19:24 - 11/02/2012

Ένοπλες Δυνάμεις σε «κατάσταση πολιορκίας»

Σε “καθεστώς πολιορκίας” θα λειτουργούν πλέον οι Ελληνικές ΕΔ. Η οικονομική θύελλα που πλήττει τη χώρα έχει φέρει τα πάνω κάτω και το χειρότερο είναι ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει “καπετάνιος” που να μπορεί να οδηγήσει το κλυδωνιζόμενο σκαρί σε ασφαλές λιμάνι. Μέσα στη τρικυμμία πρέπει να επιβιώσουμε.Κι αυτή η προσπάθεια είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει κι πόσο σκληρή μπορεί να γίνει ακόμη.

Οι ΕΔ ήταν ο πρώτος χώρος που “χτυπήθηκε” από τη τρόϊκα ,τους δανειστές και τελικά την ίδια τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Πρώτα απ΄ όλους τα στελέχη,το προσωπικό των ΕΔ,το οποίο δεν δέχτηκε επίθεση μόνο στο εισόδημά του,αλλά κυρίως στην αξιοπρέπειά του.Δεν υπάρχει παγκοσμίως άλλο παράδειγμα χώρας που προσπάθησε να μειώσει τόσο βάναυσα τις δικές της ΕΔ. Πουθενά.

 
Και βέβαια μαζί μ΄ αυτή την επιχείρηση απαξίωσης συνεχίστηκε σταθερά και η απαξίωση του οπλοστασίου της χώρας.Του υπάρχοντος οπλοστασίου να διευκρινίσουμε,γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη γι΄ αυτή τη διευκρίνιση στην Ελλάδα,όπου οι “γύπες” των εξοπλισμών και τα “παπαγαλάκια” τους μονίμως…ίπτανται.

Όλα αυτά είναι όμως παρελθόν και τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμη πιο δύσκολα εμπόδια και παγίδες.
Οι ΕΔ της χώρας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως …κουμπαράς από τον οποίο η κάθε κυβέρνηση θα βάζει χέρι ανεξέλεγκτα για να καλύπτει “μαύρες τρύπες”. Αν αποφασίσουμε ότι αυτή η χώρα θα συνεχίσει να έχει υπό τον έλεγχό της την εθνική της ασφάλεια και κυριαρχία -όση μας έχουν αφήσει- τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε -όλοι μας- ότι θα πρέπει να έχουμε ΕΔ που θα λειτουργούν. Αν κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό να βγει και να το πει.
Συνεπώς η λογική “κόβουμε αμυντικές δαπάνες” πρέπει να έχει μια λογική κι ένα τέλος.Μια “κόκκινη γραμμή” για να χρησιμοποιήσουμε μια αγαπημένη έκφραση των πολιτικών μας .Την οποία προ πολλού έχουν περάσει.
Αν θέλουν πράγματι να εξοικονομήσουν χρήματα από τις ΕΔ ασφαλώς και μπορούν.Υπάρχουν τρόποι.Ας κάτσουν κάτω να σχεδιάσουν την περίφημη αναδιοργάνωση,ας την εφαρμόσουν κι ας κλείσουν όσα στρατοπεδα πραγματικά δεν χρειάζονται.Αλλά δεν τολμούν γιατί κάθε στρατόπεδο δεν το βλέπουν στο γεωγραφικό χάρτη ,αλλά στον εκλογικό. Και το «μεταφράζουν» σε ψήφους.
Το να βρίσκονται οι ΕΔ σε αξιοπρεπή επιχειρησιακή κατάσταση δεν είναι κάτι που πρέπει να αφεθεί στη τύχη του.Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μετά τα αλεπάλληλα “οικονομικά διλήμματα” κάποιοι δεν θα μας αρχίσουν να μας θέτουν και τα “εθνικά”.

onalert

eoellas Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Photobucket

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*