέστρεψε όλα μου τα όνειρα.
  Έκανε την αγαπημένη μου Πόρνη.
  Μου στερεί τον ήλιο.
  Είστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ… (σύντομα)

 3. Ανώνυμος says:

  ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ,ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΟΥΝΕ.
  ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΨΤΕ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΦΑΤΕ ΓΑΜΗΣΤΕ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ.

  ΓΙΝΕΤΕ ΚΤΗΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΟΝΑΝ,ΒΙΑΙΟΙ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΙΚΑΣ.

  Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ,Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ…

 4. Ανώνυμος says:

  Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς εγώ πάντως προσεύχομαι και παρακαλώ να γίνει γρήγορα πόλεμος γιατί είναι θέλημα Θεού και είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα σωθούμε…

  άλλωστε το λένε και οι προφήτες μας…

  οι άλλοι λαοί θα πεθάνουν όλοι γιατί είναι κακά παιδιά δεν κάνουν το θέλημα του καλού Θεού μας όπως για παράδειγμα εγώ που ξημεροβραδιάζομαι στις εκκλησίες και τηρώ τα 7 μυστήρια της εκκλησίας και τις 10 εντολές.

  -Psilos-

 5. Ανώνυμος says:

  ΑΓΙΟΡΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΜΕ 7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ….

  ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ ΡΕ……

  ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ….

 6. Ανώνυμος says:

  ΕΜΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ…

  ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΑΜΕ "ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" ……..

  ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ….. "ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΑΝΤΟΥ"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *