Έκτακτο: Βρέθηκε επιτέλους το μποζόνιο Higgs? Τι ειπώθηκε στο σεμινάριο στο CERN ?

Οι επιστήμονες που κυνηγούν το μποζόνιο του Higgs παρουσίασαν σήμερα, σε ένα έκτακτο σεμινάριο στο CERN, στοιχεία στην έρευνά τους που υποδεικνύουν ότι πιθανότατα εντόπισαν το σωματίδιο του θεού
Οι επιστήμονες πάντως παρέμειναν ψύχραιμοι και τόνισαν ότι τα ευρήματα δεν αποτελούν επίσημη ανακάλυψη καθώς πρέπει να γίνουν επαναλήψεις, αλλά παραδέχτηκαν ότι τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτικά !

Και οι δυο ερευνητικές ομάδες που ψάχνουν το σωματίδιο στον LHC υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα τους υποδεικνύουν την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, με μάζα ανάμεσα στα 124 και 126 γιγαηλεκτρονιoβόλτ(GeV)(μια μάζα των 125 GeV είναι 130 φορες το βάρος ενός πρωτονίου στον πυρήνα ενός ατόμου).

Η ομάδα που δούλευε στον  ανιχνευτή ATLAS δήλωσε ότι υπάρχει 1% πιθανότητα τα αποτελέσματα να συνέβησαν από σύμπτωση, ενώ η ομάδα που δούλευε στον CMS τοποθέτησε το ίδιο ποσοστό στο 5%. Πάντως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απόλυτα ότι το υπόλοιπο 95% αντικατοπτρίζει το μποζόνιο του Higgs.

«Βλέπουμε μια μικρή αιχμή (ακίδα) στο γράφημα με περίπου την ίδια μάζα με αυτήν από την ομάδα του ATLAS και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Σημαίνει ότι έχουμε δυο πειράματα που βλέπουν το ίδιο πράγμα και κάπως έτσι περιμέναμε να εμφανιστεί το μποζόνιο Higgs«, δήλωσε ο Oliver Buchmueller τις ομάδας CMS.


«Αυτά όλα είναι αρχικά αποτελέσματα και ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μικρούς αριθμούς.. Πρέπει να περιμένουμε και τις επόμενες δοκιμές αλλά είμαστε όσο πιο κοντά γίνετε για τον ορισμό της μάζας του μποζονίου και την επίσημη ανακάλυψη του«, δήλωσε ο Rolf-Dieter Heuer, γενικός διευθυντής του CERN.


«Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα δεν μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι το βρήκαμε αλλα ούτε ότι και δεν το βρήκαμε «, συνέχισε φανέρα πιο συγκρατημένος από τους συνάδελφούς του.

Ο Rolf-Dieter Heuer
Να τονιστεί ότι εξαιτίας της έκτακτης ανακοίνωσης του σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν, πάρα πολλοί ερευνητές και επιστήμονες έσπευσαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με αποτέλεσμα η αίθουσα να είναι γεμάτη μισή ώρα πριν τις ανακοινώσεις και όσοι δεν πρόλαβαν να βρούν θέση, γέμισαν τους χώρους έξω από την αίθουσα και παρακολούθησαν το σεμινάριο από τηλεοράσεις…

Αν και καμιά από τις δυο ομάδες δεν εμφάνισε τελικές αποδείξεις ότι το μποζόνιο βρέθηκε , υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και επισήμως μέσα στο 2012 και πιθανότατα μέχρι τον Μάρτιο.


Η εύρεση του θα σημάνει και την ολοκλήρωση του Καθιερωμένου Μοντέλου της φυσικής, καθώς ήταν το μόνο κομμάτι του παζλ το οποίο διέφευγε παρατηρήσεως…

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *