Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α’): Η Ισπανία θα θυσιαστεί

Αναρτούμε σήμερα το Α’ μέρος μιας έκθεσης βασισμένης σε αποκλειστικές πληροφορίες μας γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών κατά την φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg. Το πρώτο αυτό μέρος σχετίζεται άμεσα με την Ισπανία. Αν θέλαμε να την συνοψίσουμε με λίγα λόγια, θα λέγαμε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι ισχυροί της Λέσχης Bilderberg είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν την Ισπανία, προκειμένου να σώσουν ένα μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος»

Του Daniel Estulin
6 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής τριήμερης συνόδου της Λέσχης Bilderberg, Eυρωπαίοι τραπεζίτες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων διεξήγαγαν τεταμένες συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αναλογιζόμενοι αν η Γερμανία θα επιλέξει να παρατείνει τη δανειοδότησή της για να καλύψει τα χρέη της υπόλοιπης Ευρώπης. 

Ένας Γερμανός, μέλος της λέσχης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πόροι της Γερμανίας είναι πεπερασμένοι, ενώ ένας άλλος Γερμανός τον συμπλήρωσε, δηλώνοντας ευθέως ότι «θα ήταν αδύνατο κάτω από τις παρούσες ακραίες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες να προσπαθήσει κανείς να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την Ισπανία, μια χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα».

Το βασικό μήνυμα των μυστικών συνεδριάσεων ήταν το εξής: Ακόμα κι αν η γη γυρίσει ανάποδα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του τραπεζικού συστήματος. Όσο για τηνΑντιπρόεδρο της Ισπανίας, εισέπραξε μια δόση περιφρόνησης όταν επιχείρησε να προωθήσει το ζήτημα της «ευθύνης», λέγοντας στους ισχυρούς Γερμανούς σύνεδρους της Λέσχης Bilderberg ότι θα πρέπει να εκδώσουν ευρωομόλογα για να σωθεί το σύστημα. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν αποκαλυπτική: «Άντε πήγαινε να παίξεις, κοριτσάκι«, ήταν η απάντηση των ισχυρών μελών της ελίτ και της Λέσχης Bilderberg στις ανούσιες αξιώσεις της «Σοράγιας» μας. Τα ευρωομόλογα είναι εγγυημένα από τη Γερμανία, αλλά θα δαπανηθούν κυρίως από τις υπόλοιπες χώρες του κλαμπ των PIIGS.

Το συμπέρασμα είναι ό,τι πιο τρομακτικό για το άμεσο μέλλον της Ισπανίας. Η Ισπανία θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ελίτ του τραπεζικού συστήματος. «Γιατί να σας σώσουμε, αφού μας είπατε ψέματα για το πραγματικό μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων της Ισπανίας;» ρώτησε ένας Γερμανός σύνεδρος την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας. «Το τραπεζικό σας σύστημα είναι άχρηστο. Μήπως διαθέτετε κανένα ενδιαφέρον μετοχικό κεφάλαιο;» Η απάντηση ήταν ένα ηχηρό «όχι». Σιωπή έπεσε στην αίθουσα, μέχρι που ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να πατήσετε το κουμπί συναγερμού«. 

Η αίσθηση πανικού αυξανόταν καθώς προχωρούσε το Σαββατοκύριακο και οι συζητήσεις γίνονταν όλο και πιο τεταμένες. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς πολίτες, η Λέσχη Bilderberg έχει πρόσβαση σε μια πλήρη έκθεση στοιχείων που αφορούν στην εκροή ποσών από καταθέσεις σε ισπανικές τράπεζες,σύμφωνα με την οποία το ποσό που έχει εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τη χώρα είναι διπλάσιο από αυτό που ανακοινώθηκε (66,2 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Μάρτιο.

«Έχει κανείς την αίσθηση ότι μας χωρίζουν μήνες πολλοί από τον περασμένο Μάρτιο, από οικονομικής πλευράς«, σημείωσε ένα μέλος της Bilderberg. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το χρέος των ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανέρχεται στο 109% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας ή της Γερμανίας, και τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα ανεξόφλητα δάνεια στον τομέα των οικοδομών ανέρχονται σε 40% του ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους, καιόχι στο 20%, που η ισπανική κυβέρνηση θέλει να πιστεύει ο κόσμος.

Ένα άλλο μέλος της Bilderberg δήλωσε: «Το πρόβλημα με την Ισπανία είναι ότι στον τομέα των οικοδομών είναι γορίλας 800 κιλών μέσα σε υαλοπωλείο, αφού ο τομέας αυτός έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο του βιομηχανικού τομέα. Αντίθετα, στη Γερμανία, ο τομέας των οικοδομών είναι 20% του βιομηχανικού τομέα«.

Ένα άλλο μέλος της λέσχης επεσήμανε ότι πριν από ένα χρόνο, η αναλογία του χρηματοοικονομικού τομέα χρέος σεσχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε από 8 σε 6,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις απώλειες θα μπορούσε να αποδοθεί στην κατάρρευση της Lehman Brothers, στην αγορά της Bear Stearns από την JPMorgan Chase και την συγχώνεση της Bank of America με την Merrill-Lynch.

Εν κατακλείδι, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους των νοικοκυριών της Ισπανίας που κρατούν οι ισπανικές τράπεζες πρόκειται να τιναχθεί στον αέρα. Όπως είχαμε δηλώσει ήδη από τις 31 Μαΐου, η κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας, Banco Santander έχει ανεξόφλητο χρέος πουυπερβαίνει τα 800 δισ. ευρώ. Η Bilderberg προφανώς το γνωρίζει αυτό. Η μετάσταση έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του συστήματος. Οι ισχυροί και σκιώδεις μάγιστροι μίλησαν και το σενάριο έχει γραφτεί. Μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα παίζουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει. 

Η Ισπανία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το ευρώ και να επιστρέψει πίσω στην προηγούμενη κατάστασή της, αυτήν ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού έθνους-κράτους.

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *