Άκου θράσος !!! Τουρκία: «Παρενοχλήθηκαν τουρκικά μαχητικά»

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν, τόσο στην περιοχή του Αιγαίου από ελληνικά μαχητικά, όσο και στην περιοχή του Χατάι από το πυραυλικό σύστημα της Συρίας, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά καθώς ασκούσαν δραστηριότητες ασκήσεων στην περιοχή του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα Analiz Merkezi, αεροσκάφη τύπου CN-235 που χρησιμοποιούνται για ασκήσεις εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πτήσης τους παρενοχλήθηκαν από τρία F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τα οποία είχαν απογειωθεί από τη βάση της Αγχιάλου. Η παρενόχληση έγινε επί 30 δευτερόλεπτα νότια του νησιού της Χίου.

Επίσης, ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν δύο τουρκικά F-16, νότια κοντά στο νησί Λήμνος κατά την πτήση τους στον διεθνή εναέριο χώρο.

Επίσης, κοντά στο νησί της Λήμνου, στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δύο ελληνικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν ένα τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος CN- 235 που εκτελούσε πτήση κατάρτισης προς τα βορειοδυτικά της Χίου και το οποίο ‘κλειδώθηκε’ από το ραντάρ.

Από την άλλη πλευρά, οι διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε ότι τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εναέρια περιπολία στα τουρκο-συριακά σύνορα, μπήκαν στο στόχαστρο του πυραυλικού συστήματος της Συρίας στην περιοχή του Χατάι επί 10 δευτερόλεπτα, το οποίο σύστημα έχει πυραύλους τύπου SA-5, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο πραγματοποιείται η μεγάλη τουρκική άσκηση «Beyaz Fırtına-2014», που θα διαρκέσει 10 ημέρες.

ΠΗΓΗ

Loading...

2 thoughts on “Άκου θράσος !!! Τουρκία: «Παρενοχλήθηκαν τουρκικά μαχητικά»

 1. Ανώνυμος says:

  Εάν αυτές οι "παρενοχλήσεις" της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας… δεν άγονται και υπάγονται προς το "εκπαιδευτικό" μέρος των Τούρκων πιλότων…

  Τότε προφανώς οι "παρενοχλήσεις" των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών, δεικνύουν μια εσωτερική διαταραχή με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος…

  Ίσως οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις διεθνείς Συμφωνίες, Συνθήκες, η Συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς, ο ελληνικός πολιτικός κόσμος και δεσμέυουν την χώρα… βέβαια αυτό ίσως θεωρηθεί μη δημοκρατικό!.. Μιας και στην νεότερη Ελλάδα, τουλάχιστον μετά το 1974 και τους Αττίλες 1&2… η "δημοκρατία" έχει ταυτιστεί με την μειοδοσία!

  Εάν οι αξιωματικοί έκαναν παρόμοιες "παρενοχλήσεις" και για το μνημόνιο… τι καλά που θα ήταν!!!!

  Αυτά.

 2. Ανώνυμος says:

  ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΟΥΝΙΤΟΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΗΠΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΣΡΑΦΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΗΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΑΙΜΑΤΙ…"ΠΡΟΤΩΚΟΛΑ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΟΣΙΩΝ…ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ"…Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΤΥΤΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ…ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ…ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ…ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΗ ΕΒΡΟΒΙΖΙΟΝ-ΕΒΡΟΙΣΛΑΣΜΙΣΤΩΝ…ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΑΝΑΛΑΜΠΗ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝΕ…ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ…ΟΙ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΝ…ΠΗΓΕΣ…ΠΑΙΣΙΟΣ…ΙΩΣΗΦ…ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ…ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ…Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΞΥΠΝΑΕΙ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΗΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *